|
![]() |
#1 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Mreža probljem.. Pls hlp
Jo, ekipa.. Imam problem.. Sad sam si u sobi spojio kompove i sve je bilo krasno dok moj dragi otac nije išao nešto mrdat i dok nije napravio još jednu mrežu.. Tako sad umjesto "prave" mreže "Mreža" na jednom kompu imam kao još neku nepostojeću, neku "Mshome" koju je on nrapvaio.. I sad sam se patio s tim ali nikako nisam uspio izbrisat tu drugu.. Nemogu nigdje pronać kako to izbrisat. Pa, jel netko zna kako i gdje mogu to izbrisat. Nadam se da nije full nerazumljivo ispisano. Aj pliz helpajte I sorrajte ako je pitanje predebilno ![]() Bok
![]() |
#2 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Citiraj:
sad uspori na podsvjetlosnu brzinu i izlozi problem.. ako si mrezu imao i ako je normalno radila..probaj je ponovo postavit....znaci tak,tateki same "prtljaju",ha? a dok "calaju" za komponente su dobri...... ![]() a imamo ti mi tu i par "profesionalaca"koji ti budu ziher mogli pomoci..jes da bus trebal prevodioca..al treba se zrtvovati malo,ne? sad cekaj DR Raka i ostatak plejade"Mreznih"..ja sam samo glasnogovornik. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Je, tatek ti je pokrenuo wizarda i klikao na next, next, next i po defaultu napravio mshome...Niš, ak ti tvoja mreža radi ostavi je, ak ne ponovo postavi svoju, možda da staviš statičke IP adrese ak nisi i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-.
|
Je, tatek je.. Jučer smo ju postavili i sve je bilo ok, dok njemu nije sinulo da bi mogao nešto on još probat, neznam što, pa je onda išao on mrdat i tak napravio još tu mshome.. P.S. - sve komponentne sam si sam kupio tako da ne rinta on za mene što se toga tiče. mitzek ![]() ![]() A jel je moguće sad da mi se komp puno dulje starta od kad je on to napravio taj nepostojeći workgroup ili je to neki drugi problem sad? Mislim, ova mreža mi sve radi bez beda, ali me živcira sad i ta mshome ![]()
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Pokretanjem Wizarda se Workgroup pretvara u MSHome. Valja ti ponovno vratiti stvar na Worgroup kako je i na drugim kompovima. Imaš li sve statične adrese koje izgledaju 192.168.0.xxx, sve će to raditi. Poradi na tome. Workgroup se kod XP i 2000 mijenja u System properies/Computer name/Change. Tamo ćeš vidjeti. Ko kaže da ja ne znah Hrvatski.
![]() |
#6 | |
Prigorec po defaultu
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() komp ti puno dulje starta jel valjda pokusava komunicirati sa svim instaliranim mreznim itd...pizdarijama al nije nuzno...kad stabiliziras mrezu mozes si uvjek "POTWEAKAT" windoze da brze bootaju...ak neznas kak budem ti navecer postal.....pitaj.. ![]() ma evo ti odma jedan tweak: enable boot defragmentation jedna ultra kul, super nova fora u windowsima XP je to kaj možete defragmantirati boot, te tako staviti boot datoteke jednu do druge što ubrzava podizanje cjelokupnog sustava. default setting je "enabled", no na nekim edicijama windowsa nije. evo kako ispraviti tu nepravdu: start -> run -> regedit odite do HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Dfrg \ BootOptimizeFunction selektirajte enable s desnog popisa desni klik, odaberite "modify" promijenite vrijednost u Y resetirajte kompjuter ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prigorec po defaultu
|
![]() -- komp vam visi par miuta na startupu? ako vam se dogada da vam kompjuter stoji minutu, dvije, tri pri paljenju tako da ne možete koristiti gumb Start na taskbaru, evo što vam je ciniti: - start -> run -> utipkajte "msconfig" i kliknite "ok" - odite na karticu "services", pronadite "Background Intelligent Transfer" i disejblajte ga - potvrdite promjene i resetirajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
-.
|
Re: tak i treba...
Citiraj:
![]() Ok, fala na pomoći.. Idem aj sad malo mrdat po tome, valjda budem uspio nešt skemijat ![]() Aj, pozdrav
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|