|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Hitachi 160 GB - spor do bola
Evo .. nema ni tjedan dana kak sam ga kupil .. ispočetka radil OK i onda nakon jedne noči jednostavno ko da je poblesavel ( ostavljam prek noči download torrenta ali sumnjam da bi to moglo prouzročiti sljedeče ... ) ... sednem ujutro za komp ocu pokrenuti OE i počne on šrotati .. i šrota šrota šrota šrota .. lampica sveti i sveti i nikak da pokrene .. i nakon 2 -3 min jedva on pokrenul OE .. gledam ja i nič mi ni jasno kaj je sad to međutim da je jučer sve letelo ![]() ![]() .. napravim običnu txt datoteku na desktopu i nutra 5 redova teksta i nju otvara dobrih minutu - dve ![]() Hard je podeljen na 3 particije 10GB ( windowzi), 40GB ( Igre) , 100GB ( storage ) .. sve 3 particije su prazne više od pola kapaciteta ... probal sam ih sve defragmentirati sa onim defragerom iz windowza .. nije pomoglo .. pa sam skinul O&O defrager i s njim defragmentiral i opet nič od toga .. par sekundi radilo ok i onda opet počel rastezati i šrotati .. .. uglavnom evo .. testiral sam brzinu harda i slika govori sve .. točno kak je na sliki prikazan ovaj graf mi se događa kad oču nekaj otvoriti ... prvo šrota šrota i nikak da otvori i onda odjenput otpre ![]() ... pokrenuti 2 stvari istovremeno sam probal jenput i onda sam restartal komp jer više nisam mogel čekati ![]() ... btw .. imam u kompu još jedan Sata hard .. seagate 80GB ( nemam sad nekakve detaljnije nazive .. znam da ima 2mb keša , 7200rpm itd ) i evo .. s njim je sve ok i kaj god je na njemu se normalno otvara Dal ima ko kakvu ideju kaj bi se to moglo dogoditi doslovno prek noči dok se skidaju torrenti ? ![]() Pregledal celi komp za viruse , spajvere i svakojaku moguču gamad i čist je ko suza Dakle .. hard je prvo radil ok i onda prek noči "poblesavel" P.S. Pardon ak sam fuljal podforum i ak je ovo možda trebalo iti u hardwer probleme Edit: ja noob zaboravil napisat o kojem je točno disku reč HDD 160.0 GB HITACHI Deskstar GST, Serial ATA II 3.0, 8 MB cache, 7200 okr/min
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
slicna usporenja sam ja imao sa 80gb hitachijem kada bi ostavio da torrent radi na njemu jel. uglavnom ja nisam nasao ljeka vec sma premjestio torrent temp folder na drugi hard ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Skidam i ja svasta sa torrenta pa disk ne usporava tako provjeri ti malo kablove, kontakte, drivere i sl. ili reklamiraj disk jer to nije u redu.
![]() |
#5 |
Magister Mundi sum!
|
probal sam sve moguče kable preštekati i pazil da je sve dobro uštekano i nič od toga ![]() .. neznam dal bi ga mogel reklamirati međutim da je hard radil čist normalno dok nisam prek noči ostavil torrente skidati ... tj. nemrem dojti u links i reči "dečki ovaj hard ne podnosi torrente , evo vam ga " .. ili mogu ? ![]()
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 03.10.2007. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imam isti taj HDD i veći komotno 3 mjeseca utorrent radi konstantno 24/7. Sve što se tiče Torrenata mi je na tom HDD-u. Znači, kad je torrent upaljen, zeza. Kad nije - sve radi ko urica ? Ako sam dobro skužio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
|
nop .. zeza kad je i ugašen ... jednostavano samo šrota i šrota .. ko da nemre najti .. i odna odjenput otpre ali do toga trebam čekati minutu- dve ... .. evo sad sam probal unrarati jednu sezonu jedne serije .. i čim sam kliknul s drugim gumbom na taj rar čekal sam dobrih minutu da mi se pojavi izbornik i onda kad sam kliknul na extract nisam dočekal da se postupak opče pokrene jer sam nakon cca 10 min restartal komp skopiral to na onaj seagate kaj imam i tam to napravil u pol minute bez ikakvih problema... .. jednostavno mi nije jasno koji bi mu vrag bil .. . pogotovo zato kaj se to samo ovak prek noči dogodilo ![]() poslal sam mail podrški od Hitachija pa bum videl ak buju kaj zmislili .. jer mi se stvarno neda opet sve prerihtavati i itd itd Edit; evo ovak izgledaju retki trenutki dok se kolko tolko "normalno" ponaša .. i dalje dugo traje pokretanje bilo čega ali je ipak brže nego inače .... .. ima nekakve gadne padove
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 03.10.2007. u 17:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Magister Mundi sum!
|
još bu prvo pala , OPET , jena reinstalacija windowza .. ak bu i onda tak delal mi stvarno nema druge neko pak vu Zabreg ![]() .. naravno jos cekam da vidim dal bu mi kaj support od hitachija javil
![]() |
#10 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Probaj na tom hardu zero fill format napravit, meni je tako jedan wd kenjao, pa je normalno proradio nakon toga...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|