Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2004., 16:32   #1
Domi
-.
Moj komp

Domi's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Mreža probljem.. Pls hlp

Jo, ekipa.. Imam problem.. Sad sam si u sobi spojio kompove i sve je bilo krasno dok moj dragi otac nije išao nešto mrdat i dok nije napravio još jednu mrežu.. Tako sad umjesto "prave" mreže "Mreža" na jednom kompu imam kao još neku nepostojeću, neku "Mshome" koju je on nrapvaio..
I sad sam se patio s tim ali nikako nisam uspio izbrisat tu drugu.. Nemogu nigdje pronać kako to izbrisat. Pa, jel netko zna kako i gdje mogu to izbrisat. Nadam se da nije full nerazumljivo ispisano.
Aj pliz helpajte
I sorrajte ako je pitanje predebilno
Bok
Staro 25.02.2004., 16:51   #2
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Talking Re: Mreža probljem.. Pls hlp

Citiraj:
Originally posted by Domi
Jo, ekipa.. Imam problem.. Sad sam si u sobi spojio kompove i sve je bilo krasno dok moj dragi otac nije išao nešto mrdat i dok nije napravio još jednu mrežu.. Tako sad umjesto "prave" mreže "Mreža" na jednom kompu imam kao još neku nepostojeću, neku "Mshome" koju je on nrapvaio..
I sad sam se patio s tim ali nikako nisam uspio izbrisat tu drugu.. Nemogu nigdje pronać kako to izbrisat. Pa, jel netko zna kako i gdje mogu to izbrisat. Nadam se da nije full nerazumljivo ispisano.
Aj pliz helpajte
I sorrajte ako je pitanje predebilno
Bok
aj ti ljepo ispocetka.....tateki su tu da "zajebeju"stvar,mi smo tu da pomognemo.
sad uspori na podsvjetlosnu brzinu i izlozi problem..
ako si mrezu imao i ako je normalno radila..probaj je ponovo postavit....znaci tak,tateki same "prtljaju",ha? a dok "calaju" za komponente su dobri......
a imamo ti mi tu i par "profesionalaca"koji ti budu ziher mogli pomoci..jes da bus trebal prevodioca..al treba se zrtvovati malo,ne?
sad cekaj DR Raka i ostatak plejade"Mreznih"..ja sam samo glasnogovornik.

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 25.02.2004., 18:46   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Je, tatek ti je pokrenuo wizarda i klikao na next, next, next i po defaultu napravio mshome...Niš, ak ti tvoja mreža radi ostavi je, ak ne ponovo postavi svoju, možda da staviš statičke IP adrese ak nisi i to je to...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2004., 19:11   #4
Domi
-.
Moj komp

Domi's Avatar

Je, tatek je.. Jučer smo ju postavili i sve je bilo ok, dok njemu nije sinulo da bi mogao nešto on još probat, neznam što, pa je onda išao on mrdat i tak napravio još tu mshome..
P.S. - sve komponentne sam si sam kupio tako da ne rinta on za mene što se toga tiče. mitzek

A jel je moguće sad da mi se komp puno dulje starta od kad je on to napravio taj nepostojeći workgroup ili je to neki drugi problem sad? Mislim, ova mreža mi sve radi bez beda, ali me živcira sad i ta mshome
Staro 25.02.2004., 19:47   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Pokretanjem Wizarda se Workgroup pretvara u MSHome. Valja ti ponovno vratiti stvar na Worgroup kako je i na drugim kompovima. Imaš li sve statične adrese koje izgledaju 192.168.0.xxx, sve će to raditi. Poradi na tome.

Workgroup se kod XP i 2000 mijenja u System properies/Computer name/Change. Tamo ćeš vidjeti.

Ko kaže da ja ne znah Hrvatski.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2004., 09:57   #6
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking tak i treba...

Citiraj:
Originally posted by Domi
Je, tatek je.. Jučer smo ju postavili i sve je bilo ok, dok njemu nije sinulo da bi mogao nešto on još probat, neznam što, pa je onda išao on mrdat i tak napravio još tu mshome..
P.S. - sve komponentne sam si sam kupio tako da ne rinta on za mene što se toga tiče. mitzek

A jel je moguće sad da mi se komp puno dulje starta od kad je on to napravio taj nepostojeći workgroup ili je to neki drugi problem sad? Mislim, ova mreža mi sve radi bez beda, ali me živcira sad i ta mshome
pohvalno za tebe,a kaj si ga onda pustil da mrda po "Tvom" kompu?? trebal si ga za reklec i vun iz sobe!

komp ti puno dulje starta jel valjda pokusava komunicirati sa svim instaliranim mreznim itd...pizdarijama al nije nuzno...kad stabiliziras mrezu mozes si uvjek "POTWEAKAT" windoze da brze bootaju...ak neznas kak budem ti navecer postal.....pitaj..

ma evo ti odma jedan tweak: enable boot defragmentation
jedna ultra kul, super nova fora u windowsima XP je to kaj možete defragmantirati boot, te tako staviti boot datoteke jednu do druge što ubrzava podizanje cjelokupnog sustava. default setting je "enabled", no na nekim edicijama windowsa nije. evo kako ispraviti tu nepravdu:

start -> run -> regedit

odite do
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Dfrg \ BootOptimizeFunction

selektirajte enable s desnog popisa

desni klik, odaberite "modify"

promijenite vrijednost u Y

resetirajte kompjuter

Staro 26.02.2004., 10:04   #7
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking evo jos malo...

-- komp vam visi par miuta na startupu?
ako vam se dogada da vam kompjuter stoji minutu, dvije, tri pri paljenju tako da ne možete koristiti gumb Start na taskbaru, evo što vam je ciniti:

- start -> run -> utipkajte "msconfig" i kliknite "ok"
- odite na karticu "services", pronadite "Background Intelligent Transfer" i disejblajte ga
- potvrdite promjene i resetirajte

ak niste sigurni kaj delate,nemojte....ali ak vas ubija "mrtvi hod"kompa valja probat!

Staro 26.02.2004., 15:41   #8
Domi
-.
Moj komp

Domi's Avatar

Re: tak i treba...

Citiraj:
Originally posted by mitzek
[B]pohvalno za tebe,a kaj si ga onda pustil da mrda po "Tvom" kompu?? trebal si ga za reklec i vun iz sobe!
Eh, to bi ja vrlo rado napravil, ali je problem kaj ak to probam nebum još dugo bio u kući (kuća je ipak njegova ).
Ok, fala na pomoći.. Idem aj sad malo mrdat po tome, valjda budem uspio nešt skemijat

Aj, pozdrav

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno