|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() e stavim ja danas 9700 u comp i sve je ok!!! obriso sam windowse i ponovo instaliro!!! i pogledam ja kasnije u bios 2200xp (1.8) pao na 1350!!!!!!! kad izvadim graficku vrati se na 1800 i memorija se postavi na 1:1!!! kad opet stavim graficku memorija je na 3:4 i onda procesor bude na 1800!!! kad upalim komp s grafickom on bude na 1350 a kad ga resetiram iz windowsa popne se na 1800!! kad opet ugasim komp i upalim opet ja na 1350 tak da moram stalno resetirat da bi bio na 1800!!!! mi možete pomoć, molim vas! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Možda nekaj s napajanjem ne štima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Napravi Clear Cmos ( premjesti jumper) poštelaj BIOS i F10(save&exit)
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
e ma ta a7n266-vm je smeće!!!! neka upustva za jumpere sjebana!!!! da probam drivere skinut nove?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
....meni se to dogadjalo sa istim procesorom na n-force 2 ploci kad bi stavio agressive postavke u biosu ili kad mi procesor i memorija nerade 1:1.....takodjer koristim 9700 ali i prije sa 9000 pro mi se javljao taj problem.....no nije uvijek nego ponekad kad bi upalio komp,a problem sam rijesavao restartiranjem,sad kad su postavke na optimal u biosu sve sljaka ok,znaci mozda bilo kakvi overclock uzrokuje taj problem..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da tebi samo nekad, meni stalno!!!! nisam nis overclockao!! ni nemogu jel imam šupsku ploču, nemrem skoro niš u biosu mjenjat!! moj ti je chipset onaj stari geforce 220 (prvi)!! a jumpere sam prije mjenjo kad sam htio onu žicu s matične odlemit da mogu radit oc al se nisam usudio!! ja sam maknuo jumpere sve je isto!! jel moguće da je sad kad sam stavio 9700 nekak matična počela reagirat na te jumpere?? mico sam jumpre prije pa se niš nije desilo!! :confused: isus daj mi raci najbolji program za oc 9700! i daj mi objasni kako modat karticu u pro ak ti nije teško. ![]() ![]() e da prije jedan tjedan ventilator u napajanju počeo je zujati jako pa sam malo prcko po tom ventilatoru i sve je bilo ok!!! i danas opet zuji i opet okrecem taj ventilator s prstima i radilo je!! jel zbog tog mozda? imam 2 ventilatora na napajanju!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
e da imam još jedno pitanje: jel normalno da piše ovo RADEON 9500 PRO / 9700 u propertiesu ?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
i bolje ti je da promjeniš ploču rješit ćeš se zajebancije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
music freak
|
...al se nes puno usreciti s tim procesorom,mislim na overclock,totalna pusiona pogotovo ako imas n force chispset...imam istu graficku (9700 mem 3.6 hyx) i trazim bios za pretvoriti u pro veziju pa ako ko zna...ali provjereni bios ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
e skinuo sam jucer onaj program cpu-u koji pokazuje koji procesor imaš!!! taj program je pokazo da mi je fsb na 133!! nakon što mi je pokazo da mi je fsb na 133 u 3d marku 2003 se isto počelo to pokazivat!!! instalori sam i pcmark2002 i tamo isto piše 133!!! jedino u biosu piše 100!! neznam jedan tip mi je reko da instaliram pcmark2002 pa da vidim kolko cu dobit na kraju bodova!!! ja sam dobio 5100 za cpu a trebo bi dobit negfje oko 2400 na 1.3 procesoru pa može bit da bios neš ne valjda!! da probam ispocetka stavit novi bios?? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
:burn: :burn: sad mi stalno pokazuje 1800!!!!!!! koji su to seljaci!!! stave u manual kak se trebaju podesti jumperi i krivo je too!! skinuo sam s neta neki noviji manual i podesio i sve radi!!!! e isus daj reci kak da vidim jel mi otključan bios!! graficka mi radi na 276/270 jel dobro to?? ja ne kužim kak može 9700 np bit bolja od 9600 xt ako 9600 xt radi na 500/600?? mi možete objasnit zašto?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Thief daj molim te nemoj stavljat toliko uskličnika!!!! 9700 je bolja od 9600XT jer ima 256bitnu memoriju i 8 pipelinova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
okok,sad cu tocke. e igram nfs sve na high i steka mi a onome na 9600 xt barem on tako kaže niš ne šteka!!! da mu vjerujem?? e da u 3d marku sam imo oko 3500 score s tim da mi nije zavrsio neke testove jel je javio eror kod sound testa! znate zbog ceg je to? instaliro sam s buga 3dmark2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Mene je isto 3DMark 2003 sa nekog demo CD-a zezao, nije htio odvrtiti neki test. Skini ga s interneta- samo 140Mb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
da lako reć!!!!!!!!! ne pa imam ga na pcchipu i bugu! ![]() e znas kak da vidim dal mi je otključan bios??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni se za clockanje graficke najvise svidio ATi Tool jer sluzi iskljucivo clockanju i nikakvom drugom tweekanju. Stoga clock podestim u tom programu, a ostala podesenja kroz Control Panel. Dobra stvar programa je sto ti moze izmuciti dobro karticu da vidis max memorije i chipa, ali bi i sam vec otprilike morao znati maximum (ako stavis max do kojeg testiras prevelik onda ti zvekne strasne artifakte, pa spusta frekvenciju ispod defaultne da bi ih se rijesio). Mozes clockati i s Omega driverima, Rage 3DTweek, Powerstrip, ali kao sto sam naveo meni osobno se najvise svidja ATI Tool... BTW, s R9700 ces puno vise dobiti clockanjem procesora nego clockanjem kartice... Npr, imam istu karticu i P4 2.4. Kada sam clockao karticu na 320/295 dobio sam u 3DMarku 2001 porast od 300-500 markova (kako koji test). Kada sam uz to digao i procesor na 3.06 ukupni porast od defaultnih vrijednosti je cca. 2500 markova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
@Thief, nekak meni to miriši na napajanje. Osim što ti je riknuo jedan vent, pa kad si ga poguro je bilo sve u redu, tu je i činjenica da ti 9700 troši osjetno više struje nego prošla grafička (ne znam koju si imao, ali sam 99% siguran). Iako ni ploča nije nevina u cjeloj toj priči. Ali mogao bi pokušat posudit od nekog ispravno napajanje, pa pokušat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ma sad radi sve u redu!! to kad sam imo grforce 2 vent je počo ružit!! za 3-4 tjedna ću kupit npvu ploču pa tak da me boli!!! sad kad sam stavio jumpere kak treba sve je u redu!! ova 9700 preko tog ati toola i prek rega niš se nemože overclockat!!!! popnu se core memory za 10 više i to je to!!!! kartica je manli 9700 i kad ugasim komp i taknem je jako je vruća, meni se čini malo previše!! mi možete reć kako da je na više stavim?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
e tumor sad sam formatiro disk i da se overclockat do 330 memory, moglo se i više al mi se nije dalo čekat!! da u tom programu sve radi a kad izađem i počnem neš radit na kompu čujem neki zvuk i sve zašteka pa resetiram komp i sve je na defatult!! oni twstovi u tom programu ne nađu ni jednu grešku a onda kad van izađem sve zablokira!!! znas kaj moram napravit da mogu zadrzat 330?? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Čekaj, ti si kupio MANLI!? A u PM... Pa kog vraga nisi rekao da kupuješ Manli... Manli je low end proizvođač (zapravo lowest end), ono što je kod drugih škart to prepakuju i prodaju kao Manli. Budi sretan da radi. Preporuka: reklamiraj je (skuri ju, reci da ti ne radi TV izlaz kako spada, da imaš crte po ekranu, nije važno što), odi je zamjenit i pitaj da ti daju neku drugu da nije Manli (jer da ne želiš više u životu vidjet Manli), eventualno uz nadoplatu. Što se tiče ovog drugog problema, očiti zajeb leži u BIOS-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
e imam dobru vijest!!!! nije manli nego orginal ati jel na kutiji piše ati tehnologies u na garanciji samo ati radeon 9700!! i nema isti takt ko ona!! ma vidio sam sliku u bugu pa sam pomislod a je moja al nije!!!!!! e mene isto zanima ko i nea koji bios moram stavit da bi mogo overclockat??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Caught Somewhere In Time
|
ma dajte kakav manli manli nikad nije ni u snu radio nikakve kartice od 9700 na više a ne rade ni 9600 pro i xt. Ak je i neko kupio 9700 koja je nazivno manli to je vrlo vjerojatno original ati kartica |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
music freak
|
...to da manli ne prozvodi high end kartice uopce nije tocno,potrazi malo po netu pa se i sam uvjeris.....premda mislim da su sve te kartice izlazile is istog pogona,na manlijevom sajtu se moze pogledati 9700 koja je indenticna built by ati karticama kao i karticama ostalih proizvodjaca:club 3d,sapphire jer je logicno da sam ati ne bi dopustia inzinjerima iz jednog manli-a da sami rade (u ono vrijeme) high end kartice 9700,jer kao takve ne bi usrecile buduceg vlasnika...tako da ti pise manli na kutiji pa sta big deal......ovo podrazumijeva high end modele dok za modele poput 7500,8500,9000,9100,9200 manli treba izbjegavati u sirokom luku.....e sad firme poput HERCULESA,GIGABYTA,ASUSA ili MSI-a na pitanje zasto se njihove kartice razlikuju od ostalih je sasvim jasno jer ih rade u vlastitim pogonima...btw je ste culi da se hercules povlaci iz proizvodnje grafickih..... Zadnje izmijenjeno od: joolka. 03.03.2004. u 05:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
music freak
|
Citiraj:
....dobro kad ja nisam informiran pogledaj dolje sliku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
ja nisam tvrdio da manli nije prodavao atijeve high end grafe već da ih ne radi ili bolje rečeno ne proizvodi kao što ih ne rade ni hercules ni club3d i sl. davno smo još o tome raspravljali pa malo pronjuškaj po forumu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
music freak
|
Citiraj:
...nismo se razumjeli,nisam ni mislio da manli proizvodi kartice nego da ih prepakirava...da si pazljivije procitao sto sam napisao skuzio bi da sam upravo to htio reci....aj zivio.....gemistek jedan molim ![]() Zadnje izmijenjeno od: joolka. 05.03.2004. u 13:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
to da manli ne prozvodi high end kartice uopce nije tocno,potrazi malo po netu pa se i sam uvjeris. prema tome dogovori se sam sa sobom kaj si htio reći a nemoj tu pričat bedastoće |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|