|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
![]() Odlučio sam kupiti ovaj monitor. Dali sam pogriješio? Molim Vas ako netko ima iskustva sa ovim monitorom.Hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Za cijenu od 2800+ kn se, cini mi se, da naci manitor sa boljom matricom od TN. Dakle ako ti je samo do igara TN matrica je ok jer ima najbrzi response time ali ako hoces bolji kut gledanja i realne boje moze se kupiti bolji monitor. Npr. philips 190P7ES kojemu je vidim cak i pala cijena pa ti ostane nesto love. A mozda bi ti odgovarao koji 20" widescreen???? Ja osobno koristim Lenovo L192p 19" sa PVA samsungovom matricom jer kad sam kupovao doticni philips nije bio dostupan i monitor je odlican pa pogledaj i njega. Uglavnom savjetujem ti da ne kupis nista dok doticni monitor ne vidis u akciji ( i to bas taj koji ces nositi kuci ). A detalje o vecini moitora mozes naci na www.prad.de/en
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala puno.pogledat cu i ovaj monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
konju, nemoj ga zbunjivat s tim response time-om...to je ionak cisti marketing...stovise, TN moniotori sa 2ms koriste "umjetno" softversko ubrzanje matrice koje dodatno degradira kvalitetu slike....jedan S-IPS sa 8ms GTG-a nije nista losiji za igre od TN sa 2ms GTG....a ima puno bolje kuteve gledanja, boje, sliku opcenito.... @floyd39 - uz gore navedeni philips moja preporuka bi bio i HP LP1965 (2400kn) koji ima S-IPS matricu i isto je 19"....ako zelis wide onda Dell 2007WFP ili Philips 200WP7ES...samo pazi kod kupnje da dobijes S-IPS matricu a ne PVA jer sva 4 monitora dolaze s obje matrice (kod HP-a manje vjerojatno).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Neznam bih li uzimao tog hp-a jer kada sam ja uzimao na par reviewa sto sam nasao backlight bleed je bio osjetan, a na ovom mome npr. od backlight bleeda ni traga. A to je za mene definitivno deal-braker. Kao i sto je onih izmisljenih 16.2 miljuna boja ![]() Nemoj me krivo shvatiti, dobro ja znam sto je response time i kako oni postizu te brojke ali moram istaknuti da se u nekim situacijama primjeti razlika izmedu tn od 2 ms i pva od 8 ms. Ipak primjetim razliku u zamucenju teksture u WAR3 kada skrolam mapu na svom i prijateljevom samsungu od 2ms. Ali to je vec cjepidlacenje. Uostalom meni su svi lcd-ovi smece, cak i onaj nec 20" gx2pro ima problema s backlight bleedom, elektronikom i prikazom boja a on je kao zakon mega uber ***en display. Ali ne vjerujem da momka zanimaju takvi detalji koji more mene ludaka koji se zamaram glupostima. Moja preporuka je jednostavno otidi u ducan pogledaj par modela i uzmi sto jeftinijega a da ima zadovoljavajucu sliku, dakle manje od 2k kn. Ili je ovo tek pocetak tvoje potrage za ekranom koji ce zadovoljiti tvoje fizicke i psihicke potrebe ![]()
Swine graphic card!!! Sto si pametniji na internetu to si gluplji u stvarnosti? Zadnje izmijenjeno od: konj. 11.10.2007. u 13:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ovih dana sam stvarno ko pijan...dakle HP LP1965 ima AU Optronics P-MVA (M190EG01 V0) matricu http://www.tftcentral.co.uk/ btw, prad.de nije bas neka referenca....malo su tomshardware-like..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Znači nista od EIZA?
Znači da potpuno odbacim EIZO S1911 iz izbora za kupovinu monitora? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Eizo je kod nas preskup u vecini slucajeva ali ako tebi on izgleda bolje od drugih uzmi njega, monitor je nesto sto uzimas prema svojim potrebama kao i misa i tastaturu i sl. jer ne postoji neki benchmark kao kod grafickih kartica po kojem definitvno znas koja je brza. Zato obavezno prvo pogledaj sto kupujes uzivo prije nego das novce. Ne sluzi mi prad da mi kaze koji cu monitor kupiti nego samo da vidim specifikacije monitora, npr. koja matrica je u njemu i sl. Osim ako lazu ??? Ima li koja bolja ili tocnija stranica da gledam???
Swine graphic card!!! Sto si pametniji na internetu to si gluplji u stvarnosti? Zadnje izmijenjeno od: konj. 11.10.2007. u 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
tftcentral kaze da ima ips tn i mva, prilicna lutrija... sve u svemu kod nas su bili MVA dugo, onda su se pojavili TN, e sad kak je trenutno situacija tko ce ga znat. Trebalo bi svakako provjerit monitor!
![]() |
#15 |
Premium
|
Bar je lako vidjet dali je tn matrica. Pogledaj ga malo iz kuta i sve ti je jasno ![]()
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo ovak da se ja malo nadovezem. Posjedujem FlexScan S1931 znaci malo jaci monitor s drugom matricom. Eizo monitori su jedni od najcjenjenijih monitora na svijetu, decki kod kojih sam isao na praksu imaju LCDove stare i po 8-9 godina od Eiza ![]() Inace se bavim fotografijom i ovaj monitor me jednostavno odusevio, svojom bojom i mogucnostima kalibracije. Zato slobodno ostavi na listi svojeg Eiza i gledaj dalje mozda ti se nesto vise svidi, al Eizo je daleko najbolji na trzistu, naravno kod profesionalaca tu ulazi jos Dell, HP i Samsung, al to su ipak monitori od 12k kuna nadalje.
![]() |
#17 |
Premium
|
Svaka cast eizu na profesionalnim modelima ali ovo veze apsolutne nikakve s tim nema osim sto placas vecu cijenu zbog imena koje je poznato profesionalcima. Eizo monitori u mainstream trzistu nemoju sto traziti zbog svoje prenapuhane cijene. Dakle da ponovim ovdje se ne prica o LCD-ovima za profesionalnu upotrebu. I kako mozes uopce spominjati eizo kao najbolje na svijetu kada se epominje monitor s TN matricom ![]()
![]() |
#18 |
Registered User
|
Molim te da mi objasniš ovo: Ovaj HP LP1965 koji namjeravam kupiti ima odnos stranica 5:4.Tu sam gore o onom postu o tekućim kristalima nasao podatak da je taj odnos užasan za gledanje filmova.a na drugom mjestu sam nasao podatak da je taj odnos na svim LCD monitorima sa dijagonalama 17 i 19 incha.Dali je to stvarno tako i sto predlažeš? Između Philipsa i HP-a sam se odlučio za HP,što misliš? Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
190p7es je malo bolji ukoliko nije TN, al to ne mozes bit siguran ako kupujes na sljepo, pa je na sljepo bolji izbor hp jer uvjek dobivas mva matricu. kod 17 i 19" je standardni omjer rezolucije 5:4, osim kod wide 19" koji su 16:10. filmovi posto su u wide formatu redovno naravno da bolje izgledaju na sirim monitorima, ali vecina ima 19" standardnog formata i zive s njima normalno i gledaju filmove i slicno. Nije strasno bez brige, jedino nije bas za gledanje s 5m udaljenosti, hehe
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Ja se uopće ne kužim u matrice, ne zamaram se odzivima, od specifikacija pratim samo kontrast. Vjerujem samo u ono što vidim, bez obzira na specifikaciju. Radila sam na Philipsu, Samsungu i HPu. Ne mogu reći da su bili loši za svoje vrijeme. Od prije godinu i pol imam Eizo FlexScan S1910. To je valjda nešto slično ovom tvom. I stvarno, kad ga usporedim s drugim LCDima kod svojih kolega, ona je stvarno drugačiji. Eizo je klasa za sebe i ne može se uspoređivati s ostalima kojji se proizvode na tone. Oštrina mu je besprijekorna, možeg ga gledati s koje god strane hoćeš (što mi je malo bez veze, jer ga i tak svi gledamo ispred sebe), podešavanja ima toliko da ih još nisam stigla sve niti isprobati (npr. posebno ga podešavaš za tekst, posebno za grafiku i sl.). Ukratko, jako sam zadovoljna. Ne mislim ga tako brzo mijenjati. Nije widescreen. Widescreen s 19 inča je mali monitor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Bok Gilbert.Nakon svih vasih komentara i pomoći odlučio sam se za HP LP1965.Nadam se da sam dobro izabrao.Da nije bilo vasih savjeta sada bih gledao u neki lošiji monitor za kojeg bi ,siguran sam ,dao isto toliko novaca.Još jednom hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Pa dobro, nisam mislila doslovno 90 stupnjeva. Sve je OK što kažeš, samo što sam ja valjda uvijek radila na dobrim monitorima pa takvih problema nisam imala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
E pa to je ono sto ja uvijek isticem. Lako je komentirati da je neki brand dobar kada kupujes samo najskuplje stvari toga branda. Kao sto ljudi misle da su samsung monitori zakon jer su procitali da je neki samsung super (najskuplji) pa onda oni naglo misle da je svaki samsung super. Ima razloga zasto je 971p mnogo skuplji od ostalih samsunga (neopravdan) ali to ne znaci automatski da je samsung od 1500kn isto super. Zato treba malo dublje uci u tematiku ili jednostavno kupiti najjeftinije. Mene je takoder prijatelj pitao zasto ne kupim samsunga od 20" i jos ustedim 300 kn. Ja sam mu rekao da imam svoje razloge koji njega najjvjerojatnije ne zanimaju. Ali kada sam mu demonstrirao sto je becklight bleed i nijansiranje boja, itd. onda je rekao da vidi u cemu je razlika. Ali dok mu nisam pokazao on nebi znao za to. E zato svaki covjek kupuje sto mu treba, njemu osobno.
Swine graphic card!!! Sto si pametniji na internetu to si gluplji u stvarnosti? Zadnje izmijenjeno od: konj. 18.10.2007. u 02:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Uzeo sam eizo 1911BK prije cca. godinu i pol za 4.500 kuna. Imao sam već dell 2405, ali mi je trebao monitor u drugoj sobi, pa sam se odlučio za kvalitetniji, ali manji model. Iskreno - kad sam ga stavio na stol pokraj 2405 - razočaranje u trenu i pomisao "Gdje sam ja to bacio novac." Kad sam ga upalio - slika i boja - fantastična i pri dugom radu - konzistentna. Dell pri dugom radu - počne malo blijediti. Uglavnom koristim programe za 3d i obradu slika - pa ne znam za igre (ghost effect i sl) - ali monitor je starno dobar - kut gledanja je puno kvalitetniji nego kod dell-a. Ukratko 19" - premalo za profesionalca - niti palete ne stanu - težak rad i sl. Možda je 22" bolje rješenje - makar i malo lošije kvalitete za istu cijenu.
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
...uglavnom ga koristim samo za internet banking... ebi ga
|
|
Oglas
|
|
![]() |