|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem sa gigaset 515
Eto kupio sam 515 i canyon wireless karticu. Spojio sam gigaset preko lan utora na matičnu, na jedan komp, a canyon karticu na svoj komp. Međutim, nikako se ne mogu sa gigasetom spojiti na net. Tip koji mi je prodao je rekao da ga je resetirao. Prvi put se susrećem s wirelesom pa bi molio pomoć. U internet protocolu sam pod tcp podešenjima čekirao obtain an IP adress automatically a isto tako i onaj obtain ispod. Što da radim?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Prvo se moras spojiti na taj 515 preko browsera u admin sučelje. Ako ga je čovjek resetirao onda ima IP adresu 192.168.1.1. Spoji komp ethernet kablom sa siemensom i u postavkama mrežne kartice na kompu stavi da ti je IP adresa 192.168.1.10 subnet maska 255.255.255.0 i stavi gateway 192.168.1.1 Tada u browseru (Internet explorer, Firefox, Opera...) upiši 192.168.1.1 i trebalo bi ti se pojaviti sučelje od siemensa. Password bi trebao biti prazan (jer je ruter resetiran) znači samo lupi Enter i unutra si. Tu u opcijama potraži settingse za spajanje na Internet (ne znam napamet, davno sam ga imao) ali skužit ćeš polja za upis usernamea i passworda. Stavi na always on, postavi enkripciju na wireless...Ajde zasad toliko, ako zapneš, reci gdje si stao, pa ćemo dalje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Riješio sam problem. Nisam upisao u tcp-u brojeve DNS-a. Sad radi! Inače, između 515 i canyon wireless kartice nalaze se tri zida (klasična cigla) i strop u kojem sigurno ima željeza. Speed mi je okarakterizirana ko low a iznosi 12 MBPS ![]() Budući da imam voljatel 256kbps smatram da sam zadovoljan ![]() Hvala mahooniju i deathwishu na pomoći ![]()
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: Matt. 28.11.2007. u 16:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ipak mi se javljaju mali problemi zbog zidova. Zna mi se veza ponekad prekinuti na tren al ako nešto skidate znate o čemu govorim. Zanima me dal se može sa 515 maknuti njegova antena i staviti npr ova. E da, kolko je opasno zračenje antene. Imam malog nećaka pa da mi nebude ćorav ![]() Inače, od 1.12 idem na 512 ili 768kbps. Eh da su barem povečali pakete a ne ovo sramotno spuštanje cijena grrr.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|