Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2007., 22:31   #1
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Gothic 3 vs Oblivion

Evo da malo popljujem ovaj ispdrak od igre, Gothic 3 loadiranje, sa zadnjim patchem i svim

http://files-upload.com/files/463403/Video(056).3gp
^ ovo je quick load

i usput svako malo zasteka cim micete kameru, a konfa je vec poznati x2 4600+ clockan, 2gb rama i 8800gtx.. najgore optimizirana igra .. IKAD! usporedite kvalitetu slike . .jos je oblivion s modovima, pa ne brejka toliko, nego se vrti u finih 30fps i loading time mu je 10-12sec (mjereno!)
http://img156.imageshack.us/img156/4062/gothic3axl4.jpg

Totalno me razocarao gothic3, da na ovakvom stroju ne radi stabilno, a lika nemogu costumizirat nego imam nekog panja, neznam sta se dogadja i kako sam doso tu, igra vas spawna direkt u neki fajt s orkama,
a fajtanje je napravljeno doslovce odvratno, izvuce lik mac sa middle click i onda ga autoamtski vrati tokom fajta dok ga drugi lema cekicem, nemozete pit bocice jer on treba sklonit mac i tek onda pit, isto radi ako zelite gledat mapu. A biljke koje nadjete mozete jest da bi vam se poveco healing ili npr mana, a u igri izgleda ko da lik iz dzepa izvuce granu i pocne zvakat korijen. U intentoriju nosim 10 mačeva, 25sjekira, 105 strijela i tako. To izvučem iz džepa kako mi se sviđa pa se tucem
Staro 27.08.2007., 22:48   #2
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Meni Oblivion radi super na mojoj konfi.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.08.2007., 23:14   #3
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Situacija je ovakva, Gothic mi je najdraža igra, najdraži rpg i sve ostalo, ima nekih sitnih mana igra ali to je zanemarivo. Gothic3 pojede Oblivion za doručak....
Desi se i meni na konfi da malo zabrejka ali ne zamaram se s time.....

Sniper Wolf pređi prvo Gothic1, gothic2 pa se onda javi ..... jel grafika i loading nisu baš toliko bitni...........prati cijelu priču i sve i ak ti se onda ne svidi onda stvarno ne znam
Staro 28.08.2007., 00:24   #4
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Gothic 1 i 2....e to su vech bile igre u pravom smislu te rijechi.
Ali da je Gothic 3 bolji od Obliviona?!?! Ma daaaj.
Osobne afinitete stavi na stranu i - budi realan, chovjeche.
Sve ono shto je Sniperwolf rekao - to stoji. Neoptimizirano do boli!!!
Ja bih na to dodao i chudan (u jednu ruku i imbecilan) nachin pronalazhenja questova vezanih za main storyline. Nitko ti ne daje praktichki NIKAKVE upute vech morash imati sreche pa potrefiti pravi grad i pravog NPC-a koji che ti dati nekakve smjernice.
Svaka chast Gothicu 1 i 2 ali trojka je - sramota.
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 01:02   #5
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Trojka je smeće,em što se loadira po par minuta(nedaj bože da umreš) nego neki dijelovi su totalno bili neigrivi na 8800GTS 640mb,štekalo da nisam mogao doći do nekog grada,dok je oblivion dobro radio i na x1800XL koju sam imao prije.
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 01:05   #6
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

A meni također šteka ali igram, meni je to zakon igra iako nije ni do jaja dvojci
Staro 28.08.2007., 14:45   #7
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Gotik 3 je ok, prica je ok, igramo ga ja i frend. Samo sto ovak neke gluposti ful iznerviraju, kak su mogli nedovrsenu igru izbacit
Staro 28.08.2007., 15:31   #8
TheProfiler
Gamer 2 the Bone
Moj komp

TheProfiler's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Je, Gothic 3 sam ja instalirao još prije više od pola godine...odigrao možda 10 minuta i zbrisao. Ne sjećam se kada sam vidio tako lošu....ma loše sve u jednoj igrici. Čak i kretanje tog glavnog lika....ko da ne hoda po zemlji nego ne znam...istina, trzavo do bola, nemaštovito, loš interface, ma sve po redu.
Nisam nikad igrao 1 i 2, ali trojka je katastrofa, dovoljno je 5 minuta u igri da to bude jasno.
Ocjena: 2/10
(tako viskoka ocjena jer je igrica u boji a ne crno-bijeloj tehnici).
Oblivion=Ferrari
Gothic 3= Trabant
Staro 28.08.2007., 15:45   #9
Xenomorph
Arroyo settler
Moj komp

Xenomorph's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Meni osobno Gothic 3 je totalno dobra igra i nije štekala osim malo duljeg loadanja dok Oblivion(moje mišljenje) jako dosadan.

Xenomorph je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 15:51   #10
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Gothic 3 me jako razocarao.Napuhavali su igru prije izlaska do besvjesti.Jako je lose optimalizirano iradi dobro jedino na 8800 gtx,sve ostalo zaboravite.Laga ko u prici.Steta.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.08.2007., 09:07   #11
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Daleko od toga da je Gothic 3 sjajna igra, ali je interesantno da ljudi koji se žale na njega, ugalvnom cvile zbog tehničke izvedbe istoga i/ili zato što moraju nekog vraga misliti dok igraju. Zato su pametni ljudi izmislili konzole za igranje, za čiju publiku je Oblivion i namijenjen.
Staro 29.08.2007., 12:16   #12
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Nemam ja sta misliti osim da se tucem u glavu dok gledam na kompu od 1k eur kako 2min ucitavam igru

Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 29.08.2007. u 12:33.
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2007., 15:10   #13
snake 1
Premium

snake 1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ja na maju srecu nisam primjetio neka stekanja na mome compu u goticu 3, ali ima brdo drugih gresaka koje su me razocarale. A sta se tice obliviona on je mene razocarao manjkom sadrzaja. Trebao je prosiriti mogucnosti morrowinda a ne ih smanjiti.
snake 1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2007., 20:01   #14
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Koja konfa?
Staro 29.08.2007., 22:12   #15
snake 1
Premium

snake 1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
ja ti imam: cpu - core duo e 6600, ram - 4gb ocz, grafa - 8800 gtx. Mislim da ne treba nabrajati ostale djeolve.
snake 1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2007., 23:36   #16
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Jel prešao tko gothic 3, ja sam sad trenutno na 42 levelu .......
Staro 30.08.2007., 09:43   #17
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Oblivion je igrica naspram svog oca morrowinda koji je igra,iako i ovakva kakva je pruža relativno dugotrajnu zabavu,osobno sam je bez ikakvih modova,osim onih "knights of nine" igrao preko pola godine...Dok je gothic produkt propalog abortusa,fetus koji je spletom okolnosti preživio turanje pletaće igle u pi....
Priča možda i jest primamljiva,ali tehnička izvedba me tera na povraćanje,što mi je dosta..Summary-neće gothic na moj hard
žile je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 11:12   #18
apex13
Premium
Moj komp

apex13's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Moje misljenje je da su gothic 3 i oblivion totalno neusporedive igre. Svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Presao sam i oblivion i gothic3 vise puta i igre su me zabavile svaka na svoj nacin. Onaj tko je odigrao gothic 1 i 2 i tko zna pricu moci ce uzivati u trojci. Igra se moze namjestiti da ne steka. A sto se loadiranja tice prije 10 god kad su se svi igrali commodore 64 nije bio problem cekati 10-20 min za ucitavanje i onda se igras sa kockicom po ekranu. Nije mi jasno kak nekome smeta 2 min loadiranja za takvu igru. Gothic 3 osim sto je podosta neoptimiziran je jako dobra igra, dok je oblivion jako konzolaska igra. Sve sto je u morrowindu bilo dobro su izbacili u oblivionu.
Staro 30.08.2007., 11:31   #19
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Autor apex13 Pregled postova
Moje misljenje je da su gothic 3 i oblivion totalno neusporedive igre. Svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Presao sam i oblivion i gothic3 vise puta i igre su me zabavile svaka na svoj nacin. Onaj tko je odigrao gothic 1 i 2 i tko zna pricu moci ce uzivati u trojci. Igra se moze namjestiti da ne steka. A sto se loadiranja tice prije 10 god kad su se svi igrali commodore 64 nije bio problem cekati 10-20 min za ucitavanje i onda se igras sa kockicom po ekranu. Nije mi jasno kak nekome smeta 2 min loadiranja za takvu igru. Gothic 3 osim sto je podosta neoptimiziran je jako dobra igra, dok je oblivion jako konzolaska igra. Sve sto je u morrowindu bilo dobro su izbacili u oblivionu.

Svaka čast, potpis za ovaj tvoj tekst..........sve što ja tu pokušavam reć napiso si u jednom postu
Staro 30.08.2007., 11:46   #20
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Hehehe, drzhe se oni svojega mishljenja kao da je od suhoga zlata.
A neka. Drzhim fige da vam i Gothic 4 ponudi sve one "savrshene" sitnice kao i...trojka
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 13:04   #21
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
meni osobno ni jedno ni drugo nevalja...volio sam igrat morrowind i igro sam i gothic 2, nisam uspio prec ni jedno ni drugo,al igro sam dosta.
i uglavnom, i taj stari gothic i morrowind su mi bolji od ovih novih...
ovo novo mi je ubitacno dosadno...u oblivionu, ona vrata kaj gore, isuse, kleo sam ih svaki put kad sam ih vidio stvore se na najglupljim lokacijama i uvijek unutra sve isto i zamorno,oko njih po prilici raste cvijece...iz onih prvih vrata kod onog grada doslo je tolko neprijatelja da su zapalili grad, a iz drugih izade eventulno 2 i secu okolo...a unutra ih ima 3put manje nego kaj ih je izaslo u onim prvima kad su onaj grad napali.
i negdje sam isto procito nesto kaj je ultra glupo isto....jases po cesti i ono blizu grada si i napadne te partyjana obucena u krpe sa macem od 20000golda
znam da je to ono, da kak ti napredujes napreduju i neprijatelji...al ono...glupo je
kaj se grafike tice ljepo je, al ja nisam onaj koji pati na grafiku...i prica je dobra, al ima hrpa glupih stvari.
Gothic 3 je i po meni losije sklepan od obliviona, nisam ga igro puno...ubijalo me to cekanje i stekanje....slazem se sa sniper wolfom tu, pa nemreju ti dat igricu kojoj na high end konfiguracijom moras spustat detalje i onda unatoc tome trzne...
naravno svaka cast za kuhanje i ostalo, jer fakat ima puno ljepih i fora stvari u obje igrice...al meni to neak nije dosta bilo da nastavim igrat to.
uglavnom...malo sam se previse raspisao, al htio sam rec, da sam igrao i onaj Two Worlds isto malo, al mi se ta igrica cinila bolje izvedena nego gothic i oblivion...pa ono, ak volite igrat takve igrice, probajte to il jos bolje World of Warcraft )
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 13:32   #22
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ukratko-Oblivion je bolji
Gothic 3 ni uz najbolju volju nisam uspio igrati, inače sam dosta strpljiv i mogu tolerirati dosta toga ali sam odustao negdje kod devetog patcha

Sa druge strane-Oblivion je na istoj konfi i bez patcheva bio savršeno igriv.
Plus je dobra podrška i velika zajednica tako da na netu postoje tisuće modova.

Novi questovi (modovi a ne službeni), modovi za bolji gameplay, grafiku,igra se može totalno istweakati da ni ne liči na orginal

Neko je dobro napisao-ona vrata su jedna od većih gluposti u igri i dosadno dozlaboga...

Sve razmišljam da ponovno instaliram igru sa hrpom modova koji poboljšavaju grafiku, sređuju idiotski problem leveliraranja, protivnici su puno opasniji i slično...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 13:41   #23
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
i negdje sam isto procito nesto kaj je ultra glupo isto....jases po cesti i ono blizu grada si i napadne te partyjana obucena u krpe sa macem od 20000golda
znam da je to ono, da kak ti napredujes napreduju i neprijatelji...al ono...glupo je

To je jedini pametan pomak u odnosu na morrowind,i super stvar.U morrowindu sam igru završio kao nerevarine lvl. 68,Dagoth me nije gotovo uopće oštećivao,mogao sam bez problema pobit sve čuvare u bilo kojem gradu-drugim riječima bio sam besmrtan.
E ovdje je druga priča,samim tim da te na lvl. 45 ubije obična divljač čini igru zabavnijom jer uvijek moraš bit oprezan i spreman na trk

OT: ima li kakav mod kojim možeš mijenjat skillove koje su uzeo?Imam mercantile i presonality 40,a skill level nemože biti veći od atributa,tako da me to koči.Hoću još levela!
žile je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 15:52   #24
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Ukratko-Oblivion je bolji
Gothic 3 ni uz najbolju volju nisam uspio igrati, inače sam dosta strpljiv i mogu tolerirati dosta toga ali sam odustao negdje kod devetog patcha
same here

Citiraj:
Neko je dobro napisao-ona vrata su jedna od većih gluposti u igri i dosadno dozlaboga...
Ja sam ih izbjegavao sto sam duze mogao, a uz to mozes ih zatvoriti relativno brzo ako ih pretrcis izbjegavajuci neprijatelje

Citiraj:
Sve razmišljam da ponovno instaliram igru sa hrpom modova koji poboljšavaju grafiku, sređuju idiotski problem leveliraranja, protivnici su puno opasniji i slično...
same here #2
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2007., 15:15   #25
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kada mi dode nova grafa planirao sam odigrati gothic ali samo po citanju ovih postova mi je bilo dosta da zakljucim da je igra ubitacno glupa, i cekaj, ako u igri zelim uzivati ne samo da mora imati dobru priču nego i grafika mora biti dobra, ali ne sada u tim granicama da mi treba jos jedno 7000 kuna da bi imao 15 frameova, mislim tko je tu normalan???

P.S. trazi se realnost a ne kako je netko gore napisao nosim armory jednog kraljevstva u inventory-u....
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 10:14   #26
Beastoz
PC mašinerija
Moj komp

Beastoz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja sam igrao i gothic 3 i oblivion te sam zaključio kako i jedna i druga imaju fantastični grafički izgled ali mi je ipak bolji oblivion jer nema bugova ko i gothic 3 koji ih je pun te nemožete normalno igrat.Usput ako neko zna kako da se rješim memory leak-a neka posta plz.
Beastoz je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 10:42   #27
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
pređi prvo Gothic1, gothic2...
eh da, to su bila vremena... jedinicu sam prešo valjda 5 puta , dvojku isto negdje toliko, a šteta bi bila da ne pređem 3 dio, ak ima naravno veze sa prijašnjim naslovima.
samo moram nabaviti par novih komponenata
čuo sam da ima sitnijih bugova koji totalno živciraju (npr. vidio sam u pustinji treba furat nekog frajera iz grada i on zapne na 10 cm visokom zidiću i ne može dalje ) al dobro... kak je bilo u 1. i 2. nastavku ne čudim se da ih i ovdje ima
Staro 05.11.2007., 11:09   #28
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp

Ovca's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
1. On topic-Gothkich 3 sam zadrzao 1 mj. i to samo zato
sto sam morao/htio potrpit ogromne kolicine budalastina
i neoptimiziranog koda da bi se oporavio prejadnog
uvoda&plesa s vukovima,muhama i ludim gljivama i
konacno osjetio uncu dobre rpg atmosfere...Nakon usmrcivanja
uspavana 3 zmaja u spilji u kojoj sam slucajno zavrsio,
setao okolicom Montere, nasao 1fire chalice ... zijev...
jednostavno me prosla volja.Mislim da su trebali pakirati minas kavu i paket Viagri uz retail igru.

2.off t - od BG:throne of baal, nwn 1 i morrowinda nisam se onako,
bas zakacio na neki posten rpg.
Ne znam... Je li do tog da sam u manjku vremena postao
nestrpljiv/netrpeljiv prema novim rpg-ima ili su jednostavno hibridi hack/slash&rpg+traljavo programiranje uzeli danak na novim naslovima i ne gine nam igranje nekih remakeova vrlo skoro?
Nakon G.3 sam probao Fable i iskustvo je prejadno.Strah me uopce pocet se nadat necem novom i svjezem u rpgu...

Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 11:22   #29
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
optimizacija

oblivion
- optimizirano kako treba, na staroj konfi: 3700+, 1GB ddr1, x850xt je radio na high postavkama (bez hdr, ali sa aa i af), izbacilo me iz igre nakon 1 minute jer se grafa pregrijala ali to nije bitno bitno je da je igra radila bez problema na tako slaboj grafi uz takve postavke
gothic
- na gore navedenoj konfi uz većinu detalja na low (teksture i ostalo važnije na medium) je malo radilo malo trzalo (napravio sam malu razliku s nekim dodatnim naštimavanjem i .ini filovima) i prošao sam cijelu igru, ali uz povremena trzanja i bez naglih okretanja

grafika

oblivion
- iako većini jako bitno nije mi bila presudna kod izbora, ali mi oblivion izgleda više kao dječja igra tj više likovi izgledaju kao da nisu realni
- grafički efekti su bolji nego u gothicu

gothic
- likovi su realniji
- teksture su bolje nego u oblivionu

priča

oblivion
- malo kompliciranija priča, ali ima svojih prednosti

gothic
- priča mi se osobno više sviđa

karta tj mapa

oblivion
- uz kvalitetnu cijelu mapu i mini mapu ovo mi se više sviđa
- ali je mapa jednobojna (mod ispravlja ali je to dodatna komplikacija)

gothic
- cijela mapa u boji
- nemogućnost minimape što me ponekad živciralo (ali usput i prisililo da bolje upoznam svijet gothica)

ostalo

oblivion
- brzi loading (nekad gotovo i trenutni) ali to me živciralo jer je za svaki grad novi loading, za gotovo svaku promjenu etaže i za promjenu prostorija ponekad, a sve to skupa je puno loadinga
- zbog tih posebnih prostora puno toga je nerealno, npr kuća je veća iznutra nego izvana itd
- automatski trening - dobra ideja ali su to morali napraviti do kraja, tj da bi se i strength i ostali atributi povećavali automatski

gothic
- jedan loading (ostali load se radi automatski i zbog toga igra trza)
- nema nikakvih vratiju tj sve veličine kuća tj koliba su jednake iznutra i izvana
- prigovor tu je što nijedna kuća/koliba nema vrata što je jako glupo posebno na sjeveru gdje je i snijeg a ljudi nemaju ni vrata na kući !!!
- ručni trening - dobra ideja jer je lik nauči nove poteze pa je uzimanje lekcije od trenera logična ideja, ali su mogli napraviti za svaki novi skil neki kratki filmić da se vidi trening

ukupno

gothic mi se više sviđa kao cjelina zbog više klima na mapi (nerealno ali ok), veliku mapu bez loadinga i činjenicu što se ostalim likovima uopće ne diže level kako se igra prolazi već svaki ima svoj level

btw
ja sam instalirao community patch za gothic i onda mi je radio ok

@terminator
community patch ti popravlja puno sitnih bugova
Staro 08.11.2007., 15:57   #30
vedro91
Premium

vedro91's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
ma bolji je oblivion od gothic 3, jer gothic 3 ima preeevise bugova.
za kad je najavljen gothic 4?
vedro91 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno