Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2004., 18:01   #1
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
CPU za Soyo SY-6KD

Kako mogu znati kolika je max. podržana brzina proca od mb-a. Ploča je Soyo SY-6KD, za dva PII/Celeron Slot1. Na stranicama Soyo ima review matične, ali nema podržana brzina. Negdje drugdje pročitao 233-333MHz. Prije je unutra bio Celeron 333MHz, a radila je i sa 533MHz Celeron (preko adaptera). Mislim da unutra ne može Tualatin, ali trebali bi PIII. Kakav bi adapter trebao za pIII/celer? Da li bi 2x pr.500MHz PIII, 256 SDRAM bilo dovoljno za WinXP, znači brzina nije bitna, glavno da je rad moguć.
elvis je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2004., 21:11   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Prvo pitanje:
To je LX chipset tako da na to idu samo oni intel CPUi koji rade na FSBu od 66, PIII zahtjeva barem 100MHz (stari) i 133MHz (novi)FSB. Zatim, jedini celeroni koji rade u SMPu (dva zajedno) su oni do 533 MHz i to oni smeđi, zeleni ne rade u paru. Dakle ja bi na tvom mjestu brikao dva Slot1 Celerona na 333 tako da rade u paru ili pribavio dva pentiuma II.
Drugo pitanje:
Recimo u jednoj tvrtci gdje održavam honorarno kompove, CAD crtač radi na Dual celeron 433 mašini sa 384 MB RAMa na WinXPu i tip se ne žali i ne kuka da mu treba novi stroj ...
Treće:
Maksimalni proc ... gle u jednoj ploči zadnji množitelj u BIOSu je 8, a na ploči radi proc koji treba 13x100 i to radi tako godinama, jedino kaj piše na bootu nešto u stilu 216x6, sad da SDRAM drži 216 MHz ja bi odma gigu takvog ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2004., 22:41   #3
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Prvo pitanje:
To je LX chipset tako da na to idu samo oni intel CPUi koji rade na FSBu od 66, PIII zahtjeva barem 100MHz (stari) i 133MHz (novi)FSB. Zatim, jedini celeroni koji rade u SMPu (dva zajedno) su oni do 533 MHz i to oni smeđi, zeleni ne rade u paru. Dakle ja bi na tvom mjestu brikao dva Slot1 Celerona na 333 tako da rade u paru ili pribavio dva pentiuma II.
Drugo pitanje:
Recimo u jednoj tvrtci gdje održavam honorarno kompove, CAD crtač radi na Dual celeron 433 mašini sa 384 MB RAMa na WinXPu i tip se ne žali i ne kuka da mu treba novi stroj ...
Treće:
Maksimalni proc ... gle u jednoj ploči zadnji množitelj u BIOSu je 8, a na ploči radi proc koji treba 13x100 i to radi tako godinama, jedino kaj piše na bootu nešto u stilu 216x6, sad da SDRAM drži 216 MHz ja bi odma gigu takvog ...
pII svi rade u SMPu? oće trebat kakav adapter?
koliko sam skužio, max. je 375MHz (75MHz*5 -turbo mode, odnosno 333MHz), ali opet mislim da je to sve stvar eksperimentiranja.
sad ima još jedan problem, ne radi agp! oće radit pci grafička, ako je otišao agpset ili i pci graf. ide preko agpseta (NB je AGPset, a SB PCIset). je li mogu staviti ISA grafičku?
Staro 07.02.2004., 20:50   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Sad dal rade svi PII u SPMu, bum pogledao tablice. Ak ti ne radi AGP (kak si to zaključio:confused: ) mora raditi neki PCI, možeš ti staviti i ISA grafulju ali ako je fakat nađeš, oš jednu Western Digital sa 512 kB Daju se i celići brikat da rade u SMPu, i mislim da bi ti na adapterima u SMPu isto trebala raditi dva smeđa celića do 533 MHz (na žalost nema bržih) sposobnih sa SMP

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2004., 23:32   #5
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Sad dal rade svi PII u SPMu, bum pogledao tablice. Ak ti ne radi AGP (kak si to zaključio:confused: ) mora raditi neki PCI, možeš ti staviti i ISA grafulju ali ako je fakat nađeš, oš jednu Western Digital sa 512 kB Daju se i celići brikat da rade u SMPu, i mislim da bi ti na adapterima u SMPu isto trebala raditi dva smeđa celića do 533 MHz (na žalost nema bržih) sposobnih sa SMP
najvjerojatnije je to, jer nakon mijenjanja grafičke, nije se mogla bootat kako treba, tj. nije prikazivala sliku. valjda se agp spržio. ako se ne varam, mislim da je prije (dok nije bila kod mene) radila sa s3 virge pci, ali za to nisam siguran. malo odokativno i moždavaljdativno, ali ne gubim nadu
probat ću prvo sa isa (hercules 256kB ), ako radi - super, ako ne radi objesim mb na zid.
javim soon ako proradi (a i ako ne proradi)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno