|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Linksys WRT54G pitanje
Imam gore navedeni router... A problem je sto totalno cudno radi... Recimo kod skidanja torenta... za isti torrent jednom prepozna preko 100seedera i skida super a za 10tak min nema ni jednog seeda i skida sa 5kb/s (od peerova)... onda iskopcam i iskopcam ruter iz struje... restartam komp i ponovno radi... pa opet popizdi... Druga stvar je da na drugom kompu cesto puca veza, no to je cak manji problem... Jedino sto sam mjenjao u samim postavkama routera je stavljanje zastite na mrezu tj password, ostalo je dafault... pa ako postoji neka caka? Spojen je sa siemens 010 modemom Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 06.09.2007. u 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
prvo bi ti preporucio da ukljucis UPnP na Linksysu i torrent programu koji koristis (probaj naci, mozda ima negdje kvacica) ako to ne upali, probaj napravit portforward za torrente također probaj ukljucit enkripciju u svom torrent programu ako to ne pomogne, probaj stavit najnoviji firmware na Linksysa ovo sto na drugom kompu puca veza moze bit do toga da ti mrežna kartica odlazi u stand-by, pa probaj to provjerit u propertiesima od kartice trebalo bi malo detaljnije opisati sto se tocno dogadja sa ovim drugim kompom EDIT: također, probaj sa raznim verzijama i raznim programima za torrente prije nego sto ides stavljat novi firmware
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
UPnP je vec bio na enable u routeru... Utorrent nema tu opciju... Novi firmware mi ne zeli stavit, jer je moj router ver7.0 a postoji za sve osim ove moje Ovaj portfoward cu pokusat namjestit... bas sam htio ovu minutu al mi uopce ne zeli uc u router(znaci moram restartat router, a mozda ni tada nece, nego tek i uz restart kompa).... Hocu rec da router opcenito ne radi kak spada, nekad se desi i da je veza prespora Prvo bi htio rijesit ovaj problem a onda ovaj drugi... al cu za pocetak pogledat dali je na drugom kompu mozda stavljeno na standby |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
a cuj, ak je i ovo sa sporom vezom, mozda si dobio baš router sa greškom probaj posudit od frenda neki drugi, jer mi je sumnjivo da bas tak puno problema imas sa Linksysom koji slovi kao firma sa jednim od najpouzdanijih/stabilnijih routera
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
eo, da iskoristim staru temu: Prebacio sam se na Flat, i sad hocu nesto skinut sa torrenta... i jucer su mi brzine bile oko 200kbps, oko pola sata sat, i danas istu tu stvar pokusavam nastaviti skidat, i przine su od 0,00 do 5kbps... Sta mu je odjednom?? BTW...portfowarding nikako nemogu slozit da radi...tj. nikako da otvorim port(a svejedno sam imao velike brzine downloada) Hvala
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kao i u drugim sličnim situacijama: Mrežne postavke sa fiksnim IP + Portforward Linksys WRT54GL + Utorrent |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kak nema u uTorrentu UPnP. Imaš stavku Enable UPnP maping.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|