|
![]() |
#1 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
![]() Evo ja si kupio ATI (original) Radeon 9700 no-pro. Pa me zanima sta radim s njome (da ju overclokiram ili da snimim novi bios pa da ju onda overclokiram)? Posto sam sam cuo ako ju "modam u pro" da ju necu moci overklokirati? Kartica ima 128Mb, 256 bitna , memorija je Hynix 3.6 (nisam siguran, na memoriji pise samo HYSDU283222 - F36 - 310A - KOR 7T43501P)! Kako da budem siguran koja je memorija na grafulji, Ako ju modam koji da bios stavim (Od pro verzije ili, moze te mi reci gdje da ga skinem)! LJUDI, Hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
http://www.3dchipset.com/bios/ati/warp11/index.php , http://www.rage3d.com/board/showthre...0&pagenumber=1 ma ima tu neš!!!! potraži na netu!!! imam istu graficku ko ti!! kolki ti je defatult?? e ja nemogu ovak overclockat sve se zbloka , valjda zbog biosa!!! mogu sam povisit core i memory za 10 tak da cu morat stavit novi bios!!! si ti probo overclockat?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Stane
|
nisam ju overclociro jos! nova je , mora da malo od stoji! kada ju buden kloko prvo cu probati sa zracnim pa onda s vodenim (zanima me razlika)! clok je 270/540 defolt! KAk da znam koj je memorija?
![]() |
#4 |
Premium
|
meni piše 276/270 sad!!! kak to? neznam kak memoriju vidjet!! e da na ploci imam nforce chipset i neznam kak da ga iskopcam!! mozes pomoc?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stane
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
lol. znam aida 32!!! e si našo bios? ![]() ![]() ma u atitoolu piše 276/270!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stane
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hehehe!!! znam al pitam sam si potrazio?? kak je mjenjat bios na grafi?? slično ko na matičnoj a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
gle ovo!!!!!! http://forums.extremeoverclocking.co...highlight=9700 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
ma vi ste fakat smešni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
di mogu skinut omega 3.4????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stane
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ahhh! skinut cu danas omega 3.4 i vidjet ću dal se može overclockat!! jedan tip prek tih drivera stavio 9500 u 9700 bles stavljana novog biosa!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Slažem se sa Pinslom, tu lud j*** zbunjenog... Master Neo, ako imaš otključani BIOS (dakle ako možeš proizvoljno dizati i spuštati frekvencije GPU-a i memorije) NE TREBAŠ flashati grafu. Novi BIOS ti neće pomoći (ako i pomogne, bit će marginalno) da postigneš veće brzine nego sa starim BIOS-om. Eventualno novi BIOS može dati više struje memoriji, ali time povećavaš zagrijavanje, ali to ne znam za sigurno (bilo je fora s tim kod modanja 9800np u pro, ali o tome drugi put). Ako ne možeš mjenjati frekve, onda ako hoćeš mijenjati frekve moraš flashati BIOS odgovarajuće 9700pro kartice (dakle, isti proizvođač, ista memorija) koji če ti dopustiti promjenu frekvi. Za to ti je poželjno imati pri ruci PCI grafu i dobro proučiti što radiš prije samog flasha. @ Thief: reci mi, jesi li uočio kada su poruke na extremeoverclockingu.com postane? Skini nove Omege (4.2, ako se ne varam) i počni čitati više nego pišeš. Vidim da se trudiš, ali daj malo prouči ono što pišeš. I da, što si mislio pod "iskopčati nForce čipset"?:confused: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
mislio sam na chipset na maticnoj!!! prije nisam imo grafu i koristio sam chipset geforce 220 s 32 mb rama. onda kad sam stavio geforce 2 s 64 rama moro sam iskopčat taj chip i uspio sam i komp je radio preko geforce 2 64 rama al sam zaboravio kako!! sad mogu ukopcat kabel od monitora u ati i taj chipset i na oba dvije bit ce slika!! prije kad sam imo geforce 2 i i taj chipset slika se pojavila samo kad sam stavio kabel u geforce 2!!! pa mi nije jasno kak rade obadvije sad!!! da i prek onog rage 3d kad sam ga instaliro pito je za koji gpu instalira i ponudio je ati 9700 i geforce 220 (taj chipset)!!! i na 9700 ja onda imam zaključan bios ak nemogu overclockat? sam u pravu??:confused: daj mi recite ak znate di mogu skinut bios za 9700? e da jel možda znate neki program koji powerpoint prezentacije pretvara u flash failove? to mi treba za skolu! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Pogledaj u manual ploče koja je opcija za isključivanje on-board GPU-a. Koju uopće imaš matičnu? Pretpostavljam da je nForce 1 bazirana, kad imaš MX200 (IGP na nForcu 2 je imao MX 440, ako se dobro sjećam). Ako ne možeš mijenjati brzinu GPU-a i memorije, onda imaš zaključan BIOS. Ako ne možeš overclockati, to je drugi problem. ![]() Frekvencije 9700 pro su 325/310. Da li kad promjeniš neku frekvenciju ta frekvencija ostane? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stane
|
joj boze sto pitanja u jednom! De se okani TO JE MOJE PITANJE! E ovako probao sam overclokirati memoriju i gpu, ali ne mogu!!! :confused: STa da sada napravim, da stavim drugi bios? Kak da znam koju memoriju imam, na njoj nist ne pise?
![]() |
#20 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Mora ti na memoriji pisati nešto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
ploča ti je asus a7n266-vm. ploče koje imaju nforce 2 chipset su ploče s geforce 4 mx! ploče koje imaju geforce 220 i 400 (barem mislim) su ploče s geforce 2 mx 200 i geforce 2 mx 400!!! ja povećam memory i core i to ostane!!! malo prije mi se desilo da sam u regu3d stavio 280/320 i nakon 3 minute mi se zblokalo!!! onda sam resetiro računalo i moro sam odmah uletit u rage3d da stavim defatult da se ne zbloka!!!! znaci onda nije problem s biosom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Stane
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Stane
|
ThIeF, sada me te je dosta! De odjebi! ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
dobro oprosti!!!! mogo si reć da niš ne pišem!! koji zahtjevi??? pa sam pitam!!! nisam kriv što neznam!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Stane
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
I sa Omega driverima dobiješ i alat za clockanje i još par stvari. Samo prije instala Omege izbriši stari Control Panel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Stane
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Probaj ti lijepo nju prvo clocknuti polako da vidiš kako to ide a poslje možeš razmišljati o flashu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Možda dobiješ više voltaže za memoriju sa pro verzijom BIOS-a. Ali to je veliko možda... Dobro Jelc kaže, prvo pokušaj sa klokanjem dostić 325/310, ako ne ide dotle ili radi probleme, vrlo je vjerojatno da će bolje hlađenje napraviti više nego novi BIOS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stane
|
imate pravo... prvo cu jo klokati ovako (bez biosa)! Tj. 1.) prvo sa zracnim hladenjem (vent na njoj) 2.) Sa vodenim hladenjem! A sada da ju klokam, kada sam snimio omega drivere , a atitoolom ili sa Radlinker>Clok rate , propetis od graficke!?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|