Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2007., 20:41   #1
rakija
Premium

rakija's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pomoc oko zakljucanog hdd-a

Evo dobio sam jedan hdd, radi se o seagate model st3400 14a, problem je u
tome sto je hdd na neku foru zakljucan, treba upisat sifru, a ja je ne znam,
pa me zanima da li postoji nekakva mogucnost da se probije ili nesto?
http://img74.imageshack.us/img74/2092/hddab0.jpg

Hvala na pomoci
Pozdrav svima
Staro 25.08.2007., 21:31   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Tražio sam po netu o tome ali nisam baš našao rješenja jedino možeš provat ovi utility možeš ga downloadat pa provat nešto s njim... I ovaj alat ne može ja mislim radit ako su diskovi u RAID-u. evo linka http://www.softpedia.com/get/System/...k-Wizard.shtml

EDIT:Ali provaj taj problematicni disk spojit na drugi komp na kojem je sve ok jer se s programom radi iz win. tako da onda vidi koji je zakljucan pa ga provas otkljucat...

Zadnje izmijenjeno od: Joke. 25.08.2007. u 21:53.
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.08.2007., 01:49   #3
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Stavi disk u USB ladicu i iz windoza pogledaj.

Meni se čini da je to neki lock koji ima veze sa biosom ploče a ne sa diskom, jer se pojavljuje prilikom očitavanja driveova u biosu.

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2007., 02:54   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Zaboravi. Sigurno to nećeš moći sam napraviti. Tako da ti uštedim trud.

Za to treba poseban uređaj i pripadajući software. Naravno, i osoba koja zna time upravljati. U kućnoj radinosti ništa.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2007., 03:39   #5
Raging Demon
Premium
Moj komp

Raging Demon's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
a da se to samo formatira??
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2007., 09:57   #6
rakija
Premium

rakija's Avatar

Kad spojim na plocu na slave i upalim komp, dodje to tog dijela di trazi sifru i ne mrda bez sifre nikud, nemrem do win nikak niti to biosa... nasao sam neke programe koje ga otkljucavaju iz windowsa ali nikak nemrem preskocit taj unlock pa da se normalno boota.. probao sam ga metnut u usb ladicu, no svagdje pise da se ne moze otkljucat ako je spojen na ladicu... evo teksta sto vele sa ovog weba http://www.hddunlock.com/support/faq/

"I cannot boot my computer with locked drive attached, what should I do?

Usually BIOS asks you to press F1 to continue the boot process; please go ahead and press F1. If the computer still freezes or does not boot properly, then you can try to disable the locked drive from BIOS settings. HDD Unlock Wizard will still find such drive.

If this still does not help, then you may try the following option. Disclaimer: you do this at your own risk, we cannot be responsible for any damage to your computer or hard drive! Please attach the IDE cable to the drive but do not attach the power. Attach the power after Windows boots (after you log in). HDD Unlock Wizard will still recognize such drive."

Mozda da probam ovu zadnju rizicnu metodu u kojoj je naknado stavlja kabel za najapanje? Sto mi moze bit?
Staro 26.08.2007., 10:19   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Paljevina u kompu? Inače ako imaš 5.25 ladicu sa hotplug opcijom za IDE diskove tvoj problem je rješen što se spajanja tiče...

Ali kako ti RAK reče IMHO nema baš velike šanse da ćeš ga otključati u kućnoj radinosti, kad bi to bilo tako lako zar misliš da bi se uopće neko trudio takvu zaštitu ugrađivati?

Inače to imaju uglavnom diskovi za laptope radi toga da ako neko ukrade laptop nemože kopirati podatke s njih, da bi se rješio toga moraš AFAIK preflashati "bios" na hard disku, a to uglavnom ide samo preko posebnog uređaja kako ti je RAK rekao ali sretno, možda se i varam...
Staro 26.08.2007., 10:43   #8
rakija
Premium

rakija's Avatar

Hmm.. znaci mogla bi bit paljevina ha?... znaci sad bi trebao tu ladicu nabavit... a nista idem jos trazit po netu nesto o tome pa cemo vidjet, ako se jos neko nesto sjeti neka samo kaze.. jel ima neko mozda za posudit tu ladicu?
Staro 26.08.2007., 12:17   #9
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
kažeš da si dobio taj disk...pitaj od koga si ga dobio da li on zna password ili u čemu je fora?
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2007., 12:58   #10
rakija
Premium

rakija's Avatar

Ma pitao sam ga, on ne zna, nekaj je kemijao sa linuxom, nisam ne zna sta je radio... uglavnom nekako ga zakljucao a da to ni ne zna...

Inace uspio sam spojit disk i sad ga vidim u windowsima, znaci ipak ne treba neki posebni uređaj... e sad je fora sto onaj program unlock wizard trazi aktivacijski kod... a to se placa (http://www.hddunlock.com/purchase/40/)... CENSURED

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.08.2007. u 14:12.
rakija je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.08.2007., 13:06   #11
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Rakija je li ti to traži kod s ovoga gore linka sta sam stavio ili ? http://www.softpedia.com/get/System/...k-Wizard.shtml
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2007., 13:37   #12
rakija
Premium

rakija's Avatar

Da od HDD Unlock Wizarda... ali ne samog softwera tipa da ga mogu koristit u full verziji ili slicno nego bas neki kod koji se treba kupit da bi mogao s tim otkljucat disk..
http://img245.imageshack.us/img245/3758/codekb4.jpg
Staro 26.08.2007., 14:13   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prvo i posljednje upozorenje.

http://forum.pcekspert.com/faq.php

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2007., 14:18   #14
rakija
Premium

rakija's Avatar

Sorry.... od sad pazim!
Staro 26.08.2007., 21:21   #15
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Zaboravi. Sigurno to nećeš moći sam napraviti. Tako da ti uštedim trud.

Za to treba poseban uređaj i pripadajući software. Naravno, i osoba koja zna time upravljati. U kućnoj radinosti ništa.
Pesimist.

Otključao sam disk..Točnije NEC-ov lap s zaštitom na biosu i disku..prvi put sam to radio i ne treba ti nikakav dodatni uređaj već samo malo truda da nađeš odgovarajući program..i da, naj* sam se s programićima, ali sam napravio job a ne rekao "to ne mogu" i to je to.

Kako se zove, neznam, prošlo je dosta..al dal ima..ima.
Preko usb-a, sve iz dos-a. Kopaj po najdražem nam Google-u, torentima i sl, rjesenje je tu, samo ga treba nac..
I ne pokusavaj forsat naka formatiranja i sl, malo đubre od zaštite se ukopa u sam firmware..
Staro 26.08.2007., 22:35   #16
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Meni je ovo svemoćni gugl izbacil u prvom pokušaju.
Jesi li isprobao ili?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 00:43   #17
Raging Demon
Premium
Moj komp

Raging Demon's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
ja san mislija da se pokrene instalacija windovsai da dode samo do onog dijela di ga formatira i onda prekine, i posli moze s diskom sta oce...

bas me zanima bi li to upalilo...
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 11:42   #18
rakija
Premium

rakija's Avatar

Probao sam sa tim programcicima, prve dve metode uopce ne rade kak treba, a treca radi samo fali onaj aktivacijski kod koji se kupuje...

Sto se tice formata iz instalacije win ne prolazi... znaci jos nisam rijesio problem...
Jucer sam toliko programcica poskidao i nista.... valjda sam osudjen kupit taj kod... al necu... ne predajem se.. :-)
Staro 27.08.2007., 23:17   #19
rakija
Premium

rakija's Avatar

Odustajem, probo sam sa svime i svacim i nejde... jedino da platim taj aktivacijski kod 5$... nista bez placanja... zahvaljujem se svima na savjetima...
Staro 28.08.2007., 08:56   #20
xemex
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
xemex je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 09:44   #21
rakija
Premium

rakija's Avatar

Citiraj:
Autor xemex Pregled postova

Ovo je najzesci izazov, al fakat nemam vise zivaca, pogotovo za nes ovakvo... jeftinije mi je kupit aktivacijski kod, a ne se hebat s ovim... no anyway hvala na pomoci
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno