|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Pomoc
Imam jedan problem...evo ovak detaljno da opisem...imam D-linkov router DSL - G684T s kojim sam spojen zicno na kompjuter koji je u istoj sobi...e sad..imam laptop koji je u drugoj sobi i spojio sam se na router wirelessom..svjetli mi lampica da su spojeni ali ja nemogu na net preko laptopa!!1Moze li mi neko detaljno objasniti sto treba napravit jer nisam bas neki ekspert u tome podrucju!!Zahvaljujem unaprijed!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Ok slican problem. Moj ruter je D-link DWL 2100ap, sve je podeseno kako tcom kaze, spojio sam se na ruter, stavio pppoe, podesio username i pass, iskljucio DHCP, rucno podesio IP adrese, postavio zastitu za wireless i sve super radi preko desktopa, tj "zicnog" kompa. ALI kad se hocu spojit preko laptopa bezicno ***e me internet... Postavio sam IP adresu, gateway je IP rutera, jedino DNS sam ostavio prazno jer pretpostavljam da to ruter dobiva od tcoma (ili sam u krivu?) i ne zeli mi se spojiti na net a windowsi uredno javljaju da sam spojen s ruterom... U wiresharku vidim da paketi odlaze ali router ne reagira, jedino vraca pakete kada se spajam na admin screen preko browsera... molim neku dobru dusu za pomoc ako slucajno zna koji qrac radim krivo jer mi je vec pun qrac moljakanja cimera za net... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne mozes na klijentima ostavljati DNS praznim, moras staviti barem routerov IP (ukoliko router to podrzava, ima ih koji ne) ili direktno ISP-ov. zaboravio sam koji su novi tcomvi DNSovi, probaj 208.67.222.222 staviti kao dns i mora raditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
novi t-comovi DNS-ovi vise ne rade ovi rade 195.29.150.3 195.29.150.4
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
hmm... meni je t-comov duplo brzi od tog OpenDNS-a, a Optimin koji koristim mi je duplo brzi od t-comovog... vjerojatno jer se prek njih spajam
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|