|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pomoć huawei SmartAX MT880 + d-link dsl-g684t
pozdrav, nedavno sam se prebacio na optimu a prije sam bio na t-comu te sam zasebno kupio navedeni d-link modem. sada sam dobio modem od optime navedeni havaji modem e mi je potrebna pomoc kako ga spojiti sa routerom da 2 laptopa (bezicno) i 2 kompa (zicno) mogu svi istovremeno biti na netu. dakle mi se svi istovremeno vidimo ali samo 1 laptop kada upisem 192.168.1.1 vidi modem svi ostali vide router, te isti taj jedini moze na net. bezicna mreza je podesena te 2 laptopa su bezicno povezana na router. moj i bratov komp se uredno vide ali ne mogu na net kao i 1 laptop. zanimljivo je da jednini laptop koji vidi modem i na kojemu net radi ima vistu. mislim da su ip adrese od modem i od router iste. ip adrese i dns adrese su stavljene na automatic na svima. ukratko trebaju mi upute kako da tocno podesim router da bi sve radilo jer je modem podesen na nacin kako su mi ovi iz optime rekli. puno hvala na pomoci i nadam se da cu nesto nauciti iz ovoga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Huawei modem mora biti podešen u router mode rada, vidi na optiminim support stranicama za detalje. Spoji se žično na DSL-G684T i kroz njegov web konfig promjeni njegovu IP adresu u 192.168.1.2. Sada spoji uređaje međusobno (Huawei Lan - DSL-G684T Lan1). Sada isprobaj kako "stvar" funkcionira. Na računalima koja nebudu "surađivala" ćeš morat postavit Gateway na 192.168.1.1 i eventualno IP adrese + DNS ove od Optime. Znam da je ljudima lakše sve postavit na idiot (automatic), a pogotovo kad se radi o laptopima i promjeni mogućih lokacija ali katkad moraš parametre fiksno navest i onda "stvar" funkcionira. Ukoliko je proizvođač laptopa napravio Connection menager (npr. IBM - Lenovo ima Access Connections) koristite ga jer je upravo namjenjen promjeni postavki ovisno o vašoj trenutnoj lokaciji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala probati cu ujutro pa javim Zadnje izmijenjeno od: AuX. 03.11.2007. u 10:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
evo probao sam ali svejedno nece na net. pod network connections vidi internet connection ali nece na net. da li trebam nesto u routeru pod routing namjestiti? modem je namjesten kako pise na stranici od optime. ovaj laptop jos uvijek ima net a sve je na automatic dok sam na onom probao i na automatic i upisati sam probao. upisao sam sljedece zasvaki slucaj ![]() ip je 192.168.1.3, subnet mask 255.255.255.0, default gateway 192.168.1.1 (adresa od modema),i od optime 2 dns-a primary 85.114.32.7 i secondary 85.114.32.8. router je na 192.168.1.2 kao sto si i rekao. edit: sunce mu kalajsavo ![]() ![]() ![]() e da puno hvala na odgovoru tj pomoci Zadnje izmijenjeno od: AuX. 03.11.2007. u 10:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
ja sam za automatic. sto cemo u buducnosti sve manualno radit? iskreno cu ti re ponekad cu rec, ma boli me k za mreze... ocu da radi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|