|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Pasivni hladnjak
Kakva su iskustva s Zalmanom zm80c-hp? Dali je dovoljno efikasan za o/c Radeona 9700PRO? Treba li stavljati fan na njega?
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ima ga par ljudi na forumu, svi su super zadovoljni. Fan nije neophodan, ali ga je za svaki slučaj bolje staviti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Na Zalmana stavi 120mm Papst i da vidiš overclockanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Definitivna preporuka, u odnosu na stock hlađenje je Zalman daleko efikasniji (da ne govorim neizmjerno tiši, 0 dB bez venta). Ako ne stavljaš vent, moraš imati dobar airflow u kućištu. Ali stavljanjem venta (pogotovo 12 cm + potenciometar) na njega jedina stvar koja bolje hladi je vodeno. Uglavnom, hladi da je to bolesno. Uglavnom, stvar koja me je oduševila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Treba kaj skurit??
|
Meni je grafulja puno stabilnija pri overclocku, a još da imam ZM80C da mogu stavit normalno vent... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
ja na svojoj 9700pro mogu max overclock sa stock ventom napraviti 384 - 347 da radi u igrici bez artefacta -i bez dizanja voltaze koliko bi uspio poboljsat sa zalmanom? jeli moguce da jos to dignem? a voltaza?
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Koliko će ići, zavisi od grafe do grafe. Zalman hladi samo GPU, ali sa dodatnim ventom sastrane, dosta zraka prelazi preko čipova (nažalost, zbog Zalmana ne možeš staviti ježeva na mem. čipove). Što se tiče hlađenja, SIGURNO je bolje od stock coolera (upiši ZM80C-HP u Google i potraži testove). Da li će ići dalje, nema pouzdanog načina za to utvrditi osim da kupiš i testiraš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
|
Na onu stranu gdje je GPU bi stali mali ježevi, ali na drugu stranu ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
de mi recite dal ti mali ježevi (aluminiski hladnjaci) sta pomazu? Ak bi ih stavio dal bi dobio koji Mhz Vise ili? Gdje ih ima za kupiti , Našao sam ih u hg-spotu ali 4 komada 45KN!!!!a meni treba 8!!! Previse
![]() |
#10 |
Treba kaj skurit??
|
Vjerojatno ćeš moć grafulju držat na onoj frekvi na kojoj su ti prije bili artefakti, a možda i ne, al moraš imat dobar propuh preko njih jer ako nemaš onda ne otpuštaju toplinu pa još više zagrijavaju memoriju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|