|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() AVE svima. Pratim ovaj forum povremeno te sam se eto konačno i registrirao:-) U kratkim crtama ću vam izložiti moj big problem. Naime, imam optički miš USB Logitech Dual Optical koji mi je sinoć prestao raditi. Uštekao sam ga na drugom kompu i na njemu radi. Znači miš je OK, pa sumnjam da je riknulo napajanje ili matična. Spojio sam i card reader AMEX-a na USB port i ni na jednom USB portu na mom kompu ne radi. Koliko sam skužio miš te reader treba +5V struju a u BIOS-u - Hardware monitor vrijednost +5V struje mi je od 4,69-4,73 V. Iskopčao sam sve dodatne uređaje (pržilicu,DVD ROM,dodatni hard) ali ni onda ne radi niti jedan USB port. Napajanje je MS 400 W, matična ploča je Asus A7N8X. Molim vas savjet - da li je riknulo po svemu ovome matična (USB portovi - 4 ih imam) ili napajanje i to +5V struja (ali hardovi rade i oni koriste istu struju). Nadam se da sam vam naveo sve detalje koji su potrebni. Puno hvala AVE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Onda je riknuo USB kontroler. 5V radi jer radi sve ostalo. Bez toga ne bi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
Hvala lijepo na odgovoru..znači USB kontroler= matična jel?Nova matična je na redu:-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Ili ti je riknuo USB kontroler,ili si možda nešto prčkao po biosu (ne daj bože da ti je po biosu prčkao netko drugi, (virus??)) ili ti je ploča sama promjenila USB postavke u biosu pa ti je kontroler možda isključen, provjeri sve prije nego baciš ploču, da li si u USB štekao nešto sumnjivog porijekla (možda neispravno), a probaj i sa drugom USB napravom osim tog miša da li ti USB radi. ![]() Takodjer naponi koji se ispisuju u biosu ili raznim motherboard monitorima ne moraju uvijek biti potpuno točni, mogu se provjeriti preciznim digitalnim multimetrom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Nova matična? Šta fali ovoj?? Ja imam sličnu, i isto sam imao ms 400w napajanje i dosta problema(pogledaj pod problemi) i prodao ga fino za 50kn i sad sam sretan i zadovoljan na dtk 200w |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|