|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
(riješeno) Problem čitanja dva sustava
e ovako imam 160gb ata disk wd na kojem je windows xp i 250gb sata wd na kojem je takodjer windows xp i sada mi samo cita ovaj sustav sto je na sata disku,a meni treba ovaj sto je na ata disku da se pokrene,da bi sa sata diska moga sacuvati neke dokumente nemam sata izlaz na maticnoj sa straga kucista,niti imam sata kontroler,a proba sam i sve kombinacije sa jumberim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Assassin
Datum registracije: Nov 2007
|
...nije mi bas sasvim jasno, ali cu ti probati pomoci. velis da imas sata disk koji ti se podize..a nemas sata port niti sata kontroler? ok..onda si spojio preko starih kablova na ATA port...ok?...pa promjeni u biosu first boot device da se podize taj sta je na "sata" i drugo sve stavi na disable (second i third,other boot) EDIT: sorry na "ata" disku
History Corrector Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.11.2007. u 00:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
gle imam na maticnoj 4 sata kontorlera na to je i skopcan ![]() a ovaj ata disk(ide disk) je na primary i sada kada ja ukopcam oba diska samo jedan sustav mi se dize ovaj od sata diska,a meni treba od ide diska da bi spasio podatke od sata diska kuzis sta ocu reci kada prikopcam oba diska da mogu citati dva os(xp) pa da spasim podatke na sata disku a to sto sam mislio sata kontroler to je onaj dodatni sto ide u pci port,a neke maticne imaju sata izlaz to bi mi pomoglo rijesiti problem ali to nemam(mislim sa straga kucista onaj jedan ssata izlaz) EDIT: boro hvala na pomoci dosao sam do rijesenja stavio sam sve boot device na ovaj ide disk,sada prebacujem podatke hvala na pomoci puno ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.11.2007. u 00:08. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|