|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2003
|
Ne znam šta je!
Evo ovako. Kad palim kompjuter pojavi se poruka (ne uvjek ali često): Warning! CPU has been changed or overclock fail. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit. Kompjuter sam kupio prije nekih tjedan dana, ali neznam zašto mi spominje overclock kad ga uopce nisam ni radio. I poslije toga se pojavi neka poruka di se spominje da pritisnem <CTRL+S>, ali to samo prodje. A ono gore rjesavam tako da restartam kompjuter. Što da napravim i jel mogu nešto sjebat ako slučajno falijem pri rješavanju problema....I u zadnje vrijeme mi se kopjuter iz čista mira restarta (to mi se desilo možda 4 puta, ako ne i više) Hvala!
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ona poruka znači da ti se iz nekog razloga postavke u BIOSU jebu....Jesi dirao onaj jumper za clear (iliti reset) COMOS-a (iliti BIOSA)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovako, Imas na maticnoj Jumper koji ti prazni bateriju (CMOS), njega premjesti u plozaj da ti isparzni bateriju ( Clear CMOS), to napravis NAKON kaj si izvuko kabel za struju iz napajanja. Ostavi ga tako jedno 30tak sekundi. ivarti u prvobitni polozaj. Nakon toga vrati akbel za struju i upali komp udji u BIOS s del. Hm sad kad razmislim to se i meni na staroj MSI ploci desavalo, pa je na koncu BIOS krepao. Ajd posalji Konfu:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Koja je ploca? Soltek Epox? Obavezno kad ti to javi pritisni tiplu del da udjes u bios pa f10 da spremis setinge. POslije se vise ne bi trebalo pojavljivat
__________________ |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Matsonic 8137c via KT266, novi bios Club 3d Ati Radeon 9600 256ddr pc2100 Hdd Hitachi, 80gb, ata 100, 7200rpm Seagete , 40gb, 5200, ata100 Trust 5.1 zvucna Kworld tv kartica 300 Maxpower napajanje Pionerd dvd LG przilica Moglo bi biti cak i do napajanja po ovome sto ja sve imam u kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
reci koja je ploca to mi se desilo sa epoxicom pa me bas zanima u cemu je fora
![]() |
#9 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
EPoX 8RDA3+ je ploča i moguće je da je ploča u pitanju, a možda i napajanje.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Je ploča je EPoX 8RDA3
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
|
Flashaj BIOS,
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
he ista ploca probaj flashat pa onda vidi Ja imam onaj stari bios pa se to zna desiti Inace stavio sam najnoviji ali sam isao clockati svog 1700+ na 2700mhz pa sam sjebao totalno bios. Bruno jel ti se desava to sa novim biosom ili je OK
![]() |
#13 |
Junior Member
|
Ne desava mi se sa novim sa novim bisom, a proc.je stvarno klokan. Kak mislis da si sjebo bios totalno sa klokanjem?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Moram priznat da se ne razumijem bas u bios pa bili mi mogli rec sta zapravo trebam napravit da bi "flashao" biose, probajte mi objasnit kao nekakvome "laiku" ako nije problem
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|