Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.09.2007., 22:41   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
PCI slotovi - provjera ispravnosti

Na koji način da provjerim da li su PCI slotovi ispravni? Naime, što god da uštekam od PCI kartica, sistem ih ne prepoznaje. Probao sam SkyStar2 karticu, ISDN adapter asus i firewire kontroler. Netko mi je savjetovao da obrišem kontakte na karticama sa školskom gumicom i očistim same PCI slotove sa razblaženim limunovim sokom. Gumicu sam koristio, ali limun nisam jer mi se ta ideja ne sviđa. Inače, nikakvog pomaka na bolje. Ploča je gigabyte ga-k8ne. Postavke u biosu nisu dirane, dakle, sve je namješteno kao i prije kad je sve funkcioniralo.
bpodnar je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2007., 23:10   #2
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
nikakva limunska kiselina, ko je to reko je malo glupav, pogrize kontakte i ona se mos hebat. inace ak ne radi niti jedna pci kartica za koju znas da radi onda je najvjerojatnije otisla pci sabirnica i tu ne mozes nista. novu maticnu ili ak ima garanciju ova onda nosi.
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2007., 23:23   #3
bpodnar
Stari član
Moj komp

Mislim da garancija vrijedi godinu dana, a to je prošlo. Da li postoji nekakva metoda s kojom bi mogao točno utvrditi da je ta sabirnica riknula?
Staro 12.09.2007., 23:30   #4
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor bpodnar Pregled postova
Mislim da garancija vrijedi godinu dana, a to je prošlo. Da li postoji nekakva metoda s kojom bi mogao točno utvrditi da je ta sabirnica riknula?
metoda...hmm...ne znam baš..uzmi modem ili nešto slično..i šaltaj po utorima..ak ne radi..vjerojatno je sabirnica ošla'...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2007., 23:33   #5
bpodnar
Stari član
Moj komp

A probat ću sa tim ISDN adapterom uštekat u svaki PCI. Ako valjaju slotovi, onda bi u trayu trebala iskočit ona obavijest "found new hardware" jel tak?
Staro 12.09.2007., 23:39   #6
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Da trebalo bi se pojaviti found new hardware i ako se ne varam gigabyte ploce imaju inace dvije godine garancije

gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 09:55   #7
bpodnar
Stari član
Moj komp

Provjerio sam sa različitim karticama i ne ferma 5%. Odnio sam te kartice kod buraza i upikno u PC i odma ih nađe. Znači, PCI je u qurtzu. Garancija na ploču je 2 godine, kako mi kažu u firmi gdje sam to kupio. U ponedjeljak je šaljem nazad i dobijam novu ploču, takav sam odgovor dobio. Mislim da je to u redu jer nema svrhe za***avat se u nedogled s popravcima i rokovima. Ako bude tako, to je stvarno fer od čovjeka.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno