|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kakav kabel od parice do routera?
Ovako, trebam pod hitno zamjeniti žicu koja mi ide sa tavana do sobe, tj. telefonskog priključka na koji je spojen wlan router... Zanima me kakav kabel preporučate? Nekakav mrežni ili? Imajte na umu da mi to ne koristi za telefoniranje, već iskljućivo za adsl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
u principu je svejedno jer tih 10 metara je zanemarivo naspram par km od ormara do centrale. stavi si mrežni kabel pa iskoristi jednu paricu a ostale drži u rezervi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Znaci obicni telefonski (RJ11) ili UTP (RJ45) ti moze posluziti, svejedno je...
![]() |
![]() |
#4 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Srky zar ovo nisu oznake za konektore u tvojim zagradama?
![]() |
![]() |
#5 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
jesu
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Istina je da nemože utjecati na to kakav je kabel od centrale do kuće, ali zato barem može na taj mali dio po kući (od glavnog tel. priključka do splittera, od splittera do routera, a i od splittera do telefona). Ako slučajno imaš "viška" koji metar mrežnog kabela onda ga upotrebi a preko istog kabela možeš dovesti i tel. (dakle ona druga strana splittera gdje je izlaz za telefon). Ako ćeš tek kupovati preporučam da uzmeš tel. kabel (ima ih sa 1,2,4, parice, tebi minimalno potreban sa 1 paricom) koji u sebi a preko parica ima zaštitnu foliju. ![]() Cijena je cca 2 Kn/M. Takvim kabelom izbjegavaš moguće smetnje za razliku od onog obićnog neoklopljenog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
uf, ja sam se zabunio, htio sam reci od splittera do routera, a ne od parice do routera... e sad, jos jedno pitanje - parica - to su zapravo dvije zice jelda? znaci ja uzmem telefonski kabel sa dvije parice... iz toga dvije zice uzmem za adsl, a dvije za telefon? mislim da cu onda ici mjenjati i kabel sa prikljucka do splittera kad cu i ovo promijeniti... a usput i uzmem i kabel sa jednom paricom od uticnice na zidu do routera... samo kaj nemam ona kljesta da napravim spoj sa konektorom i kabelom, valjda to imaju u ducanu nekom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Krimpanje možeš izbjeći ako koristiš gotove tel. utičnice, imaš one šta se učvrste sa dvije male tiple za zid i netraže podžbuknu kutiju. Od utičnice do routera staviš gotov kabel potrebne dužine. Nadam se da si me razumio. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim, ja imam već normalan kabel kojeg sada koristim, ali ako ću svugdje stavljati ovaj kabel zaštićen folijom, onda ću ga staviti i između utičnice u zidu i routera... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|