|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem sa Ati HD-2400
Pozdrav! Nedavno sam kupio novu konfiguraciju (AMD X2 4000+, MSI matična s nforce 550 chipsetom) i odlučio malko uštedit na grafičkoj (jerbo je toliko starih i oronulih igara za odigrat da mi ne treba jača). I zbilja, za samo 400 kn sam ubo novu HD 2400 Pro od PowerColora u Vemilu. Grafička zapravo radi dobro u igrama (što je posebno čudno) iako kužim da je uz sve ostale komponente ona najslabija karika u lancu. Ali ono što me zadivljuje jest da svako malo u Windowsima (XP) prestane reagirat na driver nakon što mi je VPU Recover vrati među žive. To se dešava samo kad nešto radim u Windowsima (npr pretražujem datoteke ili internet), ali ne i kad ga samo pustim (pa se upali screen saver), pa čak ni kad gledam nekakav video. Snimio sam novi Catalyst 7.8, nikakve promjene. Dakle - radi u igrama po par sati, u Win-u se zgasi nakon svakih 15/20min rada. I još Catalyst Control Center (proklet bio, treba mu par minuta da se digne) javlja da grafička ima 512mb, a zapravo ima 256. Što činiti i kako se ovakve lude stvari mogu dešavati? Pretpostavljam da je treba zamijeniti (čuo sam loše kritike za Powerkolorke)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni to više liči na software problem, pitanje je da li je nova instalacija OS-a, da li imaš SP2, zadnji DX, zadnje drivere za ploču...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Snimih drajvere za matičnu, nema promjene. Sad mi se čini da me i češće baca na plavi ekran pa moram resetirati. Inače imam SP2 i DirectX 9.0c. ... morat će u smeće izgleda... Da, radi se o Hypermemory. Može li mi netko reći o čemu se tu radi? Hvala svima na pomoći!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HyperMemory ti je sistem gdje, u slučaju potrebe, grafa uz svoju memu uzme i dio rama da joj 'pomogne'.
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Poznat mi je problem. To mi se zna katkad na mom Radeonu dogodit ali moja ti je preporuka ako je nova grafa da probaš najprije Catalyst Control Center uninstalirat on zna više j#%$&# nego pomoć. Naravno ukoliko ga imaš instaliranog ako ne poslušaj kolege i vrati je.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Problem (ne)riješen. Nakon 3 duga tjedna čekanja da se Vemilovci smiluju, dobio sam svoju grafičku (koja je u međuvremenu i pojeftinila). Ali ova nova, pazite.... IMA ISTI PROBLEM!! (osim ako vrijeme ne dokaže suprotno, u što sumnjam...) Zato savjet ostalima - ako ikako možete, ne kupovati Powercolor, i ne kupovati u Vemilu (ne baš toliko, pače nimalo "brz i korektan odziv na reklamacije" - citat s njihove stranice) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Problem s HD 2400
Za početak, pozdrav svima! Ovako...prije tjedan - dva, uzeo sam novu grafičku karticu ATI Radeon HD 2400.Stavljena je u komp konfiguracije: Windows XP Professional SP 2 Intel Celeron 2,4 GHz 2 GB RAM - a 350 GB harda Sa instaliranjem drivera s CD -a kojeg sam dobio uz nju, nekoliko puta se javlja greška u kojoj se strogo preporučuje da se instalacija prekine, no nisam prekinuo već sam ostavio da se instalira.Nakon restartiranja računala sve izgleda normalno, i dalje je tako.Instalirao sam jednu igru, čisto da isprobam novu grafičku. Igru sam pokrenuo i ušao u nju, no sve su boje pomiješane, prikazuje se u nekoliko boja, itd. Pomislio sam da je riječ o driverima, te sam probao reinstalirati drivere, no opet se javljala ista greška. Zatim sam s ATI - jeve službene stranice skinuo najnovije drivere, jer to je bilo jedino čega sam se sjetio, no prilikom instalacije drivera, javila se poruka u kojoj je stajalo da setup ne propoznaje hardware za te drivere. Nakon toga, sam odustao od daljnjeg prčkanja, a odgovore pokušao potražiti na raznim forumima, no pošto nisam naišao na sličan problem, odlučio sam se registrirati da vidim hoće li mi netko moći pomoći. Pa eto, zanima me zna li netko u čemu bi ovdje mogao biti problem? ![]() Pozdrav svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Pa moglo bi biti u nekoliko stvari... Jesi potpuno obrisao stare drivere od stare grafičke kartice? Imaš neke programčiće za potpuno brisanje drivera... Sad ja ne znam koje, al ima tu na forumu predloženo, uz slična pitanja. Jesi isključio integriranu grafičku karticu na matičnoj ploči koju nisi naveo, btw, (ako je imaš, integrir. VGA)), odnosno ako je to bila prethodna kartica? Ako nisi, ili ako nisi siguran, provjeri i isključi je u BIOSU. Ni ja nisam mogao odmah instalirati najnovije drivere za karticu (ATi HD4670), s istom porukom, pa sam to učinio tako što sam instalirao drivere sa CD-a koji sam dobio uz nju, a nakon toga sam uspio instalirati najnovije drivere i CCC, svježe skinute s pceksperta. ![]() EDIT: driver cleaner |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Driveri od stare grafičke kartice su skroz obrisani, jer sam reinstalirao Windowse. Isto tako, ova je kartica AGP kao i ona prethodna. U biti, kao što sam i napisao, driveri od nove grafičke se instaliraju, uz one poruke upozorenja, no kad pokrenem igru dogodi se što sam napisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Skinuo sam te drivere, no prilikom instalacije javlja se ista poruka kao kod instaliranja drivera s CD -a. "The software you are installing for this hardware: ATI Radeon HD 2400 Series has not passed Windows Logo testing to verify ist compatibility with Windows XP..." Dalje se naglašava kako Windows strogo preporučuje da se instalacija prekine, te da je potencionalno opasna za Windowse. Trebam li nastaviti instalaciju ili prekinuti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Naravno, tako sam i nastavio i sve radi (ili bar tako izgleda).Ona igra koju sam spomenuo sada radi dobro, ali još uvijek imam neku sumnju da nešto nije kako treba, zaista ne znam zašto... Vjerojatno zbog ove druge igre, naime igru sam skinuo na laptop koji je podosta slabiji od opisanog računala, i tamo radi. Prebacio sam je na komp, i prilikom pokretanja javlja da fali neki dio.Pokušao sam je reinstalirati, no isto. Tako da sam, dok nisam instalirao ove drivere, pomislio da ju grafička zahebava, kao i ovu, no ispostavilo se da to nije tako, nego nešto drugo (neznam što) ![]() Puno hvala na pomoći i linku za drivere! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
ati radeon hd2400
pomoc !!kupio sam ati radeon hd2400 instalirao i sve radi normalno i onda sam dan iza formatirao kompi instalraio od atia driver i sad kad uđem u bilo koji igru slova su pomjesana i u igri su drveca i ostalo u nekakvim bojama žuto-crveno-zeleno...a u igri eurotrack simulatior sve je u redu i u windowsu i na interetu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|