|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Još tamo u 8. mjesecu 2003. krenuo ja u razvoj WLAN za kvart i svi mi kažu EL-MA Kurtelj ti je zakon odi tamo, tamo živi neki polu bog Karlo koji lomi i ubija. Super, dođem ja tamo kada tamo neka, mislim nije budala jer to bi bila uvreda za budale, kojoj je trebalo 45 minuta da zaključi da on nema pojma kaj meni treba i da to on uopće niti nema. Ajde oprostim im to jer ko Karlo je bio na godišnjem, a to je bio onako neki tip bezveze koji radi tamo. Uglavnom dođem ja sada iza nove godine po sve na jednom mjestu. Dakle antene, kablovi APovi, ... Dođe Karlo i kaže gle nemam ti sad AP ove (ali inače Igor, tip koji isto tamo radi) mi je prije toga na telefon rekao da ih imaju) ali uzmi antene pa se čujemo za tjedan dana, OK. Uzmem ja omnicu i dve parabolne i pripadajuće pigtaile i kablove pa ću po ostatak za tjedan dana. I stim da mu lijepo kažem, ako ove tri točke budu radile kako treba, ja dolazim po još 15 – 25 AP ova i antena i k tome da ekipa koja misli slagati velikogorički WLAN i ekipa u Sesvetama čeka zeleno svjetlo od nas da to radi. Znači nije posao od 8 000 - 9 000 kn već posao od nekih 100 000 – 130 000 kn u startu. Uglavnom dok smo mi tako pričali Igor mi je počeo držat govor, mi smo polubogovi, lomimo i ubijamo, Zgwireless je nakupina budala i papaka, BOA ima kurac opremu, mi ih popišamo, mi smo ovo i ono ... OK aj «pušim» ja te priče i odem. Prođe tjedan dana, joj znaš nema još AP ova nemaju ameri adaptere za njih (OK, svakom se desi). Prođe još tjedan dana, joj znaš dostavljač više ne koristi Boinge već Airbuseve koji imaju manji tovarni prostor pa nisu još stigli (aj ima svačeg). Prođe još tjedan i ja zovem, javi se Igor, gle odma dolazi po to tu se ljudi tuku, grebu i zubima grizu, ja ti čuvam te AP ove još 3 sata, ako ne dođeš po njih ja ih prodajem. OK, ja tebe čekam tri tjedna ti mene nečeš duže od tri sata. Uzmem lovu i trk tamo. U međuvremenu nazove me MasterX jel idem po to, kažem da idem i kažem mu po šta. On tik-tak po netu kad ono to ne može raditi u Client modu već samo kao router, ja to znam koji sam u tramvaju i imam samo mob, oni to neznaju koji su to naručili platili i preprodaju dalje. Dolazim tamo, kad eto gazda glavom i bradom, Karlo. Znaš imamo mali problem, ja reko da to radi kao router a ne kao clinet. Da tako je i meni je žao, oćeš ti to uzet ... znaš šta Karlo ti mene zavlačiš tri tjedna, tvoja potrčkala me teraju da dođem po robu odma jer sam ostao bez nje i ti onda opet nemaš kaj meni treba, Vi ste djeca koja se igraju posla. Sam sebe sam zadivio koliko sam bio pristojan, samo sam zalupio vrata i otišao. Dakle ja idem sada u potragu za nekom ozbiljnom firmom di rade ljudi a ne mala djeca, a ona ekipa u VG i oni u Sesvetama i dijelu Dugog Sela vi možete čekat «svemogučeg» Karla za opremu ali on će Vam možda spojiti prizemlje i podrum WLANom ukoliko se kuća sastoji samo od prizemlja i podruma i to za jedno 6 mjeseci. Ja se zahvaljujem ekipi od NEDwirellesa za savjet da odem u EL-MA ali moji dragi savjetnici ja od njih nebi više kupio niti hrđavi čavao. Oni su samo puni priče i niš više. Oni popišaju BOA, oni su bogovi, ZGWireles je kita, ... ma oni su samo bahata prepotentna mala djeca. Moj savjet Vam je da je EL-MA Kurčina firma koju treba zobilazit u širooooooooookoooooooooom krugu ... ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2004
|
Jesu li to oni koji prodaju TRENDnet opremu? Malo dalje od RAJ computersa. Uglavnom, ako je Buffalo dobra oprema i ako BOA ima Buffalo opremu - onda je dobra. ZGWireless se i meni ne svidja. Uglavnom, ja se isto želim povezati sa postoječom ekipom u Španskom, te dofurati Rudeš, Gajnice i Vrapče. Opremu smo gledali u HG-spotu (D-Link Wi-Fi kartica), Omnica u BOA i AP Trendnet). I još koja direkcijska antena po potrebi... Koju firmu preporučaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Je to su oni koji trže Tredneta pored RAJa u Vitezićevoj. Kaj bi se ti vezao sa Arpiem i ostalom ekipom u Španskom a ? ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Black Dragon: Ja imam osobno dobra iskustva sa Elmom; moj savjet ti je da napises emajl karlu, sve mu objasnis i ako te onda odjebe, uvijek imas D-Link opremu koja je prakticki isti Trendnet.
![]() |
#5 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
d-link my a$$
d-link je imao jedan ap koji je bio indentican trendnet-u ali ova zadnja 54g serija im je za q... moja preporuka svima, za wireless je LINKSYS kao prvo: division of CISCO group drugo: kosta isto kao i onaj komad plastike zvan d-link ili trendnet (cak i malo jeftinije) trece: na njemu se vrti busybox linux distribucija, ljudi su to prokuzili i rade sami svoje firmware-e... ko se kuzi u C/C++ neka skine open soure i radi sta hoce svasta su dodali wrt54g routeru: signal strenght power selection (20mW, 40 mW i 80mW) client mode bandwidth shaping (postoji cisco uredjaj koji dodje nekih 20k kuna, a decki to sloze na jednom linksys-u od 900kn) firewall itd itd itd jos samo cekam da naprave q3 dedicated server za ovaj router pa da kazem AMEN! ![]() mislim, linksys je zvjer, i ako sve bude kako treba cekam ga do srijede najkasnije... ako ne bude sve kako ja zelim, dobicu 3 linksys APa iz Ljubljane za jedan dan... nema zajebancije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Znam neku ekipu na spansko.net, ali ako mi mozes dati e-mail Arpia bio bih ti zahvalan. Mislim nekako povezati dosta ekipe, nije nam problem izdvojiti za AP i omnicu, ali mislim da je bezveze nakrcati kvart opremom ako ju se može podijeliti (zakon malih brojeva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Gdje naci linksys opremu? Može li netko napraviti svoju shemu spajanja da vidim kako funkcionira prosječna wlan mreža? (Black Dragon - tvoja ne spada u takve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
kupova u el-mi
Bok. Procitao sam tvoj tekst i moram reci da sam kupovao u el-mi, ali samo kablove, i nisam imao nikakve probleme oko toga, tak da se nemam kaj zaliti, a Karlo nam je pojasnio sto nas je zanimalo. Ja sam iz Sesveta, tocnije manja podruznica nas 8-ero za sada i kanimo se spajati sa Sesvetama, pa dalje. Mi smo imali problem sa 2000 ap+ kada nije radio sa switchem, ali pisali samo d-linku i poslali su nam firmware koji sve to pokrpao, a jos ga nisu stavili na sluzbene stranice. Da, i na jedan AP se nisu mogla spojit vise od dva klijenta, ali sve je to rijeseno time. Svi imamo D-link i nakon dvomjesecnog gubljenja zivaca sada smo zadovoljni radom njegovih uredjaja. Saljem ti semu nase mreze pa probaj naci rijesenje za propusnost - postavljeno na forumu pod "throughput". hvala i pozdrav.
![]() |
#9 |
Premium
|
Ni ja nisam imao problema kada sam kupovao kablove i antene ali sam imao i imam problema sa bahatim ljudima koji misle da su Bogom dani i da te mogu vući za nos. Ti njega tri tjedna čekaš on tebe neće tri sata i onda kada dođeš unutar ta tri sata ispadne da on ni nema ono po kaj si se ti žurio ... to mene smeta, neposlovnost, muljanje, laganje i petljanje. Nisam ja rekao da Karlo nešto ne zna ili nešto da je on neljubazan ili tome slično, daleko od toga. Što se vašeg throughput tiče, bum vidio možda Vas gnjave neki mikrolokacijski uvjeti. Bum probao nabaviti kartu 1:1000 za vašu ulicu i to oko crkve isto kako sam nabavio tu "hiljadarku" za svoj kvart pa te zvrcnem da dođeš po to, popijemo kavu pa se malo prošećemo sa notebookom okolo da vidimo kaj se hvata i kako ...
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hrvoje
Super! Bas sam da nas pricao Hrvoju kak je netko popljuvao elmu i na kraju skuzimo da te on zna. Kad nes skemijas javi njemu. Ako ko treba biquadice, javi. Hvala i cujemo se.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Recimo da uspijem nabaviti u ELMA Kurtalj Trendnet TEW-423PI 54Mbps PCI Adapter, da li ga se isplati uzeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
elma elma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
a kad pošaljete fino nama ostalima recite kakav ste odgovor dobili pa da ne kročimo ko guske u maglu. pogotovo ako je nešto dobro tako da speremo ljagu s imena EL-MA.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|