|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Komp mi se nakon restarta ne podiže
Dakle, danas sam stavio novi poroc (Bartona). Nakon njegove instalacije Windowsi se više ne restartaju ni na start-turn of-restart, a ni na vanjski gumbić?! U čemu je problem?
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nisam te sad skužio što si to točno napravio i kako to točno ne radi... 1) Ugradio si procesor, startao stroj i onda si ga htio iz već dignutih windowsa koji rade normalno restartati, a on neće, pa si probao sa reset gumbom i niti onda neće? 2) Ili si ugradio proc a stroj se neće UPALITI? 3) Ili se stroj neće upaliti nakon što je već jednom bio upaljen prije toga i normalno radio? 4) Nešto ino?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Hmm... Neznam ako je problem u restartu onda je očito neki problem sa windowsima, ja bi napravio Clear CMOS za početak i ponovo podesio s posebnom pažnjom na power managment i onda u windowsima pročešljao sve power managment postavke jer mi fakat ne pada na pamet zašto nebi radio restart ali ajde... A da ne radi RESET na gumb? To može značiti samo dvije stvari - kvar u prekidaču ili kvar na ploči jer niti defektno napajanje nemože ignorirati restart sve da je i stalno u on stateu jer se komp ne gasi radi reseta tj napajanje...
![]() |
#6 |
Premium
|
Kao što je hamm rekao/shvatio. Znači komp normalno radi nakon normalnog uključivanja. Al ako želim restartat softverski ili na vanjski gumb ko da ta naredba za komp ne postoji ![]() Ajde barem ga gasi tak da smatram da problem ne bi trebao biti riješen samo sa reinstalacijom win?!
![]() |
#7 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
daj probaj otvoriti kuciste i provjeri dali je "reset" dobro spojen na pinkelece na ploci ![]() možda ti se u potpunosti ili malo izvukao pa te ne šljivi kada ti stisnes "restat" na kucistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma ne, stisnem ja reset vani na gumbiću, i lagano mi ugasi komp , al ga više neće dići! Znači nije problem u hardweru nego u softveru.
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Ne nego znači da je problem u hardwareu jer RESET gumb nema veze sa RESTART opcijom iz windowsa kujiš? Jedino zajedničko tom dvoma može bit povezano sa PLOČOM tj KVAROM iste, zato napravi CLEAR CMOS i ako to ne radi nekon toga TRAŽI SI NOVU PLOČU... Jel ti sad jasnije što sam ti govorio? Zato jer RESET GUMB radi FLUSH memorije i to NIKAKVE veze sa windowsima nema niti iko IŠTA njih u tome pita, zato kad napraviš RESET i imaš poruku DA NISI DOBRO UGASIO WINDOWSE i bla bla bla... Edit: I da dobro ti Buljo dole veli provjeri si da nisi zamjenio mjesta shutdownu i resetu, zapravo to sam ti htio prvo reći ali sam stekao dojam da je prije dobro radilo i da to uopće nisi dirao, ali ako si kod stavljanja proca vadio matičnu možda si krivo spojio...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 22.08.2007. u 10:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
1. clear cmos kao što yedwy kaže... 2. pogeldaj da ti možda reset nije spojen na shut down jer onda kada bi stisnuo reset..komp bi se zgasio..a kada bi stisnuo power onda bi se komp resetirao..tj.nebi se resetirao jer ne može resetirati ako je ugašen.. koja zavrzlama ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Znači izvaditi bateriju van s matične ili maknuti jumper na par sekundi tj. staviti ga na susjedne "vilice" pa vratiti ponovno na defaulte "vilice"?!
![]() |
#13 |
Premium
|
Eh, napravio sam tako al opet me zeka. Tj. malo radi malo ne radi restart! Inače radi se o asus a7v8xx matičnoj i čuo sam od frenda da se baš ne snalazi najbolje sa Bartonom mp. Npr. kad uđem prvi put u bios onda mi od ponuđeni9h frek procesora bios nudi samo 800, 1000, 1200 i manual. Manula štima i mogu podešavat sve kak spada. Jel bi bilo možda do toga da se matična i proc ne podnose? Prije toga je na njoj bio Athlon 2000xp. Bio je zaključan pa ga nisam mogao ni oc. Sve je štimalo i radilo je na 1667MHZ
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
Čekaj stavio si Bartona MP dakle Multi Processor verziju? Ako je tako onda vrlo lako moguće da te pr** ploča radi toga, jel imam kakav BIOS update koji adresira sličan problem? Ili je to Barton-M tj Mobile Barton? ako je on u pitanju onda bi definitivno trebao raditi bez problema, mada je istina da nekad zna ovo s pogrešnim prepoznavanjem bit slučaj većinom Manual odma rješi probleme...
![]() |
#16 |
Premium
|
Jep radi se o MP Bartonu! EDIT: Eto, sad moram i matičnu kupiti ![]() Proc je u redu jer sam stavio svoj stari pa ni on nije radio. Meme sam isprobao jednu po jednu. Jedino je na 256mb keksiću matična piskala. Al sa druga dva keksica od po 512 nije bilo nikakvih problema ali ni ulaska u win. Znači ipak se radi o hardwerskom problemu. Ako netko ima za ponudit abit nf7, nek se javi na pm.
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: Matt. 23.08.2007. u 17:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|