|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Sep 2007
|
Problem pir sastavljanju racunara
Znaci ovako novi sam na ovom forumu, pa se najprije nadam da nisam pogrijesio podforum..... Problem je slijedeci: Imam Intel Pentium II 266MHz koji se nalazi na AOpen-ova maticna ploca MX6E+...... Ovako malo mi je jedan prijatelj pomogao da izvucem maximum iz ovog racunara.... medjutim nije rijec o njemu Ove godine sam si kupio maticnu plocu ASUS-ovu P3BF..... zajedno sa procesorom Intel Pentium III 500MHz s 512 cahe..... e sad je problem u tome sto ta maticna ima onih deset prekidaca...... bili su svi na ON... nakon toga sam skinuo upustvo da bi vidio kako ti prekidaci trebaju da stoje.... odavde http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us to sam sve lijepo uradio i nakon toga mi racunar jednostavno presporo radi... zato sam naveo na pocetku ovaj gore racunar koji puno brze radi od ovog.... e sad malo jos karakteristika.... ovaj gore sam digao malo procesor na 300MHz; ima 256MB RAM-a, graficka ATI RADEON 9200SE od 128MB... samo radi usporedbe ovaj dole sa ASUS-ovom maticnom ima kao sto sam rekao 500MHz procesor; 512MB RAM-a; ista je graficka dakle ATI RADEON 9200SE 128MB.... da li mi neko moze reci zasto ovaj konfiguracija radi tako sporo da je jednostavno potrebno 5minuta da bi pokrenuo WINAMP??? Da li neko moze pomoci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Provjeri na kojem taktu ti rade procesor i memorija (možeš u System Properties ili preko CPU-Z-a). Nadalje, vidi jesu li ti diskovi i optika u DMA modu. Istestiraj disk u HD Tachu ili HD Tuneu pa javi. BTW, dobrodošao na PCE forum. Pravila su tu pa ih pročitaj... http://forum.pcekspert.com/faq.php
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
|
Citiraj:
nadam se da su onda i na onoj maticnoj u DMA modu??? ili pak grijesim??? Skinuo sam si HD TACH; i testirao ali ne znam, mislim nije mi izbacio nikakav error ili nesto slicno..... sta jos preostaje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Moraš i na novoj matičnoj provjeriti... Ako je bio uključen na staroj, ne znači da je i na novoj. Pa stavi sliku koju ti je HD Tach izbacio...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Slusaj nemogu da provjerim da li su diskovi u DMA modu; pokusavat cu i dalje al nesto mi je bed cekat po sata da bi to vidio nema veze; cuj postoji na toj maticnoj ak mozda znas nekih deset prekidaca koji odredjuju nesto kao takt i brzinu procesora i imaju neki djavoli JUMPER-i koji sluze za to da ti prekidaci se koriste ili da nemaju nikakvu funkciju..... aj molim te to malo vidi...... pa javi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Mozes provjerit... nakon POST-a (brojanje memorije i trazenje diskova) ti se prikaze ona tablica s trenutno spojenim uredjajima i jos nekim infoima. Ak si dovoljno brz mozes procitat u kojem modu radi HDD i takt procesora prije nego se ispise "Verifying DMI Pool Data" i pocnu se bootat Windowsi. Jumperi sluze za odredjivanje FSB-a, mnozitelja i memorijskog djelitelja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
odpauziras ekran sa enter (ako se dobro sjecam(?) ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
|
Odi u safe mode i provjeri kako se racunalo ponasa tamo (nema nikakvih loadanih drivera!), moguce da su neki driveri podivljali i zauzimaju puno previse resursa... Jesi reinstalirao Win nakon promjene ploce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
iso sam ja na device menager i vidio sam da su mi diskovi u redu; ali ima nesto drugo sto sam primjetio;;;;;; u Device Manageru mi ima nekih 12-13 upitnika; koliko ja znam to znaci da nisu driveri odgovarajuci il nisu nikako instalirani sad se ne sjecam svega al izmedju ostalog bilo je USB; Video ...... neznam, ubacit cu veceras cijelu listu sta je pod upitniko |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
al u medju vremenu skontao sam ja sta bi moglo bit a to je da nemam instalirane drivere, pa tako kad ja odem u Device Manager on mi izbaci Other Devices pa onda one upitnike za slijedece stvari: 1650 1650 486 Floppy ISA DMA ISA PIC ISA RTC ISA TIMER OTHER SYSTEM DEVICE PARALLERL OUTPUT ONLY PCI HOST BRDGE RAM MEMORY USB CONTROLLER VIDEO CONTROLLER VIDEO CONTROLLER (VGA COMPATIBLE) Ja mislim da bi se to moglo rijesiti tako da se instaliraju ti driveri; ali gdje ih naci??? Da li je to do toga??? BTW u onom upustvu sam malo pogledao da postoji i neki CD za ovu maticnu plocu, o gdje ga sada naci??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ponovo instaliraj Windowse XP SP2...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
znaci to je rjesenje ovog problema, al cuij kompa instalirao sam ja prije mozda 20 dana WIN XP SP2 al i to sam odradio preko stare maticne ploce.... je lda da sam pogrijesio i da se to treba uraditi preko nove maticne???? aj cekam odg da se bacim na poso |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Naravno. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
i, kak je prošlo? baš pratim ovu temu, i zanima me jesi rješio problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
evo ovako proslo je sve kako treba jedini problem je kada ubacim, zvucnu karticu dodje sve na staro... spor do jaja...... a kad je izvadim super opet sve leti....... ali imam jos jedan sada problem ............. kako sam na dial-up konekcija mi je spora do jaja..... u poredjenju sa konekcijom koju sam imo na staroj maticnoj ..... mislim na brzinu otvaranja stranica.............. da li neko ovo znaaaaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
prcknedl
|
Normalno da ti otvaranje stranica ide sporo, dialup je toliko spor da ti zapravo cekas dok se sve ucita preko modema, a ne da komp tu stranicu izrenderira. Kaj se zvucne tice, probaj ju metnuti u drugi slot i instalirati druge drivere. Ak ne upali, trazi drugu, ploca ti se kolje s njom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
uopste joj nisam ni instalirao drivere; sam je pronaso i instalirao ne znam ma nema veze moze se i bez zvuka..... a sto se tice dial-upa znam ja da je uzasno spor; ali preko stare maticne mi uopste nije pravio nikakve probleme; neke stranice koje sam otvarao npr. cafe.mobil.hr ili novisf.com mi je otvarao malo sporije nego da je ADSL, no sada je sve u kanti moram cekati hiha.... da li to moze imati ikave veze sa racunarom... hocu reci da li brzina procesora ili nesto drugo mogu uticati na konekciju? i sad me jos nesto zanima ovaj, da li bi trebao kupiti jos 512 rama; imam 512, mislim da li bi smetalo recimo da je procesor na 500; a 1024rama.... da li postoji tu neki sklad? na koji bi trebao pripazit? EDIT BY MOD: Manje upitnika... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.09.2007. u 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Sto vise ram memorije to bolje proc dishe ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
prcknedl
|
512MB ti je uvrh glave... Jest da je pravilo kod rama sto vise to bolje, no treba to malo uskladiti... Jer badava ti pusti RAM ak ti je procesor spor. 1Gb rama po meni ima smisla tek na boljim Athlonima XP i P4 Northwood od kajaznam, 2.5ghz naovamo... Da i imas takav neki proc, poboljsanje ne bi bilo toliko primjetno kao skok s 128 na 256 ili 512. Ne radi se o hardverskoj nekompatibilnosti nego o tome da ne bacis pare bezveze. Koji browser koristis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
Koristim Internet Explorer i Mozillu.... Mozillu koristim radi ovog "Koristi Mozillu koju prilagodis za brze otvaranje ovako: "Dodatno ubrzavanje Firefoxa -Ukucajte "about:config" u address bar i pritisnite Enter. Nađite slijedeće parametre i uradite promjene navedene ispod: network.http.pipelining -promijeniti u TRUE network.http.proxy.pipelining -promijeniti u TRUE network.http.pipelining.maxrequests -promijeniti vrijednost u "30" (I changed mine to 100 and it works perfectly, but I’ve got lots of memory. I wouldn’t go over thirty unless you have at least 512 MB of RAM.) -Desni klik > New > Integer. Nazovite ga nglayout.initialpaint.delay i stavite vrijednost na "0". -Restartirajte Firefox" I internet ti radi ko' metak, brze otvara stranice... Provjereno 100% ! ![]() i jos samo jedno pitance malo..... kad se konektujem na net i kada otvoirm onaj dijaloski okvir gdje mi pise koliko sam dugo konektovan i brzina pise mi cesto ogroman broj errora ako sam npr. 1 sat na netu preko 5000 errora... da li to utice na konekciju??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
jest mi javljo te errore na pocetku; al kasnije se to samo smirilo pa je lijepo se skresao broj erroa.... moram jos malo pogledati mozda ce se i na ovoj ploci samo od sebe rijesit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|