|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Podešavanje (snižavanje) freq. monitora
Evo mene s jednom nebuloznom željom.... HEHEHEHE Naime kaj - htio bih SPUSTITI frekvenciju monitora na 50Hz.... Ma nije me opandrkno tajmvajn već sam napravio VGA to TV konverter (a kao što svi znamo frekvencija osvježavanja TV monitora iznosi pišljivih 50Hz), ali mi ni jedna grafička u svojim propertisima ne nudi tako niske frekvencije..... Dakle - sklop dela (vidljivo iz pojavljivanja slike podizanja windowsa - koja doduše bježi po ekranu TV-a) ali je nemoguće smiriti sliku. S povećanjem frekvencije i rezulucije pojavljuje se samo snijeg u duginim bojama ( dakle top katodne cijevi uopće ne može iscrtati sliku zbog prevelike frekvencije) Da li ima tko kakvu "pametnu" ideju???? Ajmo Linux-aši javite se pa da pišemo drivere za grafulje u WIN okruženju...HEHEHEHE ![]() ![]() ![]() Probao sam na više grafula od onih prastarih na ISA slotovima pa do AGP 4X i nikaj... Ne fakat ako postoji koji način da se grafička natjera da dela na 50 Hz slobodno mi ga predložite!!! Gajba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Matrox
Matrox-ice... Rade. Ili nastavi komplicirati i mudrovat... Vindovsaš |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Re: Matrox
Citiraj:
Matroxice rade... što??? Rade na 50Hz ili rade na TV (imaju TV izlaz???) Daj budi malo konkretniji... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
imas foru sa editiranjem registrya i tamo da promijenis se vrijednosti. trenutno radim na otkrivanju tocno koji je kljuc jel ih ima vise pa kad otkrijem javim, inace to mi se cini da nije preporucljivo jel neznam kak ce se monitor ponasati na takvoj frekvi i naravo obavezno treba backupirat reg.!
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Rade sve navedeno (osim sto starije od G450 koliko se sjecam imaju neke probleme sa DOS outputom)... Dakle: 1. Imaju TV out izlaz direktno preko VGA izlaza na kartici a kabl za konverziju na TV je S-Video/Kompozit... 2. Softver koji dolazi sa matroxicom dizajniran je upravo za podesavanje frekvencija i mozes ju podesavat horizontalno, vertikalno, frekvencijski i pojedinacno po vsyncu....bla, bla, bla... Praksa: CrnoBijeli Philips monitor radi na 1600x1200 i 32 Mhz frekvenciji pod windovzima 95, 98SE, Win2K i WinXP Pro ![]() ![]() ![]() 14" naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: Podešavanje (snižavanje) freq. monitora
knezu,tebi treba -PowerStrip-,fino si mjenjaš frekvenciju osvježavanja za 1 hZ,gore il dolje,kako oš,skini to i uživaj... evo ti: http://www.downseek.com/download/21155.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() Probaj stavit za drajver monitora standard plug and play. Možda ti onda ponudi željenu freqvu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |