|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Skuren ruter?
Rijec je o dlinku g684t. Na njemu je bila tcomova inacica 3.00 fw-a. Upgradeao sam ga na 3.02 zbog wds-a ali nisam mogao natjerat maxtv da radi, te sam pokusao vratit originalni 3.00 fw. I tu sad nastaju problemi. Wireless je po defaultu iskljucen pa se pokusavam spojit kabelom, ali mi se spoji s ip-om 169.254.2.159, subnet 255.255.0.0, bez obzira koji od 4 porta koristio. I to je ujedno jedini ip na koji mi prolazi ping. 192.168.1.1 je potpuno mrtav, ping ne prolazi i u browseru mi javlja unable to connect. Reset tipka isto nula bodova. Drzim ju stisnutu ali stvar opce ne reagira. Od lampica svijetle power, lan port na koji je spojen kabel, i adsl ako je kabel ukopcan; lampica status konstantno blinka. Evo trenutno pisem sa starog siemensa. Ima li pomoci? Nekakav hard reset ili nesto? Ili se mogu pozdravit s ruterom? =/ Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
169.254.2.159 je adresa koju ti windowsi postave kad od dhcp-a ne mogu dobiti adresu. vjerojatno je na routeru isključen dhcp. postavi si ručno na kompu IP 192.168.1.2 i onda probaj pingat 192.168.1.1 ping prema 192.168.1.1 ti ne može proći ako (ugrubo rečeno) nisi u istom subnetu kao router, a trenutno nisi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ok, sad mi dodijeli normalan ip (192.168.1.2), subnet je 255.255.255.0, gateway sam probao pustit blank i stavit 192.168.1.1. Pingovi time outaju. Jos kakva ideja? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ništa pametno... ovako napamet ne znam. probaj si umjesto 192.168.1.2 postaviti adresu 192.168.0.2 pa pingat 192.168.0.1 ... isto tako i za 192.168.2.* range. ne znam napamet. mrežni kabel?
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
tak sam ja za svojeg isto mislil da je s***an, nist skoro nije delalo... al uspel sam dojti do update firmware stranice i stavil natrag dd-wrt24 rc4, al uspel sam samo prek IE. al kolko vidim, tebi to ne dolazi u obzir, pa zato velim da je morti jtag kabel jedino moguce rjesenje ak ti t-com nist ne sredi ![]() evo i ono kaj ti treba za pocetak ![]() download - ovo je za linksyse, al vjerujem da moze i na d-linka ![]() morti i ovo zatreba Zadnje izmijenjeno od: domis. 10.11.2007. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@d'beast - Kako sam kažeš, to šta si dao je za Linksys i sumljam da će s tim odblokirat uređaj. Možda nisam u pravu, al znaš onu: Dok mi ne dokažu suprotno ... @Requiem - Noviji original firmware (3.02) jest nešto bolji i stabilniji ali pošto je original D-Link i nije implementirana podrška za MaxTv zato ti isto nije htjelo raditi. Ako hoćeš MaxTv onda u uređaju mora biti T-Com verzija firmware - a. Neuspjeli firmware update je vjerojatno posljedica nećeg od ovog: - imao si "sreće" pa je napon mreže taman tada zaplesao - nisi postavio parametre mrežne sa fiksnim IP, Gateway - nisi bio dovoljno strpljiv i na neki način si prekinio već započeti postupak E sad kako "spasiti" router?. Pogledaj ovaj thread (postovi 4 i 5). Tu je opisano šta i sa čim bi trebalo napraviti. Napiši rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
reset to factory defaults? većina modema ima tu opciju, iskopčaš modem iz struje, stisneš reset na njemu, držiš, upališ modem i čekaš 10-ak sekundi sa stisnutim resetom. Pustiš reset, pričekaš minutu, ugasiš modem, upališ ga i sve bi trebalo biti na nuli. Zatim pratiš što ti kaže manual (ko da je novi router). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|