|
![]() |
#1 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Problem s Buffalo routerom
Imam jedan problemčić s Buffalo G54S routerom!Naime,imam spojena dva kompa na njega,a on je spojen na Siemens C-010-I...uspio sam dobiti da internet radi,čak je i wireless profunkcionirao iz prve,ali je problem što ne mogu doći do konfiguracijske stranice preko browsera gdje bih mogao zaštititi wireless vezu.U čemu bi mogao biti problem?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ip adresa računala postavljena na idiot (automatic) ili sa fiksnim IP? Modem i router u istoj grupi IP adresa? Još nešto a vezano uz prvo pitanje, na računalu upisan Gateway i DNS ili je i to na idiotu (pogotovo rubrika Gateway)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
FC Bayern supporter
|
IP je fiksan,DNS i Gateway su upisani...ne znam da li su modem i router u istoj grupi IP adresa jer ne mogu pristupit postavkama routera,ako mogu nekako drugačije to provjerit,reci... EDIT:U postavke routera bi se trebalo moći ući sa 192.168.11.100(ali neće ući u njih),a u postavke modema sa 192.168.1.1(tu hoće ući).
![]() |
#5 |
FC Bayern supporter
|
Ako je u bridge mode-u onda je 192.168.11.100 EDIT:Problem riješen,prije konfiguracije routera potrebno je u opcijama konekcije postaviti fiksnu ip address i default gateway koji počinju sa 192.168.11.xxx Zahvaljujem svima na trudu!
Pozdrav! Vedran Zadnje izmijenjeno od: vedo. 31.10.2007. u 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zar taj Buffalo nije u router modu rada? Mislim da bi on trebao u ruter mode. Koliko se sjećam taj uređaj kad se prebaci u router mode ima drugu IP adresu, jel tako (vidi manual). Rješenje je: - da na rečunalu privremeno promjeniš Gateway u tu adresu a IP u istom nizu samo drugačiji - sada bi trebao moći uči u web konfig routera - promjeni IP routera u 192.168.1.2 - nakon šta ruter prihvati ovu promjenu promjeni IP na 192.168.1.100, a Gateway na računalu u 192.168.1.2 - upiši DNS - ove u router i računalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Da,imaš pravo.Ja sam napravio isto samo dužim putem,no dobro glavno da sam to riješio.Modem je već u route mode-u ali mi nije bila uključena enkripcija pa mi je zato trebao taj configuration wizard. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
FC Bayern supporter
|
Imam još jedno pitanje,a to je da li se ovaj router treba i može ugasiti(dok mi komp ne radi) osim da mu se izvuče napajanje?
![]() |
#10 |
FC Bayern supporter
|
Ok onda ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |