|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
(riješeno) Problem sa zvukom na DS3R
Jučer sam stavio friški XPP SP2 i F6 BIOS (došla je s F3 BIOS-om) na svoju novu DS3R i napravio update vindoza. Ubacio sam cd koji se dobije s pločom i instalirao sve drivere s nje. Imam problem jer mi se stalno javlja poruka da nisu instalirani MS HD Audio driveri tako da nemam zvuka te stalno javlja da treba driver, a kada stavim da ga nađe ne nalazi ništa. Kada ubacim opet cd od ploče, tamo je HD driver označen kao već instaliran. Skinuo sam najnovije sa Gb stranice i vidio da se radi o nekoj MS K8xxx zakrpi, instalirao je, ali i dalje dobijam istu poruku i nemam zvuka. Realtek driveri se ne žele instalirati jer ne nalaze audio hardver tj. MS HD Audio. Any ideas?
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da ce windoze na novo morat. Prije dva dana isti slucaj sa jednom Asus am2. Nece zvuk i nece isto kao kod tebe. Surfajuci, nasao sam da bi problem mogao biti sa update-om windoza. Nisam se zelio zezat, napravio format, novi install i odmah nakon toga chipset drivere, restart i onda zvuk. Sve je normalno proradilo. Nemoj razmisljat puno. Cisti Xp sp2 bez update i zvuk ce proradit.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pa i napravio sam tako - vinodoze, cijeli cd s driverima (instaliraju se u komadu svi driveri bez restarta) i tek onda update vindoza. Jedino da sada pokušam instalirati jednog po jednog i nakon svakoga napraviti restart.
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tko još instalira drivere sa CD-a koji se dobije s pločom? ![]() 1. Windows XP SP2 2. Intel INF Update Utility 3. grafa (to valjda znaš) 4. Realtek High Definition Audio Codec I još ako zatreba: 1. Intel RAID/AHCI Software 2. JMicron SATA/RAID driver 3. Marvell Yukon driver
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Problem riješen. Skinuo sam najnovije drivere sa Gb stranice i otkrio da u Realtekovim driverima ima folder MSHQFE u sklopu kojega se nalazi KB888111xpsp2 koji je ustvari MS HD Audio codec. Redoslijed instalacije: 1. vindoze 2. Intel chipset driver 3. .Net 2.0 4. ATI Catalyst 5. KB888111xpsp2 (MS HD Audio driver) 6. Realtek audio 7. LAN Nakon svakog drivera sam napravio restart. Hvala svima na pomoći.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako skidaš Realtekove drivere s gornjeg linka, ne trebaš posebno instalirati KB888111 hotfix.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|