|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Problem Particije I Hard Disk
Sa Partition Magicom sam htio napraviti nove particije :dvije NTFS i jednu fat 32.Nešto sam zabrljao pa sam na novo instalirao XP.Kada formatiram drugu i treću particiju hard se zablokira,tj pri restartu ne comp ne pronalazi hard disk.Ako ištekam iz struje pa startam radi samo C i to usporeno.Ako formatiram samo C pri instalaciji XP sve radi dobro.Pomagajte!
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne znam što si zajebal, ali moj ti je savjet da pobrišeš sve particije, napraviš nove (možeš i s XP, ne treba ti PM) fino sve instaliraš ponovo i gotovo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Napravio sam to sa XP,ali kad formatiram drugu particiju(D) i resetiram comp , ovaj ne prepoznaje hard disk.Kod podizanja uopće ne reagira lampica na hardu.Ako isključim iz struje i startam tada C radi usporeno, a D ne radi kako treba .Bi li pomoglo formatiranje cijelog diska u DOS u.Kako da to uradim?
Bez linkova u sigu. Zadnje izmijenjeno od: szahtila. 07.03.2004. u 16:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Možda da probaš sve to napraviti sa start up diska 98-ce. Kad sve particije isformatiraš i sredis sa floppija, lijepo načisto instaliraš XP i poslije radiš sa particijama kaj hočeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
@Szahtila: Možda da probaš u instalaciji XP-a pobrisat sve particije, napravit jednu veliku, instalirat XP, pa onda PM-om rastavit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Sorry, ne pročitah ja dobro početak priče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Probao sam prije instalacije XP napraviti jednu particiju na cijelom disku, a zatim sam sa cd -om od XP formatirao tri particije:C u FAT 32,D i E u NTFS.Instalirao sam XP na D, a C sam ostavio za W98(nisam ga instalirao).Particije sada rade u redu,ali kad resetiram comp ovaj ne pronalazi hard.Ako ga ištekam iz struje i onda upalim radi sve.Inače W98 mi treba za Qbasic(školska lektira).I dalje mislim da je problem nastao zbog Partition M.
![]() |
#8 |
Premium
|
Instalirao sam AIDA program.Kad otvorim DIS. PODSUSTAV-SMART napiše upozorenje:REALLOCATED SECTOR COUNT 1(najmanja vrijednost trebala bi biti 63).Preporuča mi backup.Jel to kvar hard diska ili se može nešto spasiti?
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
i opet i iznova...
Ponovo se pokazuje da je PM opasno oružje u neukim rukama... Mada bi dr. Rak na ovo mogao odgovoriti puno bolje, evo ukratko grešaka u proceduri: 1. PC ti je prebrz za 98 - treba ti patch koji usporava shutdown proces na 3 sekunde inče ti ostaje u memoriji/cacheu (isključi write-cachea btw). 2. C particija na fat 32 nemože biti veća od 32GB 3. Ne formatiraš DOS programom NTFS particije - nemoguće je. Možeš samo ostaviti prazno za extended pa nagurat prave NTFS za vrijeme instalacije. No to ti JAKOOOO usporava OS. 4. Nisi naveo koji XP instaliraš - Home ili Pro. Ispravni postupak 1. Ubaci floppy ili neki boot program i uđi u DOS. 2. upiši fdisk 3. obriši sve particije 4. napravi jednu particiju veličine 10 GB 5. Napravi extended particiju veličine 5GB - ostalo ostavi za sada prazno 6. Ne zaboravi odrediti aktivnu particiju (naravno prva!) 6. izađi van iz fdisk-a, resetiraj i ponovi točku 1 7. formatiraj C i D 8. Pokreni instalaciju Win98 i instaliraj na D! za dual boot: 1. Stavi XP CD u drajv. 2. Ugasi PC. 3. Upali PC. 4. Press a key... 5. Kad te pita za repair odaberi ne 7. Instaliraj XP na PRVU particiju i odaberi NTFS Sada imaš slijedeće: Na početku te pita koji OS želiš XP Win98 Ako imaš veliki hard disk možeš se sada sa ostatkom igrati i napraviti par particija ili sve to formatirati u jednu veliku. Ovisno o tome što ti treba. Mada mislim da ti je 5GB za lektiru više nego dovoljno. E sad, forumaši... JESAM! Zakomplicirao sam. Ako netko ima trajnije riješenje plaćam gajbu! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
nEkspert
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() a posle samo nemoj cvilit kad ti hard gecrkne od Expertnih velicina Fat32 particija ![]() ![]() ma daj odi spat!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() ![]() sad imam dvije particije jednu od 20Gb NTFS , a druga je 100Gb FAT32 , i da cim uspijem nekim cudom sve ove podatke sprzit negdje stavljam NTFS... ![]() -i da sve radi super... ![]()
![]() |
#14 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nije nemoguće da ti to radi. Radilo je i meni. Jedino što će ti podaci kad tad reći PA-PA. Na taj način sam izgubio 36 Gb podataka pa sam imao tri noći pred ekranom da povratim. XP nepravilno komunicira sa FAT32 particijama većim od 32 Gb. Postoji fora da se Win98 nagura na FAT16 particiju od 4 Gb. Vidio sam čak i 8Gb. Jedino ne znam kako je to nekome uspjelo. Ipak su mi kompovi došli na servis a ne da ih gledam.
![]() |
#15 |
Sannin
|
kad kazes PA-PA -sto tocno mislis? sto im se dogodi? i jesi li uspio povratit? ovo me bas zabrinjava sad jer ne znam kako da sad rijesim trebalo bi mi 120 Cd ova... :burn: ali sve mi je u redu i nemam bas nikakvih problema... ai ima vec godina dana da sve to radi...
![]() |
#16 | |
nEkspert
|
Citiraj:
Experti... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Citiraj:
svaka cica dodje na kolica....... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Sannin
|
![]() mora da vi ne pazite dovoljno dobro na svoje HDD...
![]() |
#19 |
nEkspert
|
Ak se nešto desi - javim, dotad - RADI.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Beast. 17.03.2004. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
BTW meni je radilo isto preko godinu, nija dosad nisam znao da je zbog tog problem, pa mi je ostalo na FAT32, moram i ja to riješit, žicaću od nekog disk, moja particija je 48GB Zadnje izmijenjeno od: LightForce1308. 17.03.2004. u 21:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Sannin
|
pa dosad uopce nisam ni mislio da riskiram... iskreno ne mogu povjerovat da moze samo nestat... vec sam imao problem kad sam slucajno formatirao nesto sto mi je trebalo pa sam uspio povratit... ali cu morat maknit radi obrade videa...
![]() |
#23 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Sannin
|
pa sto si radio prije toga? mislim da cu prebacivat malo pomalo na C particiju stvari sa D , a onda cu radit resize particija... i tako dok ne osobodim cijeli D - sve pod uvijetom da mi nista ne krepa do onda... ![]()
![]() |
#25 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
ma nisam ništa radio prije toga. puko sam od sebe. Mislim da ću ponovo od nekog užicat hard i razbacit lagani format, i C: i D: i E: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|