|
![]() |
#1 |
Destroy all nod-32
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Zanima me koji da ruter kupim u ve-mila a da s njime mogu ići s laptopom na bežični internet a sa stolnim računalom da se spojim s žicom. Znači ne bi htjeo da idem u t-com i kupujem one njihove rutere koje mi oni dođu ugraditi nego bi htjeo sam spojiti ruter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
ADSL Router ili "običan" router? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Rekao si da nećeš T-comove routere, onda pretpostavljam da se radi o ADSL-u? (no može i ISDN...a i T1 ![]() ![]() Moja preporuka je Linksys, no nisam ih vidio u Ve-milu... I BTW koliko novaca želiš izdvojiti? Pa ćemo nešto valjda iskombinirati ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
ja bi ti preporucio D-Link... al neces pogrijesit i ako uzmes Linksys postaj detalje pa cemo skombinirat nesto
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ja bi ti preporucio Linksys... al neces pogrijesit i ako uzmes D-Link ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() |
#8 |
networking wannabe guru
|
da, NetGear je solidan... mislim da ti je najbolje uzet NetGear WGR614 - dodje 299,00 kn u Ve-Milu on ti ima jedan WAN utor u koji uštekaš ADSL modem, a u ostala 4 idu računala, a ima naravno i wireless... takvi routeri sa WAN utorom su obicno vrlo jednostavni za složit tako da ni s tim ne bi trebalo bit problema
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
networking wannabe guru
|
hoces li moci umjesto Kasde staviti ovaj NetGear? neces. jer u taj WAN port od NetGeara se usteka Kasda i onda se NetGear spaja preko Kasde na net... imaju i modeli sa ugrađenim ADSL modemom, ali kolko vidim skuplji su od tih 350kn...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Da ne otvaram novu temu... Kako je buraz kupio lap htjeli smo da i on ima net... D-Link Wirelles router imam...ima WAN port, 4 LAN porta i wirelles...jel... Od opreme dalje imam...oh... Siemens A-100-I USB adsl modem...i sad je tu problem... On ima samo USB i to je to...a router bi trebao inače spojit WAN porta na ADSL modem mrežnim kablom...ali kao što rekoh...USB only na prastarom T-Comovom modemu... Jel ide ikako bez daljnje investicije ili će morat pasti Ethernet modem... Ja spojim komp sa D-Link routerom, i buraz prek wirellesa vidi mene, ja vidim njega...šeramo fajlove...igramo se u mreži...uglavnom... Kako da sad dopustim da on prek mog kompa ide još i na net...znam da nije neko riješenje...al komp mi je tako i tako 24/00 upaljen i većinom konektan na net... Pa da on ak nikako drugo prek mene surfa... Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Trebao bi bridgeati svoju i njegovu konekciju, znači da napraviš bridge između recimo LAN 1 (kojim se ti spajaš na net) i LAN 2 koji je Ethernet veza prema PC-u tvog buraza...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ja imam Buffalo WHR-HP-G54. Dođe oko 450 kn u Melcompu. Ako pogledaš npr. na Newegg.com, taj model dobija sjajne recenzije, ima odličan domet (zato HP u nazivu, što znači High Power), veoma je stabilan, može se na njega staviti neki open source firmware kao ddwrt. Jedino što može biti problematično je da model iz Melcompa dolazi sa firmwareom na njemačkom, što meni nije problem. Uglavnom, po mom mišljenju taj model Buffala je za klasu bolji od ičega u tom cjenovnom razredu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Moja preporuka ide k Linksys-u WRT54 gl, GS ne uzimaj ni pod razno, ima samo 8 megabajta memorije za razliku od GL-a koji ima 16. DD-WRT cini cuda ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Buraz se s lapom bežično spaja na D-Link router...vidi mene, šeramo fajlove, igramo se...bla bla... Ali on nemože na net...probo sam napravit network bridge... Kad ga napravim, pojavi mi se "Internet Connection" ikona pod kategorijom "Internet Gateway" i piše da je spojen brzinom 1 bps... Tada i meni počme konekcija kenjat...a on i dalje nemože na net... Ja imam Windows XP SP1 ... a na lapu je Vista Business... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Istina. IMO najbolji router koji se moze kupiti na ovim prostorima. 4 LAN porta, 2x5db antene; dovoljno upucati DD-WRT i dobije se prestrasan router. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ja svoj problem riješio...uglavnom...ignorirajte moja 2 (sad već 3...) posta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
networking wannabe guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Pitanje
Citiraj:
Hvala!! |
|
![]() |