Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2007., 17:13   #1
misko-00
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Kako pristupiti korisnickim podacima na NTFS disku preko LAN-a ???

Imam svoj mali kucni LAN, od par kompjutera koji uredno funkcionira. Danas sam dodao svoj Laptop i sherao cijeli "C disk" na laptopu jer trebam jedan fajl(13GB) sa "Desktopa" prebaciti na svoj glavni kompjuter. Sve sam ja to uspio napraviti i pristupio sam laptopu do "\\Theyll\kamera\Documents and Settings" i tu se sada nalati folder USER unutar kojega je "Desktop" i tu se nalazi taj fajl, ali kada je kliknem na USER kaze mi da nemam prava da vidim taj folder. Ja shvacam u cemu je problem; disk je NTFS tipa i ja ako drugi user ne mogu pristupiti do zasticenog dijela. Ovo mi i nije trenutni problem jer sam odlucio taj fajl kopirati u root C direktorija jer tu imam prava ali posto je to ipak 13GB to traje od 1 do 2 sata, a u buduce cu to cesto raditi tako da ovaj sistem nema smisla... Mene zanima kako uciniti da se ja mogu sa nkoga drugoga kompjutera iz svoje mreze skidati fajlove tamo gdje mi NTFS ne dopusta. Predpostavljam da cu morati dodati jos kakvog usera ali nezam gdje ni kako ??? --- HELP --- Hvala svima na pomoci...

Zadnje izmijenjeno od: misko-00. 31.08.2007. u 17:14. Razlog: ruzno izgleda
misko-00 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 18:12   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
jednostavno sa laptopa skopiraj na komp di oces... znaci, umjesto da pristupis sa kompa na laptop, odi obrnuto

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.08.2007., 18:15   #3
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
... ili nemoj kopirat (copy/paste) file nego cut/paste (to je gotovo za sekundu)
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 18:24   #4
robyhr
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
ili sheraj folder Desktop posebno... iako je u zasticenom djelu, tako ces mu moci pristupiti...
robyhr je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 20:40   #5
misko-00
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Thumbs up Problem rijesen --- post moze biti zakljucan

Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
jednostavno sa laptopa skopiraj na komp di oces... znaci, umjesto da pristupis sa kompa na laptop, odi obrnuto
Ucinio bi ja to ali ne mogu zbog http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=20

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
... ili nemoj kopirat (copy/paste) file nego cut/paste (to je gotovo za sekundu)
pa mi kakve sam srece bas u tome trenu nestane struje

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
ili sheraj folder Desktop posebno... iako je u zasticenom djelu, tako ces mu moci pristupiti...
super hvala, ovo mi je pomoglo, opce mi nije palo to napamet, mislio sam ako sam sherao cijeli C, da to znaci sve na C disku, ali ocito netko u microsoftu nije razmisljao na taj nacin

Znaci problem rijesen, hvala svima na pomoci...
misko-00 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno