|
![]() |
#1 |
SSJML4
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() ok, neki sam si dan premjestio plextor przilicu 8/4/32A sa svog kompa na jedan drugi umjesto nekog drugog drivea kao slave na secondary (na tom drugom PCu je jos bio Iomega ZIP100 na primary slave, te DVD citac kao secondary master). Kad sam na koncu ovu przilicu na tom drugom PCu spojio prvo sto mi je javio je bio boot disk error il nes slicno (ono kao da mi je floppy/CD ostao unutra). Nes me je vuklo da promjenim boot device priority, sto sam na koncu i učinio i stavio floppy kao prvi...restartam i sve radi. Sutradan opet isti problem (veifying DMI pool data, i error-dakle ni korak do windowsa), restartam jedanput i radi...Sljedeci put kad restartam opet isto pa moram po recimo dva puta restartat da bi radilo...U čemu je problem?! Da probam plex stavit kao Slave? Unaprijed hvala
![]() |
#2 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
da razjasnimo malo na kompicu imas HDD -primary master , iomegazip -primary slave DVD -secondary master ,plextor -secondary slave a prije je bio na secondary slave drugi hdd a kad promjenis boot redosljed ti radi kako treba?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
SSJML4
|
da, mogao sam si i misliti da nisam dobro objasnio.. na primary nisam nis mjenjo, no na secondary je prije bio jedan drugi cd citac (dakle ne HDD) kojeg sam onda zamjenio plextoricom i nakratko je radilo kad sam promjenio boot redosljed, da bi nakon sljedeceg restarta javio isti error...i da ga izbjegnem treba po nekoliko puta restartat da proradi! any clue?
![]() |
#4 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
ja bi ti preporucio da obavis fix mbr ili fdisk /mbr. mozda su windoze pri detekciji novog hardwarea nesto preprtljali po mbr-u. ako ni to ne sljaka probaj za pocetak stavit postavke u BIOS-u na default i provjeri jos jednom da ti nisu mozda jumperi na kojem od driveova postavljeni na CS umjesto na SLAVE. pa sad ako nis od toga ne pomogne, javi pa mozda smislimo i nekaj drugo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
SSJML4
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
ma to je kratki postupak sa disketom... MBR -tu pogledaj ali da je s tim problem onda uopce ne bi mogao ni upalit kompic do kraja... prije toga bi ti preporucio da ako radi sa prijasnjim uredajem uredu -maknes ga i reboot -da odes u device manager i odstranis ga -pali kompic sad normalno i sljedeci put dodas plextora i pustis da sam sve pronade
![]() |
#7 |
SSJML4
|
ja sam od pocetka misljenja da nema to veze s mbr-om pa i iz razloga kojeg si spomenuo...no kako imam ntfs moram ici prek winxp cd-a pa recovery console i nadalje (problem je opet pak sto mi ne prihvaca admin pass a nedavno sam komp installo!)...Kako bilo, primarno mi je sad napravit ovo zadnje sto si mi preporucio! Ja sam inace promjenio drive-ove dok je komp bio ugasen pa starto bez promjene icega...valjda se zbrljalo kaj...mozda upali...
![]() |
#8 |
SSJML4
|
ne bi vjerovao da mi je to neko reko al stvar RADI! Prije neg sto sam iso radit nes malo složenije ipak sam jos malo procackao u boot device priority i za razliku od prije 1.floppy 2.cd 3.hdd stavih 1.cd 2.hdd 3.floppy..Osim toga nisam zelio riskirat pa sam odoverclockiro proc nadam se da daljnjih problem vise necu imati pozdrav
![]() |
#9 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A zašto ne staviš jednostavno da ti prvi i jedini boot uređaj bude HDD 1 a ostalo sve isključiš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|