|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Clock Duron 1,3GHz
Imam maticnu K7T Turbo. Probao sam overclockati procesor na 120X11 i napisalo mi je da je to 1430 MHz i normalno mi je radio kada sam poslije vratio na stari takt po deafultu 100X13 vise mi nije htjeo uhvatiti 120X11 ondnosno nece sustav da se digne. Komp je upaljen i nece se ugasiti nego ga istekam iz struje.Zatim sam ga ponovo vratio na deafult postavke jumperima nekakvim i opet probao i opet nece. Pa me interesira kako to da mi je jednom radio i sada vise nece? Da li bi mi pomoglo da flešam bios? Namjeravam kupiti XP 1800+ jer kazu da ako flešam bios da moze bez problema ici na ovu maticnu. Da li mu pomaze ako ga dizem malo po malo?
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Clear COMOS iliti reset BIOS bi pomoglo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ajoj.....ajde malo opsirnije plizzz nemam ja pojma o cemu ti pricas....Molim te objasni ako imas viska vremena
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
|
Da li reset bios znaci vratiti bios na deaful postavke? Jer ja sam premjesta jedan mostic iz jednog u drugi polozaj i simulirao gasenje i paljenje kompa ako na to mislis.....
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne,nenenenene Isčupaš kabel od struje, nađeš "mostić" koji se zove jumper, koji je zadužen za reset BIOSA (vračanje na default). On je obično lociran negdje oko baterije na matičnoj ploči. Premjestiš jumper iz defaultnog položaja (1-2) na položaj 2-3 i ostaviš 30-60 sek i to bi bilo to. Ili jednostavno izvadiš bateriju. Nakon toga odeš u BIOS namjestiš vrijeme i ostale stvari. Javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tlacitelj i neznalica
|
Pa da to sam ja i napravio.......Tocnije ovako su mi rekli: Iscupaj kabel,iz polozaja 1-2 stavi u 2-3. Simuliraj paljenje ostavi 15 ak sec zatim simuliraj gasenje,ostavi 15 ak sec i vrati na polozaj 1-2. Upali i to jeto....Je to ok? Ja sam tako napravio i vratile su mi se deafults postavke... A recite vi meni sta znaci dizanje napona.Da li proc na istim postavkama radi brze ili se napon dize tek pri vecim postavkama kada vise ne mozemo ovim postavkama postici vecu brzinu? BTW sta mislite koliko bi mogao Duron izdrzati stupnjeva?
![]() |
#7 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Napon dizes tek kad ti se pocne rusit na odredjenoj freqvi ili kad je nestabilno, postepeno povecanje napona na procu dovodi i do veceg grijanja istog tako da ne pretjerujes sad sa nekim bijesnim voltazama osim ak nemas neko dobro hladjenje (uglavnom voda) Ja sam imo Durona 1200 i tero sam ga bez problema na 1400, tak da bi ti odprilike mogo na 1500 uz napon 1.85V recimo, al ga nemoj silit ak nemas neki dobar hladnjak.
![]() |
![]() |
#8 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ok kuzim necu pretjerivati jer imam los hladnjak i sada radi na 50ak stupnjeva ![]() Ali samo jedno pitanjce: Digao sam ga na 1430MHz i radio je normalno na deafult naponu(valjda je to 1.5 V ) ali kada sam dignuo napon na 1.550 V nije mi htjeo dignuti 98icu niti XP. U 98 mi dode plavi ekran i pise : MICROSOFT REGISTRY CHEKED i dolje pise BACKING UP SYSTEM FILES to nesto radi i onda kaze da moram ristartati jer je nasao neki eror i popravio ga kao.Fix error kaze. Ja ga restartam ali opet isto.Kada vratim napon na deaflut radi normalno. Sta da radim?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|