Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2007., 20:00   #1
Voorhees
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2003
SpeedTouch 780WL problem

Totalno nov na ADSL-u kao i na Wirelessu, svega koji dan, pa imam problem slijedeće prirode:

Za početak da kažem da je u igri Amis kao ISP, router iz subjekta, Canyon CN-WF511 wireless kartica, WinXP Pro SP2.
AV, Antispyweri i antirootkitovi ne detektiraju ništa
Slučaj je ovakav, sve radi za pet kao na slici i brzina na speedtestu je skroz OK:

No čim pokrenem download torrenta u µTorrentu dolazi do slijedeceg:

Brzina na wirelessu padne uvijek sa 54mbita na 5.5Mbita i brzina downloada kao i testa na speedtestu na nekih 600-900kbps
Ista stvar bilo sa uključenim ZA firewallom ili isključenim (bitno ili ne ne bih znao)
Udaljenost između Canyona i SpeedToucha je svega nekih 6 metara i signal je odličan

Sve što moram napraviti da bi se brzina vratila je otići na konfiguraciju wlana kao na slici, ne dirati apsolutno ništa i samo jednim klikom na Apply se ponovo sve osposobi do ponovnog pokretanja downloada u µTorrentu i tako u krug:

Ako netko ima išta na pameti kako riješiti ovo bio bih zahvalan
Podatke sam iznio sve koji su mi pali na pamet i za koje sam mislio da bi mogli biti potrebni.
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2007., 22:05   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za početak u postavkama torenta ograniči max br istovremenih konekcija i max dl bandwith (dakle, koliko bandwitha torent smije uzest za sebe).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2007., 13:59   #3
Voorhees
Premium
Moj komp

Ma ograničio sam, u međuvremenu je problem u potpunosti nestao nakon jednog restarta, te išao vidjeti da li je do broja konekcija, podigao na dosta visok broj konekcija, stavio torrente sa masom seedera i leechera i radi sve dobro, kao da nije bilo do toga
dok je trajao problem nesto je gutalo proc od 40 pa i do 100%, task manager nije pokazivao nijedan proces koji bi to trosio a TaskInfo je pokazivao na DPC Time Placeholder.
Zasad sve opet radi
Staro 14.11.2007., 00:12   #4
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
pokusaj upload ogranicit na 10% max downloada
MeT je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2007., 00:13   #5
Voorhees
Premium
Moj komp

i kad se ništa ne downloada niti uploada, i kad nisu nikakvi torrenti zaposleni opet se zna
brzina jednostavno strmoglaviti na 5.5Mbita i tu ostane.
zasad mi se pričinilo da se to dešava ako je namješteno na 802.11b/g
dok je samo na 802.11g onda nisam primjetio takve padove, no još ću to provjeriti
a i čini mi se da je router malo mušičast, neki stari firmware je gore
najgore je kad padne bez ikakvog posebnog vidljivog razloga

EDIT

Problem riješen promjenom kanala sa defaultnog 1 na neki veći između 8 i 13, problem je ležao vjerojatno u tome što je baza siemensovog gigaseta niti na pola metra od routera a jedan i drugi rade na frekvama ~2.4 pa pretpostavljam da je tu dolazilo do koljaže

Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 14.12.2007. u 16:17.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno