|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
AMD Athlon 3600+ x2 sAM2 Winsdor clockanje
Nisam bas puno pratio dualcore procesore pa me zanima izmedju ostalog koliko bi ovaj proc trebao ici? - zadnjeg sam imao venice-a 3200 koji se clockao jako dobro na 1.5v sa 2.0Ghz na 2.7ghz a plafon mu je bio 2.8.. ovaj novi bi trebao biti brisbane no zabunom sam u linksu dobio winsdor, iduci tjedan ili kad im vec stigne proc ga mjenjam za brisbane. Ovako stoji situacija: DFI Infinity NF Ultra II/M2 2x 1gb super talent 5-5-5-13 DDR2 800MHz 7800gt (ista ona od prije, gigabytica, sad je bez OC-a, kao i mema koju cu dizati tek kad prokuzim kako se cpu ponasa.) 2.2ghz, bez dizanja voltaze, skroz ok - orthos stabilan 2.3 voltaza na 1.4v, muci se 2.4 voltaza 1.5v - ispod 1.5v ne buta, windowsi nestabilni. Jeli moguce da je tu plafon? Znam da sam na veniceu imao puno mjesta za oc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
mislim da bi trebao ic vise, al nikad ne znas, meni je ostalo da winsdori idu bolje od brisbaneova pa zato mislim da bi i ovaj trebao vjerovatno ic vise ali ako si sve radio kak spada onda moguce da je 2.4max ionako ces dobit novi pa se nemas kaj brinut ![]() koju plocu imas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Napisao sam, ovu http://images.google.com/images?clie...=1&sa=N&tab=wi ![]() zanima me, jeli ima kakve veze sto sam sve ram postavke ostavio na auto, odvojio sam cpu i mem deviderom tako da je mema zapravo sad na defaultu, cak nesto ispod defaultne frekve, nju zelim dizati tek kad otkrijem do koliko ide zapravo proc. Imam bios iz 6-mj 07 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
F3 revizija Windsora ide bolje od Brisabane-a. Ali mislim da x2 3600+ nema F3 revizije. Prema ovome što vidim, proc ti ide dosta slabije od mojeg. Moj je na 1.25V (defolt napon) bio stabilan na 2480Mhz (Orthos 12h). Čak sam kasnije na 2500 provrtio 30min OCCT-a, ali više od toga nisam testirao jer mi je na 2500Mhz memorija radila debelo ispod defolta. Pazi na brzinu HT linka, djelitelj memorije i to ti je to. Ne radi na svakom djelitelju jednako dobro, ali onda uglavnom neće bootat, a tebi normalno boota ali ruši Windowse. P.S. Daj pliz neku sliku sa temperaturama iz jezgri pod load-om. EDIT: Makni postavke memorije sa AUTO. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 19.09.2007. u 16:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
justin case ![]() a za maticnu, corav sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Znam, znam, ali inace uopce ne boota ![]() steta sto ploca nema startup voltaze za nastimati, to je imala stara lanparty sli-dr i to mi se svidjalo, mislim da bi ovdje mogao staviti 1.5v za startup a onda smanjiti radnu, jer je ocito da bez dovoljno "čoka" u početku ne "pali" nista, kad stignu 3600+ brisbane u Links idem zamjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Samo pazi da te slučajno ne zezaju djelitelji ili memorija, a ti bezveze pumpaš proc voltima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Probao sam dijeliti memu na 667 (def:800) isto probaos sam dijeliti memu na 533, ista stvar. Memu pokusavam drzati na defaultu/ispod tako da budem siguran da su stvari do proca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Pitanjce - zamjenio sam pastu sa coolera za chiset, na njemu je bila orbit žvakaća guma, koja se tako stvrdnula da sam ju morao razrijeđivačem skidati. I uspio sam, i stavio kap svoje paste, medjutim taj cooler je tako brutalno los da mi temperature dostizu 67°c (stvarno!!) osim sto se nf4 svinjski grije to znam, ali koja je njegova granica?? Jos da nemam silancera, da mi grafa puse topli zrak prema unutra (direkt na chipset) uff i da, cudne stvari mi se desavaju, stavim proc na 2150mhz, 1.3v, mema radi na 860 5-5-5-13-17, 2.0v (mozda i previse) i nestabilan je do tocke da pjesme svake 2 min zastanu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ma znam DFI-jke uvijek upocetku ***u dok se ne prokuzi zasto, kasnije rade zlatno ![]() Znaci clockgen - dignem voltazu u bios i onda preko toga ga klokam? I onda se on stavi u startup i tako onda ga nakloka pri svakom ulasku u win? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ne, sa clockgenom samo probaj da te slučajno BIOS ne zeza ili nešta. Clockgen nije za 24/7. Stavi voltažu, množitelj HT linka (na 3x npr.), djelitelj memorije 533, množitelj proca na 10x (ili koji god želiš) i onda sa clockgenom polagano u Windowsima dizati. Možda će ti se koji puta zbrejkat, ali probaj ponovno, diži po malo. Provrti super pi ili nešta, pa onda opet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Danas sam po prilici istestirao malo proc i memu na ploci asus m2n-mx i mogu vam reci da na 1.2v radi na 2350mhz stabilno, sad me kolje memorija jer nemoze vise od 940mhz, a tu je negdje plafon ploce isto nemogu dati vise od 1.3v procesoru, ocito ta DFI-ica nesto zayebava. Proc sigurno moze brze ici. Ovu plocu sam od jednog korsnika sa foruma nabavio vrlo povoljno pa sam je odlucio malo isprobati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Kao što rekoh, nit prvi nit zadnji koji ima problema sa DFI, pogotovo na AM2 platformi. Njoj moraš naći pravu memoriju da bi pokazala zube, samo što je žalosno što je to jako teško za nać... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Razmisljam ako ne dofuram ovu plocu da radi s memom, da ju prodam, sjecam se da sam tako imao problema sa sli-dr lan partyijicom prije pa sam tek nakon zamjene GEIL-a sa SuperTalentom dobio stabilnost. edit; evo kako ju sad drzim, maximum ploce - proc nemre vise gore, ni mema. ![]() Dakle to je ASUS-ica DFI-jevka mi se zamjerila sto se onako nasilno grije, vrlo lako moguce da je do toga nestabilna, bas mi se svidja ova prakticna mala M2N. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ha inace ne buta. U vezi HT-a, zaboravio sam smanjiti HT. Nitko mi nije govorio kako bi se trebao vrtiti taj HT link, ni dan danas nemam pojma cemu sluzi osim da je nekakva AMDova latencija, nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Nitko ti nije govorio ? Nemreš reć da nisi pročitao niti jednom (u koliko, dvije-tri godine koliko postoji K8?) da HT utječe na stabilnost, a ništa na performanse i da se treba staviti tako da bude oko 1000, a nije nit problem ako je kojih 100-200Mhz ispod tih 1000... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
vijerojatno jest, al sam zaboravio. Evo konacno krenulo, chipset sam ovaj put detaljno ocistio od svih tragova zvake razrijedjivacem i stapicima za usi, i mogu vam reci da je promjena u temp ogromna - ![]() sa 67 na 55. vijerojatno ga je ta extremna temp ***ala pa nije mogao dalje. Na 1.20v isto buta, ali eto jedna jezgra ne prati pa idem probat staviti 1.3v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Uspio sam nesto, onaj devider od 667mhz ne radi, gotovo nikako. Jako je nestabilan, najstabilniji je 533, da bar taj od 667 radi, morat cu nekako drugacije uskladiti mem i proc, jer mi proc ide do 2600mhz 1.4v stabilno, nakon toga neide nikako ![]() 2400mhz sa deviderom od 533 1.3v skroz stabilno, nisam jos ustimavao voltaze (tj gledao koliko zapravo njemu najmanje voltaze treba da bi vrtio stabilno odredjenu brzinu) I opcenito mi je ploca sad stabilnija odkad sam onako sa razrijedjivacem temeljito ocistio chipset i stavio pastu opet. Jeli moguce da je 2600mhz plafon ovog winsdora? P.S. cak razmisljam da ju moddam u SLI, izvediv je na ovoj ploci, tako da grafu mogu tutnuti u drugi slot i time osloboditi mjesta za plavog zalmana dok ne skupim lovu za thermalrighta koji bi mi stvarno dobro dosao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|