|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
laičko pitanje,jer niš ne kužim
dakle ljudi od frenda hvatam wireless signal i jačine je oko 40 %.buraz je u istoj kući samo 10 metara dalje od mene i on jedva hvata signal od frenda a najčešće je to i bez signala.dali postoji mogučnost(evo sad ću bubnuti pa ostati živ) da ja taj signal koji hvatam od frenda nekako uspijem progurati do buraza pa da i on ima signal?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pomoglo bi kad bi rekao s čime hvatae signal? sa laptopa, sa kućnog kompa, sa bez antene,.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Razmišljao sam da preselim tu njegovu karticu usvoj komp jer ocito bolje hvata. Tako da se na neki nacin on spoji preko mene - nemora to biti nešto posebno samo da je dovoljno za surfanje. E da i trebalo bi biti wireless. Ako treba napišem i podatke o karticama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ukoliko ti hvatas bratov signal i wirelesov, onda ti mozes biti posrednik ![]() dali brat vidi tvoj komp? necu dalje pisat sta trebas raditi, jer ovo je neka osnova recimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ako tvoj buraz moze pristupiti tvom kompu mislim da ce biti dosta da on kod sebe stavi u opcijama da mu je tvoj ip gateway, naravno to povlaci da ti moras imati static ip, a ne dynamic tj. tvoj ip mora biti statican jer on inace nece znat koji da ip postavi za gateway ![]() ako se spajas na router od frenda onda u postavkama za mrezu na svom kompu upisi svoj ip npr 192.168.1.3 onda ide subnet mask 255.255.255.0 pa onda gateway tu ide ip od routera od frenda, to pitaj njega ak neznas, mozda ces morati upisati i dns adresu, za nju isto stavi ip od routera od frenda onda kod svog buraza slozi ovak njegov ip: 192.168.1.4 sub.mask. 255.255.255.0 gateway 192.168.1.3(tvoj ip) dns (ako treba) 192.168.1.3(opet tvoj ip) ako sad vec imas static ip na svom kompu onda ga nemoj mjenjati u drugi, nego koristi taj, tvoj buraz moze koristit ovaj ip gore i imam feeling da sam nesto zaboravio ![]() ak to sve ne sljaka, sorry ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|