Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2004., 20:17   #1
markich
RIAA

markich's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
antene konzerve

ok, trtebao bih malu pomoc .,,
Mislim s frendom slozit wireless mrezu na udaljenosti od nekih 600-700m a opet skupi su djelovi pa mi se najjeftinije cinilo konzerve...
e sad kak to napravit... koji su djelovi potrebni i dal postoji mogucnost da se vise nas spoji na toj udaljenosti? opticka vidljivost bi se tesko dala sredit(no mozda...) al me zanima do kolko to udaljenosti ide?= koje su kartice potrebne (mrezne??)
kuzim da ih treba usmjerit jednu prema drugoj, al do koje to mora bit tocnosti?
ima neki full tutorial?
thx
markich je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2004., 16:10   #2
Anorgan
Registered User

Datum registracije: Jan 2004
Ako misliš spajati nekoliko ljudi (više od 2) moraš imati AP (access point). Toga je opet najbolje spojiti na neku Omnicu (omnidirekcionalnu antenu). Već te ta priča dođe 1700kn, ak uzmeš jeftiniju opremu, s time da nisam uračunao kablovinje. Ostali mogu proči sa normalnom karticom do 300-400m, za više bi bilo dobro napraviti "kantenu" - uzmeš konzervu od graška, kave, biločega, da je velik promjer, zalemiš (zašarafiš) kabel u sredinu - to je to. Ako spajaš samo 2 - kartice i kantene i to je to. Ako se ne vidite - probaj loviti odbijance od zgrada. Što manje kabla - to bolje. Kartice imaš razne - recimo TRENDnetove 54k 350kn u ELMA Kurtalj (iako je jedan čovjek na forumu alergičan na tu firmu). Gdje si? Možda u tvom kvartu postoji kakva postoječa struktura na koju bi se mogao skrpat.
Anorgan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2004., 16:32   #3
markich
RIAA

markich's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
ma koji kvart, selo, , mozda bi mogao postic line of sight, trtenutno bi se sam nas dvojica spojili, al smo udaljeni kojih 600-700m, pa same kartice s njihovom antenom nebi vjerojatno bile dovoljne, znaci potrtebno je samo
svakome kartica i antena, antenu spojit na karticu i usmjerit ih preko kuca i drveca? jednu drugoj,
bez repetora il access pointa il cega vec? samo veliku antenu?
ps.
ma netreba meni 52Mb jel mogu s 11/22Mb ? pa kaj nije to veza od 1.5-2 MBajta u sek? kaj to nije dovoljno ovak za video streaming, il igranje u mrezi?
markich je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2004., 00:23   #4
Anorgan
Registered User

Datum registracije: Jan 2004
Ma možeš, gledaj što ti je povoljnije... Od drveća se nemogu loviti odbijanci Ako se ikako možete frend i ti vidjeti - postavite si kantene i to je to.
Anorgan je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2007., 18:50   #5
Toc
Registered User

Toc's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Hehe, ako nemas LOS, onda se javljaju problemi sa spajanjem. Dakle za uspjesnu vezu potreban je los, tj. opticka vidljivost. A sto se tice cantenna, dobra antena ali "preslaba" za udaljenost od 600-700m!!! Najbolja, ;-) , antena ti je sat cantenna, odnosno cantenna na satelistskom tanjuru i to od 90cm (85cm). Cijena takvog tanura je ~150ak kn. A ako sve dobro slozis dobis antenu "pojacanja" 24-26dBi. Ako koga zanima dam jos insformacija za neke antene za wifi 802.11g :-)
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno