|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Novo napajanje diže temperaturu HDD-a?!?
Dakle, zamijenim Codegen Taganom, a HDD kojem je temperatura bila (radna i idle, obje iste) oko 36-38 stupnjeva, sad je cca 42-45. Tagan ispuhuje topli zrak vani, tako da je isključeno da topli zrak iz napajanja diže temperaturu u cijelom kućištu. Ništa se drugo nije mijenjalo u konfiguraciji. Ko sad tu koga...?!? Nije mi jasno da napajanje može utjecat na temperaturu hard diska, a jedan od drugog su skroz daleko. Inače, hard je u ladici s dva ventilatora i temperaturnom sondom, tako da mu je vanjski utjecaj još manji.
![]() |
#2 |
|
Pa ne mogu vjerovat da baš nikome ne pada ništa napamet?! RAK?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Niko ne zna? E, riješih problem na slijedeći način. Na oba harda koji su u ladicama izbuših podnožja, i ispod svakog sam montirao po jednog Sunona. Oba su spojena na Zalmana i pušu skroz lagano, al su skinuli temperaturu diskova za cca 10-ak stupnjeva, a ne čuju se jer vrte sporo. Još pušu na elektroniku, a sonda je s gornje strane. Spasilo me kućište (Codegen sa 7 5.25 utora od dna do vrha). A pitanje zašto je temperatura uopće skočila još uvijek ostaje neriješeno.
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa to ti je dosta često sa novijim napajanjima. Hoće napraviti kompromis kaj se tiče buke pa dobiješ napajanje koje je tiše a slabije "propuhuje". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
I još u ladici. ![]() Jednom sam iz ladice izvadio oba venta jer su kričala narodnjake, a drugom samo jedan. Sad kad ova dva velika mamlaza pušu na njih odozdo, valjda će bit sve u redu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|