|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() Sve sam podesio kako spada, ali muci me jedna stvar u network connection mi pise da postoji internet gateway (status:connected) prema ruteru i kao da je sve ok, ali kada pokrenem browser nemogu doci niti na jednu stranicu (u browseru sam podesio postavke na automatic detect settings) Molim pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
I mene je gnjavio taj Dlink i mreža je radila, al router nije imao vezu prema internetu. Anyway idi u postavke routera i provjeri ak ti je tamo dobro upisana šifra i ostalo potrebno, i ak je provjeri tam na test da li je sve connected, ak nije zovi službu za korisnike. Inače ja sam zamijenio taj router jer mi je popio živaca i živaca.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Pozdrav Evo da ne otvaram novi topic ovdje ću da pišem budući pošto je vezano za d-linkov, smeće 584t router. Naime, da skratim priču. Imamo 9 računala u mreži spojenih preko 3 switcha na d-linkov router. Točnije, po 3 pc-a spojeni na vlastiti switch, 2 switcha spojeni na 3ći a taj 3ći na router. Bilo kako bilo skicirao sam to u paintu pa kako kažu slika govori 435 riječi pa pogledajte ![]() Dakle, problem je slijedeći. Svako malo nam se prekida veza s internetom ili sa routerom i ne možemo se igrati na netu ko svi drugi normalni ljudi. Samo u 13 dana tekućeg mjeseca imamo oko 180 spajanja na net jedno 40% od toga je po 3sekunde, najduže smo bili spojeni 14h ali i za to vrijeme dok je router bio spojen na net lokalno bi gubili vezu s routerom i bivali diskonektani u trenutku kada trebamo pospremiti metak u trepavicu neprijatelja, dovodeći do toga da su miševi ine komponente letjele svud naokolo. D-link 584t podešen je kao router, dhcp isključen, svako računalo ima manualno podešenu ip adresu, svud se xp-ci vrte, na istoj smo workgroup svi, gateway 192.168.1.1, dns 195.29.150.3,4 ne znam šta da napišem pitajte. T-com tehnička služba kaže da bi torent programi mogli biti uzrok rušenja, loše složen lan, možda oscilacije u naponu struje(mislim da je sve ok sa naponom, nikad nije bilo problema sa starim modemom siemens c010). Ako netko ima neku ideju molio bi da odvoji par minuta svoga vremena pa napiše koju pametnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
LiveandLetDie
Datum registracije: Apr 2007
|
Ma problem ti je u switch-evima, nabavi si bolji Switch 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
znam da ce zvucat glupo tj najgluplje ali ajde me poslusaj i napravi sta ti kazem, pa javi rezultate (sada cete me razapet na "kriz", ali danas sam imao takav problem i otklonio sam ga na sljedeci nacin) dakle svim kompovima DODJELITI STATICKI IP zatim za gateway i dns postavke (kod rucnog unasanja IP-a) napisi (za geteway i dns) ip do rutera (ako nisi mjenjao odna je to 192.168.1.1) zatim UKLJUCI DHCP nakraju SAVE & REBOOT uglavnom sve sljaka, samo sam jos imao malo manju zavrzlamu u mrezi, ali to sljaka neznam zasto ali sljaka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
istina, meni su identicne postavke na zyxel routeru, drukcije neradi, neam pojma zasto |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
ništa se nije promijenilo. sad razmišljam možda nam kablovi nisu ok ne znam kako može utjecati na konekciju ako imamo cross over kabel umjesto straight trough. koliko se ja razumijem sve je spojeno sa cross overom a switch router bi trebali straight trough cabel ako se ne varam. jel mogu biti kablovi problem šta vi mislite? s tvojim postavkama svako malo imamo redial na internet, do mijenjanja na tvoj setup srušili smo rekord 21h spojeni na internet iako se gubila veza s routerom. sve mi se čini da kad dodje do zagušenja u mreži router nas jednostavno odsjeće, ali šta ja znam nisam toliki stručnjak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
asda cu napisati neku opcu pojavu/izjavu koji svi znamo Dlink je jako los router, ne kao firma vec zato jer ga tcom djeli ukoliko ste pogledali malo takvog uredaja vise nema tj nema podrske, niti upgradva ![]() eh sada idemo na mrezu, ovo je stvarno zanimljivo sa kablovima kada su u pitanju switchevi i routeri, ako je tako zasto se onda mi u firmi mucimo sa slaganjem raznolikih kablova ![]() ali idemo na otklananje problema, ajde probaj iskljucit DHCP firewall i ostale stvari koje nekoristis a opterecuju rooter, naime meni je to danas spasilo stvar, jer imam previse kompova u mrezi a rooter ima slabi procesor, tj nemoze toliko zahtjeva obraditi koliko je potrebno (ovo je karikirano) dakle staticke ip adrese obavezno, iskljuciti firewall, i stvari koje nekorists, a u rooteru ih ima gomila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
radio sam wizard na routeru kako mi je rekao majstor iz tcoma, osnovne stvari smo napravili password i time zone odredili, tak da nije bilo ništa uključeno osim dhcpa i dalje je radio probleme. nije bio nikakav firewall nit išta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
znam da switch i router nisu isti uredjaji, rade na dva razlicita principa. ali mozes koristit i jedne i druge ako se radi o switchevima/routerima. jedini uvjeti: 1. kad se spajas na server (recimo dodjes na faks, imas port i trebas se spojit laptopom), onda moras koristit straight kabel. 2. kad bez ijednog uredjaja (switch/router) spajas dva kompa, onda moras koristit crossover kabel. ALI u switch i u router idu i straight i crossover kablovi. vjeruj, znam jer sam spajao masu mreza u masu firmi i radi sa obadvije vrste kabela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|