Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.09.2007., 15:15   #1
toni_montana
Registered User
Moj komp

toni_montana's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
muke po dial up konekciji

ispričavam se ako sam prekršio pravila foruma ali neznam koristiti forume.
imam problem sa dial up-om i operom, tj. kad se spojim na net kaže mi da je konektiran brzinom 50,6 kbps a opera dok učitava stranicu pokazuje brzinu od 1,6 kbps i ponekad neće učitati stranicu ali opera pokazuje progress i onda konekcija pukne. siguran sam da nije stvar u žici jer na laptopu mi sve radi savršeno. ako itko zna o čemu je riječ molim ga za pomoć.
toni_montana je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 01:50   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pročitaj prvo pravila foruma, nemaš tu što znati, ne znati...

http://forum.pcekspert.com/faq.php

Koji Windowsi? Koji service pack? Koji modem i ostatak konfe? Koji firewall?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.09.2007., 00:38   #3
toni_montana
Registered User
Moj komp

toni_montana's Avatar

konfa je: intel p4 2.4 512 rama, win xp sp1, hsp56 modem, antivirus nod32.
Staro 18.09.2007., 10:48   #4
dala_vk
dala_vk
Moj komp

dala_vk's Avatar

To sto ti pise 50,6 kbps(kilabita po sekundi) to ti je brzina a ovo 1.6kbps(kilabajta po sekundi) je kolicina podataka po sekundi.
dala_vk je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 11:35   #5
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ako je sp1 u ukljuceni imas auto update, to znaci da ti xp skida zakrpe, citaj sp2 i ostale...
zato ti je i download manji...

Citiraj:
Autor dala_vk Pregled postova
To sto ti pise 50,6 kbps(kilabita po sekundi) to ti je brzina a ovo 1.6kbps(kilabajta po sekundi) je kolicina podataka po sekundi.
edit
brisem gluposti...
samo njemu xp skida jos nesto u pozadini pa je stvarni download koji mu ocituje opera pao.
Staro 18.09.2007., 11:38   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A kako ide u drugim browserima? Jesi li probao isključiti firewall, ako imaš? Imaš li kakvim smetnji (šumova) u telefonskoj slušalici? Ovdje možeš testirati brzinu downloada i uploada pa javi kako ide, ali budi siguran da ti se ništa ne skida u pozadini. Možda jednostavno Opera laže...

Citiraj:
Autor dala_vk
kilobajt > kB/s ili kBps
kilobit > kb/s ili kbps

Pozdrav

2 daytripper: Koristi multiquote ili tipku EDIT, ne postaj više poruka odjednom u kratkom vremenskom razdoblju.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 15:41   #7
toni_montana
Registered User
Moj komp

toni_montana's Avatar

sve što ste rekli sve to stoji ali ja sam isključio automatic update na windowsima, sve programe koji se update-u, što se tiče firewalla isto je bio on uključen ili ne, nod se automatski update-a a ja i to isključim i dalje je isto. nema veze ni isp-om jer koristim carnet i iskon, a veza puca i na jednom i na drugom.to se počelo događati samo od sebe odjedamput.znam razliku između kilobita i kilobajta i znam da opera ne laže i da mi se niš ne skida u pozadini a komp offline radi super. prije mi nije količina podataka u sekundi padala ispod 3kB i to je minimum minimuma a srednja vrijednost se kretala od 4-5 kB.
čak sam mogao igrati igre na playtoyu bez većih problema.nije mi jasno kako se stranica počne loadati i onda stane i nakon nekoliko sekundi veza pukne?svejedno hvala na odazivu na moj upit.

Zadnje izmijenjeno od: toni_montana. 18.09.2007. u 15:44. Razlog: dodatak
Staro 18.09.2007., 16:41   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Napisao si gore hsp56 modem. Možeš li, ako znaš kako, dati još detaljniji info o kojem se modemu radi. To je inaće softwerski modem pa preporućam provjeriti dali postoje noviji drajveri. Naravno uz predpostavku da nemaš kakav nametnik koji ti jede ne baš veliku propusnost konekcije preko modema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 16:47   #9
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Jedino sto ti preostaje je da probas s drugim modemom ili probash naci novije drivere za ovaj svoj.
Od modema koje sam probao uvijek sam bio zadovoljan s onima koji su imali Conexant chipset. Motorola SM56k mi se pokazala cudnom pod winXP ali i ona je proradila nakon prekopavanja raznih drivera po netu.
Staro 20.09.2007., 15:33   #10
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
a mene opet muči ovo...

modem je USRobotics 56K Fax EXT, verzija drivera je 6.2.5.3 (Driver date: 12.8.2005), i spaja mi se isto na 50.6kbps...

i mjerim s bandwith meterom (to sam već i prije stavio tu na forumu) i download mi je:

a upload:

I sve ok, normalno mi skida, 3-4.5kB/s, ovisi odkud skidam... ali taj upload mi nije jasan... i kad gledam na status koliki mi je stvarni upload, i stvarno skače po više od 6-7kB/s, pa čak i više... kako može upload biti veći od downloada??
imam i onaj Control center za USRobotics modeme, i na njemu sam dignuo Down do kraja, tad automatski upload pada na najmanje, sejvma to u modem, al ko da ne prihvati te nove postavke i ostane po starom..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2007., 17:56   #11
toni_montana
Registered User
Moj komp

toni_montana's Avatar

nakon nekoliko dana evo me opet sa novim rješenjima koje sam probao i opet ništa. kad sam kupio laptop dobio symantec norton security suite i instalirao sam ga i update-o ali niti on niti nod32 nemože naći nikakvih nametnika tj. kažu da je sve čisto. čak sam sa bugovog dvd-a instalirao nekakav program za provjeru računala od virusa i on nije ništa našao. uzeo sam od frenda modem i spojio ga i isti shit se dešava. čak sam i našao novije drivere za svoj i opet isto. nisam naglasio da imam win98 i winxp na kompu možda me to zeza?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno