|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
SpeedTouch 780WL problem
Totalno nov na ADSL-u kao i na Wirelessu, svega koji dan, pa imam problem slijedeće prirode: Za početak da kažem da je u igri Amis kao ISP, router iz subjekta, Canyon CN-WF511 wireless kartica, WinXP Pro SP2. AV, Antispyweri i antirootkitovi ne detektiraju ništa Slučaj je ovakav, sve radi za pet kao na slici i brzina na speedtestu je skroz OK: ![]() No čim pokrenem download torrenta u µTorrentu dolazi do slijedeceg: ![]() Brzina na wirelessu padne uvijek sa 54mbita na 5.5Mbita i brzina downloada kao i testa na speedtestu na nekih 600-900kbps Ista stvar bilo sa uključenim ZA firewallom ili isključenim (bitno ili ne ne bih znao) Udaljenost između Canyona i SpeedToucha je svega nekih 6 metara i signal je odličan Sve što moram napraviti da bi se brzina vratila je otići na konfiguraciju wlana kao na slici, ne dirati apsolutno ništa i samo jednim klikom na Apply se ponovo sve osposobi do ponovnog pokretanja downloada u µTorrentu i tako u krug: ![]() Ako netko ima išta na pameti kako riješiti ovo bio bih zahvalan Podatke sam iznio sve koji su mi pali na pamet i za koje sam mislio da bi mogli biti potrebni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za početak u postavkama torenta ograniči max br istovremenih konekcija i max dl bandwith (dakle, koliko bandwitha torent smije uzest za sebe). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma ograničio sam, u međuvremenu je problem u potpunosti nestao nakon jednog restarta, te išao vidjeti da li je do broja konekcija, podigao na dosta visok broj konekcija, stavio torrente sa masom seedera i leechera i radi sve dobro, kao da nije bilo do toga dok je trajao problem nesto je gutalo proc od 40 pa i do 100%, task manager nije pokazivao nijedan proces koji bi to trosio a TaskInfo je pokazivao na DPC Time Placeholder. Zasad sve opet radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
i kad se ništa ne downloada niti uploada, i kad nisu nikakvi torrenti zaposleni opet se zna brzina jednostavno strmoglaviti na 5.5Mbita i tu ostane. zasad mi se pričinilo da se to dešava ako je namješteno na 802.11b/g dok je samo na 802.11g onda nisam primjetio takve padove, no još ću to provjeriti a i čini mi se da je router malo mušičast, neki stari firmware je gore najgore je kad padne bez ikakvog posebnog vidljivog razloga EDIT Problem riješen promjenom kanala sa defaultnog 1 na neki veći između 8 i 13, problem je ležao vjerojatno u tome što je baza siemensovog gigaseta niti na pola metra od routera a jedan i drugi rade na frekvama ~2.4 pa pretpostavljam da je tu dolazilo do koljaže Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 14.12.2007. u 16:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|