|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
DirectX 10 kartica ?
Treba mi DX10 kartica za programiranje, želim se zezat sa SM 4.0 geometry shaderima i slicno, i zelim kupit DX 10 hardwer. Sad kad smo riješili šta želim ![]() Planiram uzet 2900 os shappira ali nisam siguran u dugoviječnost ove kartice, pogotovo za DX 10, a skoro 3 milje kuna je puno za grafičku i neželim se zaletit. Dali je što se tiče DX10 88 u boljem položaju ? Jedini test koi ima imalo šanse da bude realističan (nije izdan od AMD/NVIDI-e) je bioshock, ali cini mi se da je jos pre bugovit da se koristi kao realan test (u DX10 modu mislim). Varijacije u preformansama DX10/9 su jednostavno nerealistične i neopravdane, pa predpostavljam da je to do engina ... Ima li kakvih glasina da se sprema neka nova serija GPU-a uskoro pa da uzmem 2600 sa DDR4 i čekam do božića da cijene padnu ? trenutno imam 7600GT tako da mislim da ce mi i 2600 imat jace preformanse, ali nisam siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ove godine teško da će izać nešto novije da bi 2900xt pojeftinio, trebao bi uskoro 2900pro koji bi cijenom konkurirao 8800gts 320. u tvojem slućaju neznam šta reć:uzmi najjeftiniju 2900xt od Powercolor-a=2780kn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ma ova od sapphira mi se cini bolji paket (black box ![]() Tesko mi je procijenit jer nisam neki hardweras. Sto se tice softwerske strane, DX10 je doveo promjenu, tako da sve graficke koje su DX10 kompatibilne moraju u potpunosti podrzavat specifikaciju (nema vise SM2/3, razlicitih featura kod razlicitih proizvodjaca) i nema vise zezanja sa onim "dal cu moc citat texture iz vertex shadera" i slicnih zezancija. Sve DX10 kartice implementiraju sve osnovne specifikacije DX10 tako da su razlike vecinom u preformansama (i razlike kod filtriranja i AA i slicno). Zanima me dali je u klasi s konkurencijom (NV) i ima li sanse da nemoram mjenjat graficku jos 2 god ako ju kupim ... Ima li preporuka za karticu, dali opravdava cijenu il je samo hype oko nje (ona poslovica "prvi macici se u vodu bacaju"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
cijena od 3000kn je opravdana za 2900xt, trenutno best buy u elitnoj klasi su Powercolor 2900xt=2780kn i Gigabyte 8800GTX=3870KN 2900XT je u klasi s 8800GTS 640mb i sitno je brža. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
U kako mi se cini da sam se zaje**
Uzeo sam pred par dana XT od ASUSA i vijerovali ili ne cim se kartica pocne opterecivat (tj. cim se ventilator na grafickoj pocne cut) napajanje pocne smrdit po spaljenoj plastici ![]() Mislim je ocito da moram kupit novo napajanje. Nebi nista ni reko da napajanje nije od 550W (LC) ali ono ajde moram rec da nisam 100% iznenadjen Mi moze ko preporucit sad neku jeftinu varijantu da mi ova konfa proradi : Citiraj:
E i jos mi nije jasno kako to da ovo moje napajanje kad sam kupio (prosle godine) je doslo cca.190kn a sad je 300 ? je to neka druga verzija ? Bi mi sa tom skupljom verzijom radilo ? 300 kn jos mogu dat ali preko toga tesko kad sam skoro sve od place bacio u grafičku (3k kn) E i je se to meni cini ili ova asusova graficka nema ugradjen senzor temperature jer mi u visti ne prikazuje temp. ali mozda je to do viste ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
instaliraj ATI Tray Tools za temperaturu grafike i sve vezano uz grafiku. A sta se tice napajanja nemoj stedit da ti nebi napajanje od 200kn povuklo cijeli komp za sobom. Protegni se i za 460kn uzmi chieftec 550W, mislim da u www.adm.hr jenajjeftiniji. ima 3x18A railove i s njim ces biti miran slijedecih nekoliko godina. Vjeruj mi ne zelis stedit na napajanju, pogledaj malo postove na forumu gdje su ljudi htjeli ustedjeti 200kn na napajnju i uzeli neko sroteks napajanje pa im krepalo napajanje i povuklo maticnu/hard/proc/ram za sobom odnosno stetu u visini par 1000kn.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ok jos bi s 400 kn mogo prezivit, samo je mi sigurno da ce mi to napajanje od 550w povuc ovu konfiguraciju ? Trenutno isto imam 550 od LC i ko sto rekoh ne radi bas naj bolje ![]() Btw volio bi uzet napajanje u linksu jer sam tamo sve uzimo tako da mi je lakse oko garancije.ovo sam naso je to to sta si mislio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
budi sretan što ti taj LC uopće tjera tu grafu/konfu imam i ja jedan takav ali nikad na njeganebi stavljao tako nešto od napajanja možeš uzet nekaj tipa: CoolerMaster 430W ExtremePower Chieftec 550W Corsair VX450W (najpoželjnije no opet vjerojatno van tvog džepa no ako imaš za 2900XT bio bi budala to sve spajat na neko slabije i nekvalitetnije napajanje)
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Trenutno mi je Chieftec najoptimalniji jer mi ovaj coolmaster izgleda pre slabo, a crosair nema u linksu kolko vidim, je mi sigurno onda uzet njega ? ako uzmem to napajanje ocu onda bit miran da ce radit ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Corsair je puno puno bolji od ostalih navedena ali sva tri su dobar izbor VX450 ima u Linksu ali je tamo skup, radije ga uzmi u Optimumu gdje košta 550kn http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1705092 Što se tiče Chieftec-a i CoolerMastera snagom su tu negdje, no Chieftec ima prednost jer ima 8pin EPS konektor koji dobro dođe za današnje ploče.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
to je to napajanje u linksu, u ADM je 30kn jeftinije i sive je boje. ukratko zemi to u linksu, ovog LC prodaj za 100kn i nakraju ce te novo napajanje izaci cca 380kn. ![]() znaci jos ti ostaje da mi platis ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Dakle: CoolerMaster 430W Extreme Power -> 348W@+12V -> 400kn Chieftec 550W -> 380W@+12V -> 466kn Corsair VX450W -> 396W@+12V -> 550kn pa odaberi što ti paše slobodno uzmeš chieftec a ako tražiš izrazito tiho napajanje uzmi Corsair snagom su sva tri dovoljna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|