|
![]() |
#1 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
(riješeno) Random restart
Konfiguracija: CPU Intel C2D E4500 MBO Gigabyte P35C-DS3R RAM Crucial Ballistix PC-6400 2GB kit VGA Powercolor Radeon X1950 Extreme 256MB PSU Chieftec 410W HDD 3 kom. SATAII (2 barice i 1 hitachi) WLAN kartica canyon wf-511 Creative Audigy zvučna DVD-RW LG Imam problem sa random restartanjem friške instalacije windowsa (probal na friško par puta instalirat). Nemogu reći da se događa kad nešto određeno radim, već je to više random, nevezano dal je sistem u full loadu ili je idle. Ploča, proc, ram i grafa su novi dok sam napajanje, diskove i ostalo imao i prije na starom sistemu. Na tom starom sistemu su i počela restartanja, međutim s obzirom da nisu stala vjerojatno je problem ili u diskovima ili u napajanju (sumnjam da bi koja od ovih pci kartica to radila). Chieftec je star oko 2-3 godine i u Everestu mi se čine OK iznosi napona (3.39, 12.25, 5.21). Temperature su isto OK (cpu 22, mbo 41, gpu 41, diskovi svi oko 35) - očitano nakon cca. 2h rada i što sam 2 put odvrtio 3dmark05). Evo sad sam sam malo probao kopirati po diskovima i odvrtio 2 3dm05 i nije se ništ dogodilo, ali prije toga nakon otprilike pol sata rada računalo se 2 put zaredom restartalo (jednom iz čistog mira, a drugi put sam neš kopirao s jednog na drugi disk). Nema BSOD, nema nikakvih grešaka u Event logu! WTF se događa? Može Vaše mišljenje? EDIT: Evo vrtim već nekih 15 min onaj system stability test u everstu i ništa se ne događa. temp mbo je 42, cpu 35, diskovi na oko 38, naponi s stabilni.
-- by Lepy Zadnje izmijenjeno od: Lepy. 23.08.2007. u 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
izvadi ovaj audigy van prvo pa ga preseli na drugo mjesto.. ali prvo probaj bez njega vrtiti est stabilnosti. drugo, izvadi iz ploce one zice za prednji usb pa probaj bez toga i audigy-a vrtiti testove... Ako ti onda zblesira, probaj jace napajanje staviti..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Hm nije to tako nis slaba konfa možda Chief nemože nekad povuć dovoljno struje a i star je relativno. Iako bi on to treba moć bez nekog probljema. Probaj samo sa jednim diskom možda ga to zeza. Isto tako uvik je dobro kod ovakvih situacija ponovno odštekat-prištekat kabele u kučištu. Također Audigy zvuče imaju loše drivere i korisnici prijavljuju masu bugova vrlo lako da ga i to zeza. Probaj jedno po jedno ![]()
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako ti se restartalo na prošlom sistemu onda je vjerojatno napajanje... Možda ti se pregrijava Cfiefovi inače na dosta visokim temperaturama rade pa ako je puno prašine... Rastavi ga i očisti unutra pa vidi, inače vrlo lako bi moglo biti slabo napjanje ova tvoja konfa je dosta zahtjevna...
![]() |
#5 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
Uglavnom pokušao sam sve - od provjere dal je sve ok priključeno pa do toga da sam odštekao sve kaj nije neophodno za dizanje sustava. Nije pomoglo pa sam memtestom provjerio memoriju i bilo je sve ok. Skužio sam da se restart najlaše isprovocira kad pokrenem 3dmark06 i tak da mi je to bio svojevrsni test. Zatim sam od frenda posudio nekvo 400W codegen napajanje (1 12V rail, 15A) koje je slabije od ovog kaj ja imam, ali bolje nisam mogao na brzinu naći. Nakon što sam ga spojio i odvrtio s njim 3dmark06 nekoliko puta za redom mogu reći da je krivac za ovo rebootanje taj chief 410W koji je vjerojatno u kvaru. Jučer kupio chief 550W (nek se nađe watta za svaki slučaj ![]() Hvala svima na savjetima i pomoći! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|