|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Spajanje 2 računala na net
Evo spojili su me na optimu prije par dana, vise ne daju onaj Huawei nego Motorola Netopia 2240N http://www.netopia.com/equipment/pro...200/index.html pa me zanima kako da spojim dva racunala na net preko tog modema s obzirom da ima samo jedan lan port ? Imam mini switch sa 8 portova, dali mogu nekak preko njega spojit ili moram kupovat novi router ? Eto pa ako netko zna zahvaljujem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Mislim da bi trebao preko LANa spojit ta dva kompa i shareat konekciju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa u routeru imaš switch za 4 lan porta. Neznam jeli Optima kroz firmware možda rezervira 1 ili 2 porta za neku uslugu kao T-Com za MaxTv, ali koliko znam kod Optime toga nema. Dakle, imaš 4 slobodna priključka za lan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nema 4 lan porta, ima samo jedan, bas zato i pitam jer da ima 4 porta onda ne bi bilo problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Preostaje ti nabavka switcha (cca 100 Kn), a uređaj konfiguriran u router mode i pjevaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Nikky ili netko, mozete li to malo poblize objasnit, gdje, kako, sta? Koliko sam shvatio treba mi nesto kao sto je ovaj uređaj? http://katalog.hgspot.hr/Katalog/12325.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Da, takav uređaj ti treba. Može biti i sa manje priključaka (5) ako ti je to dovoljno. Još trebaš uz pomoć szk od Optime naštimat Motorolu u Router mode rada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
a jel se može jednostavno kupiti kvalitetan router/modem pa ga spojiti mjesto ovog smeća što daju u optimi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Po informacijama koje imam, ta Motorola uopće nije loš uređaj. U toj seriji uređaja ima modela sa integriranim switch - em i WiFi - jem. Jesi možda probao kontaktirati szk i pitati jeli dobavljiv drugi model sa opisanim?. Što se tiće samostalne kupovine routera sa integriranim adsl modemom, obrati pažnju da ako je linija baš od Optime (dakle ne u preprodaji od T-Coma), modem mora biti za Adsl annex A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo, uradio sam sve i radi. Znači povezano sve pomocu switcha. Stvarno je jednostavna stvar za napraviti i moze bez szk sluzbe. Hvala svima na pomoci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|