|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Siemens 515 i Dlink900
pozdrav, ljudi pomagajte Imam siemens router spojen na adsl, na koji se spajam wirelessom laptopom, na kucnom kompu nemam wireless karticu ali imam mreznu, imam d-linkov Ap900. Njega pokusavam spojiti utp s desktop racunalom, staviti u client mod da mi nadje siemensa i bezicno na net. Stvar nece raditi. u d-linku podesim client mod,static ip. iskopcan dhcp.dns,on mi nadje siemensa ali konekcije nema, na mreznoj od kompa stavim automatic ip, gdje je problem,gdje grijesim, neznam jel ovakvo pitanje vec bila trazio sam malo i nisam nasao nista slicno, i na news sam to pitao i nitko mi nije pomogao, ako itko zna i ima volje bio bih zahvalan, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
probaj u postavkama AP-a staviti dhcp jer ruter ce ti dati adresu, na mreznoj isto tak stavi automatic i trebalo bi pronaci i spojiti se. ali opet s druge strae 900-ka je na 22 mbita ako se ne varam, probaj ju spustiti na 11 mbita i u siemensu nastelati na 11 i onda probaj.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
![]() imas pravo 900tka je 22 i ja sam ju spustio na 11, i AP je na 11 i ima ukljucen dhcp i on mi jako lijepo dodjeli ip na laptopu neznam zasto nece i 900 tki |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem se nalazi u nekompatibilnosti wireless chipseta. Naime, DWL-900AP radi sa ACX-100 chipsetom, dok SE-515 radi sa Broadcom neznam napamet koji. Mišljenja sam da nećeš uspjet napravit konekciju na SE-515- Isto tako sam primjetio da se uređaji bazirani na atheros chipsetu teško spajaju na Broadcom. Intel Pro wireless bazirani chipseti kao bg2200 se bez problema spajaju na Broadcom. Dakle, probaj uvalit nekom taj router koji se btw i u pravilu pretjerano grije i kupi si pristojniji router. Nije bez vraga Siemens na sljedećim generacijama routera prešao na atheros chipsete.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala Maky eto nije mi to palo na pamet a vidim mozda je trebalo nego ako je tako mi mozes molim te sugerirati koji AP tog ranga,cijene a bolji da uzmem hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pa recimo kad već imaš D-Linkov uređaj, kupi ili zamijeni za isto D-Link G684T (dolazi sa T-comovom ponudom) . Opće je poznato da uređaji istog proizvođača u pravilu najbolje rade jedan sa drugim. Ali isto da kažem da još nisam probao tu kombinaciju iz razloga što sam se riješio stvari sa tim chipsetom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|