|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Clockanjem do manjeg link widtha?
uglavnom odlucio sam ocat svog e6300 i dodjoh na nekih 2.8 GHz sa kingmax rammom, koji ocito ne ide preko 900MHZ... ali slijedece se desava proc je stabilan i sve to ali kad sam otisao u cpu-z a i u everst mi pise da je link width x1 a ne x16 za graficku... dali je uopce moguce da sam u biosima negdje smanjio tu brzinu? mislim da nisam jerbo nisam niti dirao nista osim voltaza proca meme i jos par postavki koje sigurno nisu za to bile... na ploci p5b dlx se to sve desava... i da sto je jos gore performanse su cak i bolje nego prije zbog samog clockanja proca... jos jedna stvar je bitna kad ga prvo pokrenem iz biosa dakle postavi postavke i save and exit puknem onda on lipo digne windowse i upalim cpu-z i everest te pise da je link width na x16, kada ga restartiram odnosno shut down pa restart(probao sam jedno i drugo) i opet sve pokrenem onda pise da je na x1??? ko je ovdje lud? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
hmmm.. puno aktivnosti na forumu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
evo uz malo eksperimentiranja i logickih slijedova sam uspio srediti sve.. za one koji ce se ubuduce pitai isto pitanje kao i ja ... radi se o tome da ako je sistem nestabilan valja ili spustiti fsb ili povisiti napon... pri cemu mi je puno vise pomoglo to sto sam povisio napon SB-a negoli samo procesora ili memorije... kingmax ovaj nedaje vise od 2.8GHz, islo bi mozda 2.9 ali nema smisla ga forsirati... cilj je 3GHz ako ne i vise tako da obavezno jedan paric crucial sjeda uskoro... imam osjecaj kao da vodim razgovore sam sa sobom... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Svabo. 20.09.2007. u 04:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |