|
![]() |
#1 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
koju odabrat graficku
prijedolzi za upgrade sljedece konfiguracije P4 1.4 FSB400 256MB RAM GF2 ..neka (neman pojma pre staro je... ![]() (ostalo jednostavno nije bitno) dodat ce se sigurno jos 256MB RAM-a tako da je u pitanju vise koju graficku noviju ubacit... za ispod 1000 kuna -ka ideje se vrte oko 9200, fx5200 titanium 4200 , moze i ostali prijedlozi (sori ako je postano krivo ali kad ekipa pita koju graficku i pod ati i pod nvidija prijedlozi obuhvacaju obje marke... stavio sam ga u ati jer sam ovdje vise ka doma ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
FX 5200 nikako, najbolji izbor je vjerojatno 9200, ali pogledaj da nije negdje pojeftinila 9600Pro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Sannin
|
fx5200 u igricama se pokazal boljom od 9200 9600pro? za ispod 1000?
![]() |
#4 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
5200 zaboravi, 9200 je DX 8.1 grafa, ako kupuješ novo nemoj ići ispod 9600 PRO. Osim toga-Paške prodaje 9800 SE AIW za samo 1200. A ima i garanciju. Dakle grafa je DX9, u rangu 9600 PRO/XT, ima TV-tuner, daljinac i preko nje možeš uredno prebacivati video na komp. Ja bih to uzeo na tvom mjestu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ma čovjek si kupuje grafu, bolje bi mu bilo da je to kupio nego kaj razmišlja o nekim DX8.1 sranjima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() čim si kupio 9800 odmah si se uobrazio pa su ti sad 8.1 kartice sranja??? ![]() a nekad si se kleo u svoju 8500 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ma to se on tješio da je 8500 zakon grafa prije nego je kupio 9800 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Dobra je ta grafa, dobra je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
aha... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ak kupuješ sada grafu-možeš dobiti solidnu i brzu DX9 za somića, prema njoj i je sranje. A i za moju staru 8500 isto ![]() Vrtila je ona bogme sve igre dok je bila u kompu. A i bolja je od 9200 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() A kaj se tiče dx9 daj mi reci koje ti to igre igraš kaj ful koriste dx 9? To kaj mi imamo dx 9 grafe nam ništ ne znači i s tim si možemo guzicu obrisat ![]() a kad dođu za koju godinu igre koje budu koristile ful dx9 ne budeš ih mogao igrat ni na 9800 ni na 9700 tak da budemo opet prisiljeni kupovat novu grafu i davat pare kapitalističkim izrabljivačima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Poanta je u tome da ako kupuješ sad novu grafu-bolje je uzeti nekakvu 9600 PRO za soma kuna nego kupovati "novu" koja je već u startu zastarjela. Kupiti sad iz dućana 9200 je bacanje novaca. Taman i da imaš manje love-ima superjeftinih 9600 vulgaris koja je otprilike kao 8500(mrvicu brža) sa DX9 podrškom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Sannin
|
prijatelju treba, ne meni.... on misli posto ima ka star kompjuter da mu je bacanje novca ako da 1000 kuna za graficku... i uporan je u tome da uzme nesto ka novije da moze igrat nove igrice - istina je ce sve bit bolje u odnosu na gf2... ali da ce to onda dugo trajat... hoce uzet fx5200... kad uzme necu vise pricat s njim mislim stvarno da ja ati fan se druzim s nvidia tipom...
![]() |
#15 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
ono kaj ti ja hoću reći zakaj bi netko dao 300-400 kuna više ako ga npr. 9200 zadovoljava a većini ljudi je budimo iskreni takva kartica čist dobra ako je grafa novija ne znači automatski da je kvalitetnije izrade i slično |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Sannin
|
posvadit ne... samo necu pricat s njim vise... ![]() ma samo zelim da covik moze igrat ikako igrice i da mu traje a ne da se nade u istoj situaciji za godinu dana...
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() A nove grafe znaju itekako iskoristiti neke rutine implementirane u DX9. Kaj se tiče kvalitete slike u igrama, a pogotovo brzine izvođenja AA i Aniso....kad malo bolje razmislim nisi li baš ti zagovarao takvo nešto i da se itekako vidi kvaliteta slike u npr. simulacijama utrka ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma Pinsla opet puko... ![]() Ma jebo ti sve ove kartice nove. Prije je bilo zakon. Daš soma i neš kuma, pikneš novu karticu i OSJETIŠ, VIDIŠ ubrzanje u igricama i ostalo. Sad, de pokreni 3D mark, mjeri mu bilo, prati temperaturu i da bi na kraju rekao: u jebote kako piči... Trebao sam ja ostaviti 8500 i čekati tamo neku 10500 11000. Ovo sve govno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Nema ti kaj grafa iskorištavati dx9 ako nemaš aplikacija koje iskorištavaju dx9. Jedino aplikacije koje podržavaju ful dx9 mogu iskoristiti grafu a takvih danas skoro pa da nema. A kaj se tiče aniso i aa pa to je sasvim druga priča naravno ako želiš maksimalnu kvalitetu slike uzmi jaku grafulju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Prikaz DVD-a na računalu, neke funkcije u prikazu koje se koriste u MMC-u i još par stvari itekako koriste DX9. Istinabog-više manje se to odnosi na korištenje shadera ali... SVAKA grafa koja je sad na tržištu bi se lagano pridavila da joj uvališ full DX9 igru sa svim onim kaj ti je opisamo u DX9 specifikacijama. Ja sam govorio o brzini izvođenja nekih rutina iz devetke koju novije grafe brže izvode. I ljepše izgleda. Ajd...možda i 9600 i nije najsretnija komparacija. Ja sam rekao još davno da sa 8500 ne idem na ništa ispod 256 mem sabirnice. Jer svaka takva grafa iskorištava jači proc, one ispod ne. A spika je opet u tome "ja bi htio vrtiti sve novije igre a ne bih puno potrošio na grafu" Osim toga pizdo jedna-ti si kupil 9700 dok je još bila skupa,. Čak si kompeziral sa najdražim igračim dodatkom. Ovo drugo me je više iznenadilo nego kupovina grafe ![]() A sad laganini ono...dobra je i 9200... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Sannin
|
(za one koji se tek sad ukljucuju gledajte moje prijasnje postove pa cete skuzit sta to znaci...) :clap: :clap: :clap: napravio je pravi izbor:clap: :clap: :clap: spika je gotova
graficka u kompicu igre izledaju i idu bolje nego prije a ja pricam s prijateljem,a on je ![]() (za one koji se tek sad ukljucuju gledajte moje prijasnje postove pa cete skuzit sta to znaci...) :clap: :clap: :clap: napravio je pravi izbor:clap: :clap: :clap:
![]() |
#24 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Do kud si dogurao stabilno? Koji RAM? Jebiga ja sam cijelo vrijeme brijao da je stvar u RAM-u (imao onda Samsung 333) kad ono ploča. Jebiga ipak je to prva revizija. Platim pivu kad se vidimo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() svi mi potpadamo pod marketinšku buku pa onda kupujemo stvari koje ili nemreš iskoristit ili kad malo bolje pogledaš i ne trebaju ti. a kaj se tiče toga kolko sam ja platil grafu svi su me napali na forumu a posle ste svi platili grafe dosta više nego ja tak da sam po meni ja puno bolje prošao pogotovo gledajući sad cijene 9800pro a kaj se tiče najdržeg igraćeg dodatka imam već novi i to dosta bolji nego stari ![]() ![]() al to ćemo sve dodatno raspraviti kad se nađemo na cugi koju tor plaća kak je obećal ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() a kad mi netko to kaže ne smatram da mu je ram pritom na 133 ![]() a kaj je najgore i ja sam brijao da je ram pa sam iskeširao dosta za novi infineonov 400 mhz ram i dobrano popušio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Logitech? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Sannin
|
![]() nema veze s temom... (koja je ka rijesena) ali samo vi nastavite... ![]()
![]() |
#29 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() nije momo ali ima fors fidbek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() slučajno se svako malo zalomi kakav OT ![]() slobodno se i ti priključi ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|