|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
laptop - problem sa LCD zaslonom
Dakle imam hp nx 6125 laptop s XPom SP2 instaliranim. Danas mi se dogodilo da ga upalim, no ništa se ne prikazuje na zaslonu. Zanima me koliko ću morat iskeširat da se ovo popravi? Pretpostavljam da je riknulo pozadinsko svjetlo. Kolika je cijena navedenoga? Ako netko zna, zahvaljujem. PS: koji servis bi preporučali? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može biti da ti je riknuo flat kabel koji spaja ploču s ekranom. Ako je riknulo pozadinsko svjetlo, mislim da je popravak neisplativ. Eventualno da nabaviš polovni ekran od nekoga tko je skršio svoj lap pa ga daje u dijelovima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Cijena otprilike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Može bili mali milijun razloga. Od neispravne komunikacije s LCD-om do recimo matične ploče, memorije, procesora, grafe,... Ako misliš da je riknulo pozadinsko osvjetljenje, trebao bi vidjeti ono što je na ekranu, ali samo pod jakim svjetlom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
hvala na odgovorima, no danas sam u biti ustvrdio sljedeće: 1. laptop se normalno podigne kad radi SAMO na bateriju, 2. ako uštekam laptop u struju (preko kabela) i zadržim bateriju u laptopu, na zaslonu se prikaže samo crna pozadina i to je to, ne želi pokrenuti butanje. - prvo sam mislio da je kabel s adapterom riknuo, no stavljanjem drugog kabela opet isto! - ja sam upalio laptop preko baterije, pričekao da se boota, digne OS, potom sam uštekao kabel u laptop, očekivao sam da će se ugasit, no nije... - sad radi ko urica, s baterijom i bez baterije sa strujnim kabelom. dragi kolege, meni ništa nije jasno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
mala je šansa da će oba punjača riknut, al eto, išao sam probat, sve je u redu, nije 220 na punjaču. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|