|
![]() |
#1 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
LAN port ili kabel - sto radi problem?
Ovako ovo imam: AP Buffalo WHR G54S s DD-WRT v25 RC5, LAN na maticnoj ASRock 4CoreDual-VSTA, 5 m LAN kabela, te Siemensov WLAN 54 adapter. AP mi je spojen na net. Moj komp s gore navedenom maticnom je lan kabelom spojena na APu. Curin komp je wlan adapterom spojen na AP. E sad nakon nekog vremena, lampice na lan portovima (onim di je spojen moj komp i onaj di je spojen net) pocnu nenormalno brzo treperit, te isto lampica za aktivnost WLANa. Ja preko zice mogu surfat, cura preko wlana nemoze. Cim istekam lan kabel iz moga kompa, nakon par sekundi cura moze surfati, te se sve lampice smire. Sad neznam da li je do lan kabela ili do mrezne? ili mozda do rutera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
provaj zamjenit router. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
za pocetak makni ddwrt i stavi orginalni software (u ovoj konfiguraciji ionako ti ddwrt ne treba, prepostavljam da si ga stavio "jer se moze" pa neces nista izgubiti), cisto da rjesimo problem softwarea. ukoliko problem nestane a ti i dalje smatras da moras drzati ddwrt (koji je odlican ali ne i soft koji ce savrseno raditi na bas svakom routeru na koji ga se moze staviti) igraj se sa verzijama. ako ne nestane, javi se opet ovdje. ne vrijedi do tada mozgove zamarati drugim faktorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Sad vec 2-3 dana nije bilo problema. dd-wrt sam koristio prije jel mi je trebao raditi u client modu, pa sam sada kada traba raditi kao AP ga ostavio i dosad nije radio probleme. Mislio sam da je do njega manje vjerojatno problem jer sam davno prije imao switch koji je isto tako znao sa vremena na vrijeme nenormalno brzo blinkati pa nitko nije mogao surfati. zasad radi pa necu mjenjati jer ce me cura opet gnjaviti da sam nesto shebao pa opet nemoze surfati ![]() Thx enivej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda imaš kakvog nametnika u kompu pa ti otme cijeli bandwith? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovo je tvoj text: Citiraj:
Još nešto, ako koristiš p2p programe onda ih pogasi i vidi da ne leži zec u tom grmu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|