|
![]() |
#1 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
Datum registracije: Jun 2007
|
Seminarski Rad - Mreže
imam jedno pitanje za sve mrežne specijaliste!! ovako dvije lokacije povezane zakupljenim linkom (Zagreb 170 kompova, Dubrovnik 80 kompova) pa me zanima jedna stvar na koji način je najlakše instalirati windowse na računala na obje lokacije, na lokaciji zagreb je podignut dns, dhcp, ad svaki na svojoj masini unaprijed hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: drupci15. 24.10.2007. u 00:57. Razlog: naslov |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
|
pa zar ama bas nitko |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
image pali samo ako su konfe iste, što ako nisu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Napravis jedan image za vise masina (to je dosta cesta situacija) ili par imagea. 70 racunala na drugoj lokaciji su previse za bilo koji drugi nacin rada,posebno kad je u pitanju instalirana i koristena oprema, s korisnickim racunima, podacima i slicno. ![]()
![]() |
#6 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
|
racunala su ista, pa necu valjda u seminarskom za svakog usera slagat neku konfu, ibm brand racunala su u pitanju.... e sad napravio ja image slipstremao hotfixeve, e sad jel postoji kakav nacin za remote instalaciju, cuo sam nesto za ris al ne kuzim to..... podigao sam na kompu iz siga preko virtual pc aplikacije 2003 server s podignutim ad-om i dns-om 2003 server s podignutim dhcp-om komp iz siga je u lanu s jos dva kompa na nima sam podigao po 2 virtualna xp-a i sve super, sve sljaka.... e sad me zanima jel postoji kakva mogucnost da preko ad-a pustim instalaciju xp-a na novu virtualku (znaci preko mreze) posto instalaciju windows defendera odradi bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
khm Mislim da se u tim situacijama ide na instaliranje OS-a preko TCP/IP-a BSD to podržava sa boot disketom i FTP protokolom. Ne znam za Windowse.... ------------------------------------------------------------------------- Ili nađi nekog kineza, daj mu 15 dolara i instalira ti u Zagrebu i Dubrovniku, s time si plati put, hranu i smještaj za sebe i svoju mnogobrojnu obitelj. ![]() Edit: evo nađoh neki članak pa baci oko! LINK Zadnje izmijenjeno od: Striček. 31.10.2007. u 08:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
RIS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
|
sto znaci da zaboravim ris i da napravim dovoljan broj image-ova, nas nekolicina i udri. probat cu jos danas napravit instalaciju preko ris-a ako mi to ne ispadne ok, zavrsit cu seminar sa puno puno ss-ova i opisa konfiguracija..... ali boze moj..... sto se mora nije tesko.... e sad imam jos jedno pitanje..... na koju foru napravit da kad se user logira na bilo koju masinu u domeni ima svoj desktop.... trazio bi ja preko dr. googla ali sam malo vremenski u banani..... u skripti koju sam dobio na tecaju toga nema naznacenog...... Zadnje izmijenjeno od: drupci15. 31.10.2007. u 10:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
I koja je onda praksa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kaj se instalacije tice - ja sam to u skoli (30 kompova) radio norton ghostom. Uglavnom, sredis tiptop jedan komp, napravis image i uploadas na server, kasnije zbootas s diskete/CDa s Ghostom sve kompove i prek LANa posaljes image istovremeno na sve kompove. Dovoljno je par boot diskova jer mozes zbootat i izvadit disketu/cd van. Malo je trcanje al nije zgoreg izgubit koju deku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
![]() |
#15 | |
je.ba.c na ba.te.ri.je
|
Citiraj:
ali me zanima jedna stvar kad se jedna masina podesi tip top, postavke tcp/ip i td. sad me zanima sto je s dupliciranim computer name na mrezi (ako ih ima), za ip adrese se postavi da ih dobiva od dhcp-a @edit - evo probao sam na win 2003 serveru podic windows deployment service... i kad ga podignem izbaci mi server sa domene ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Kad sve slozis (OS, SW, mreza, driveri itd), napravis image, iskrcas na n masina i redom mijenjas ime racunala i stavljas u domenu. Tad se mijenja i SID.
![]() |
#17 |
je.ba.c na ba.te.ri.je
|
evo nortonov "duh casper" radi ko beba, znaci ovako slozit jednu masinu do kraja, ghostom napraviti image (nekoliko komada) i rokaona 0-24 adminskog posla pa da vidis...... tj dvoje admina bi rokalo image na masine, a dvojica ubacivala iste u domenu, i naravno mijenjala computer name....... sad sam probao na virtualkama i radi ko od sale...... e sad jel se ikako moze simulirati (neki link izmedju dvije poslovnice) na virtualkama..... imam 3 kompa koja su u lan-u na zyxel prestige 600 routeru pa jel postoji nacin da se to ikako simulira (jel mi mozda nesto treba) po mojem jos jedan router i nekakvi hub.... pa bi ova dva kompa s virtualnim xp-ovima glumila dubrovnik a komp sa virtualnim ad-om, dns-om, dhco-om i par xp-a glumio zagreb, tako da mogu opisati postavke svih os-ova i konfiguriranja istih... ajd jos to pa u ponedjeljak po diplomu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Tehnicki bi mogao, ali ne vidim smisao. Ako dole imas domenu, to je komad kolaca. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|