|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
vista i server 2003
Ovako, imam zanimljiv problem. Naime, na visti pod network nekad vidim a nekad ne vidim server na kojem su win 2003. Nema nekog pravila kad se pojavi a kad ne. Inaće mreža radi normalno, samo me to mući. Kada upišem u explorer \\server otvara ga bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Domena ili workgrupa? Ako nije pod domenom - čest slučaj i pod XP-om, valjda povezano s refreshom mreže... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
workgrupa je u pitanju. Baš mi je iritantno to. Ok kad imam 5 kompova i znam koji je upaljen ali što da je u pitanju 30 računala sa totalno mutavim imenima, tko bi im popamtio imena i koji je koji. Dakle jedino rješenje je živjeti sa windowsima ![]() Zadnje izmijenjeno od: wlcasemodding. 14.11.2007. u 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Za mrežne printere korisno je umjesto rednog broja stavljati četvrti tercet IP-a. PS: browsanje kompovima iz windows explorera nije ugodno ni u domeni, a kamoli u workgroup-u. Najbolje je mapirati drive računala sa kojega često vučeš podatke. A za one ostale - smisliti nomenklaturu. Yep, to je taj teški život s windowsima, reći će linuxashi upalih prstiju od kucanja naredbi u shell ;-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma s domenom je OK, kada se jednom mreža ustali svi kompovi su uvijek vidljivi, može se napraviti prečac do domene s računalima i sve 5. No, da zna ponekad napraviti nerazumne poteze - zna ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|