Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2007., 08:41   #1
matbaric
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Question Problem d-link dsl-584t

Sve sam podesio kako spada, ali muci me jedna stvar u network connection
mi pise da postoji internet gateway (status:connected) prema ruteru i kao da je sve ok, ali
kada pokrenem browser nemogu doci niti na jednu stranicu (u browseru sam
podesio postavke na automatic detect settings)
Molim pomoc
matbaric je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2007., 08:51   #2
LowVirtualMemor
Registered User

I mene je gnjavio taj Dlink i mreža je radila, al router nije imao vezu prema internetu. Anyway idi u postavke routera i provjeri ak ti je tamo dobro upisana šifra i ostalo potrebno, i ak je provjeri tam na test da li je sve connected, ak nije zovi službu za korisnike. Inače ja sam zamijenio taj router jer mi je popio živaca i živaca.
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2007., 10:00   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor matbaric Pregled postova
Sve sam podesio kako spada
Očito nisi. Unesi manualno DNS - ove svog provajdera u routeru i postavkama mrežne. Kao treća alternativa (u postavkama mrežne) nije loše stavit IP od OpenDNS = 208.67.222.222
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 15:59   #4
Enigma9
Registered User

Pozdrav

Evo da ne otvaram novi topic ovdje ću da pišem budući pošto je vezano za d-linkov, smeće 584t router. Naime, da skratim priču. Imamo 9 računala u mreži spojenih preko 3 switcha na d-linkov router. Točnije, po 3 pc-a spojeni na vlastiti switch, 2 switcha spojeni na 3ći a taj 3ći na router. Bilo kako bilo skicirao sam to u paintu pa kako kažu slika govori 435 riječi pa pogledajte

Dakle, problem je slijedeći. Svako malo nam se prekida veza s internetom ili sa routerom i ne možemo se igrati na netu ko svi drugi normalni ljudi. Samo u 13 dana tekućeg mjeseca imamo oko 180 spajanja na net jedno 40% od toga je po 3sekunde, najduže smo bili spojeni 14h ali i za to vrijeme dok je router bio spojen na net lokalno bi gubili vezu s routerom i bivali diskonektani u trenutku kada trebamo pospremiti metak u trepavicu neprijatelja, dovodeći do toga da su miševi ine komponente letjele svud naokolo.

D-link 584t podešen je kao router, dhcp isključen, svako računalo ima manualno podešenu ip adresu, svud se xp-ci vrte, na istoj smo workgroup svi, gateway 192.168.1.1, dns 195.29.150.3,4 ne znam šta da napišem pitajte.

T-com tehnička služba kaže da bi torent programi mogli biti uzrok rušenja, loše složen lan, možda oscilacije u naponu struje(mislim da je sve ok sa naponom, nikad nije bilo problema sa starim modemom siemens c010).

Ako netko ima neku ideju molio bi da odvoji par minuta svoga vremena pa napiše koju pametnu.
Enigma9 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 18:08   #5
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor matbaric Pregled postova
Sve sam podesio kako spada, ali muci me jedna stvar u network connection
mi pise da postoji internet gateway (status:connected) prema ruteru i kao da je sve ok, ali
kada pokrenem browser nemogu doci niti na jednu stranicu (u browseru sam
podesio postavke na automatic detect settings)
Molim pomoc
Ovo "connected" ti samo stoji zbog uključenog UPnP-a i činjenice da ti je računalo uočilo UPnP mrežni uređaj (D-Link) na mreži i povezalo se s njim. To ne mora značiti da ti je i router spojen na net. Dakle, router radi ali nisi vani...
daigu je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 18:13   #6
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Enigma9 Pregled postova

Ako netko ima neku ideju molio bi da odvoji par minuta svoga vremena pa napiše koju pametnu.
Tvoji problemi ne moraju biti nužno uzrokovani routerom.
daigu je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 18:14   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Pozdrav

Evo da ne otvaram novi topic ovdje ću da pišem budući pošto je vezano za d-linkov, smeće 584t router. Naime, da skratim priču. Imamo 9 računala u mreži spojenih preko 3 switcha na d-linkov router. Točnije, po 3 pc-a spojeni na vlastiti switch, 2 switcha spojeni na 3ći a taj 3ći na router. Bilo kako bilo skicirao sam to u paintu pa kako kažu slika govori 435 riječi pa pogledajte

Dakle, problem je slijedeći. Svako malo nam se prekida veza s internetom ili sa routerom i ne možemo se igrati na netu ko svi drugi normalni ljudi. Samo u 13 dana tekućeg mjeseca imamo oko 180 spajanja na net jedno 40% od toga je po 3sekunde, najduže smo bili spojeni 14h ali i za to vrijeme dok je router bio spojen na net lokalno bi gubili vezu s routerom i bivali diskonektani u trenutku kada trebamo pospremiti metak u trepavicu neprijatelja, dovodeći do toga da su miševi ine komponente letjele svud naokolo.

D-link 584t podešen je kao router, dhcp isključen, svako računalo ima manualno podešenu ip adresu, svud se xp-ci vrte, na istoj smo workgroup svi, gateway 192.168.1.1, dns 195.29.150.3,4 ne znam šta da napišem pitajte.

T-com tehnička služba kaže da bi torent programi mogli biti uzrok rušenja, loše složen lan, možda oscilacije u naponu struje(mislim da je sve ok sa naponom, nikad nije bilo problema sa starim modemom siemens c010).

Imaš ikakvu mogućnost zamjeniti tog d-linka? Makar na kratko, samo da isprobaš neki drugi...jer, sve mi smrdi na njega, pod pretpostavkom da je s linijom sve OK. E, ako uspiješ nabaviti drugi modem i probati sve ćeš znati. Ili, probaj priključiti samo jedan komp na njega, pa onda preko svitcheva na njega, pa dva kompa itd...Možda neki od svitcheva radi sranja...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 18:40   #8
ggagi
LiveandLetDie

ggagi's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ma problem ti je u switch-evima, nabavi si bolji Switch 3
ggagi je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 20:28   #9
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Pozdrav

znam da ce zvucat glupo tj najgluplje ali ajde me poslusaj i napravi sta ti kazem, pa javi rezultate (sada cete me razapet na "kriz", ali danas sam imao takav problem i otklonio sam ga na sljedeci nacin)

dakle svim kompovima DODJELITI STATICKI IP
zatim za gateway i dns postavke (kod rucnog unasanja IP-a) napisi (za geteway i dns) ip do rutera (ako nisi mjenjao odna je to 192.168.1.1)
zatim UKLJUCI DHCP
nakraju SAVE & REBOOT

uglavnom sve sljaka, samo sam jos imao malo manju zavrzlamu u mrezi, ali to sljaka neznam zasto ali sljaka u svemu ovom DHCP je BITAN, isprobaj pa javi
Staro 14.11.2007., 00:00   #10
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
istina, meni su identicne postavke na zyxel routeru, drukcije neradi, neam pojma zasto
MeT je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2007., 19:38   #11
Enigma9
Registered User

Citiraj:
Autor daigu Pregled postova
Tvoji problemi ne moraju biti nužno uzrokovani routerom.
od kada smo uzeli taj router problemi su krenuli. stari modem siemens c010 je radio perfekto. kaze t-com stručnjak da smo ga možda skurili kad smo digli brzinu do 16Mb/s iako maksimalno imamo negdje 13Mb/s.
Staro 14.11.2007., 19:45   #12
Enigma9
Registered User

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
znam da ce zvucat glupo tj najgluplje ali ajde me poslusaj i napravi sta ti kazem, pa javi rezultate (sada cete me razapet na "kriz", ali danas sam imao takav problem i otklonio sam ga na sljedeci nacin)

dakle svim kompovima DODJELITI STATICKI IP
zatim za gateway i dns postavke (kod rucnog unasanja IP-a) napisi (za geteway i dns) ip do rutera (ako nisi mjenjao odna je to 192.168.1.1)
zatim UKLJUCI DHCP
nakraju SAVE & REBOOT

uglavnom sve sljaka, samo sam jos imao malo manju zavrzlamu u mrezi, ali to sljaka neznam zasto ali sljaka u svemu ovom DHCP je BITAN, isprobaj pa javi

ništa se nije promijenilo. sad razmišljam možda nam kablovi nisu ok ne znam kako može utjecati na konekciju ako imamo cross over kabel umjesto straight trough. koliko se ja razumijem sve je spojeno sa cross overom a switch router bi trebali straight trough cabel ako se ne varam. jel mogu biti kablovi problem šta vi mislite?

s tvojim postavkama svako malo imamo redial na internet, do mijenjanja na tvoj setup srušili smo rekord 21h spojeni na internet iako se gubila veza s routerom. sve mi se čini da kad dodje do zagušenja u mreži router nas jednostavno odsjeće, ali šta ja znam nisam toliki stručnjak.
Staro 14.11.2007., 19:46   #13
Enigma9
Registered User

Citiraj:
Autor ggagi Pregled postova
Ma problem ti je u switch-evima, nabavi si bolji Switch 3
kako objašnjavaš onda sitaciju da pc9 takodje ima istih problema kao i svi mi a nije spojen na switch 3?
Staro 14.11.2007., 20:31   #14
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

enigma, ako su switchevi i routeri u igri onda nema veze jesu straight ili su x-over kablovi, to ti ima veze samo ako imas direktno povezivanje kompova dakle 1 na 1
Staro 14.11.2007., 20:48   #15
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
asda cu napisati neku opcu pojavu/izjavu koji svi znamo Dlink je jako los router, ne kao firma vec zato jer ga tcom djeli ukoliko ste pogledali malo takvog uredaja vise nema tj nema podrske, niti upgradva

eh sada idemo na mrezu, ovo je stvarno zanimljivo sa kablovima kada su u pitanju switchevi i routeri, ako je tako zasto se onda mi u firmi mucimo sa slaganjem raznolikih kablova

ali idemo na otklananje problema, ajde probaj iskljucit DHCP firewall i ostale stvari koje nekoristis a opterecuju rooter, naime meni je to danas spasilo stvar, jer imam previse kompova u mrezi a rooter ima slabi procesor, tj nemoze toliko zahtjeva obraditi koliko je potrebno (ovo je karikirano)

dakle staticke ip adrese obavezno, iskljuciti firewall, i stvari koje nekorists, a u rooteru ih ima gomila
Staro 14.11.2007., 21:44   #16
Enigma9
Registered User

Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
asda cu napisati neku opcu pojavu/izjavu koji svi znamo Dlink je jako los router, ne kao firma vec zato jer ga tcom djeli ukoliko ste pogledali malo takvog uredaja vise nema tj nema podrske, niti upgradva

eh sada idemo na mrezu, ovo je stvarno zanimljivo sa kablovima kada su u pitanju switchevi i routeri, ako je tako zasto se onda mi u firmi mucimo sa slaganjem raznolikih kablova

ali idemo na otklananje problema, ajde probaj iskljucit DHCP firewall i ostale stvari koje nekoristis a opterecuju rooter, naime meni je to danas spasilo stvar, jer imam previse kompova u mrezi a rooter ima slabi procesor, tj nemoze toliko zahtjeva obraditi koliko je potrebno (ovo je karikirano)

dakle staticke ip adrese obavezno, iskljuciti firewall, i stvari koje nekorists, a u rooteru ih ima gomila
switch i router nis isti uredaji tako da moraš koristit straitght trough kablove.

radio sam wizard na routeru kako mi je rekao majstor iz tcoma, osnovne stvari smo napravili password i time zone odredili, tak da nije bilo ništa uključeno osim dhcpa i dalje je radio probleme. nije bio nikakav firewall nit išta.
Staro 14.11.2007., 22:15   #17
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

znam da switch i router nisu isti uredjaji, rade na dva razlicita principa. ali mozes koristit i jedne i druge ako se radi o switchevima/routerima.

jedini uvjeti:

1. kad se spajas na server (recimo dodjes na faks, imas port i trebas se spojit laptopom), onda moras koristit straight kabel.
2. kad bez ijednog uredjaja (switch/router) spajas dva kompa, onda moras koristit crossover kabel.

ALI u switch i u router idu i straight i crossover kablovi. vjeruj, znam jer sam spajao masu mreza u masu firmi i radi sa obadvije vrste kabela.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno