|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) Neće SATA 2
Ovako stvar stoji, imam matičnu koja podržava sata 2 a isto tako i hard, i u bijosima je enejblano, sa harda sam maknuo jumper koji limitira na 1.5gbit/s ali svejedno mi u bijosima piše serial ata 1 secondary channel i ime harda, a ostali serial ata 2 not detected. Prema uputama svih 6 utora mogu sata 2 pa je to nebitno, a pretpostavljam da i kabel nema veze, mislim da je isti iza 1 i 2 SEAGATE 7200.10 320GB SATA II 16MB(KEŠ) MSI K8N DIAMOND PLUS vista ultimate x64 Zadnje izmijenjeno od: 64VT. 19.08.2007. u 23:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
doro je da si napisao o kojem HDDu se radi pa da znamo... jel Segate iz "moj komp"? nemoraš se zamarati sa SATA1 i SATA2 kad anašnji diskovi ne mogu iskoristiti ni približno brzine SATA1(150MB/s), max brzina HDDova je nekih 90MB/s |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Ne dobijaš ništa. Razlika je samo u propusnosti magistrali, koju naravno treba nešto da popuni, u ovom slučaju tvoj disk... Što će ti propusnost serial ata 2 magistrale, kad ti disk ne može ni približno popuniti ni sata1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Fleshaj ploču sa najnovijim biosim možda ti to rješi problem... Iako IIRC bilo je nekih modela diskova koji se nisu voljeli s nekim pločama ali mislim da Barracuda 7200.10 ne spada u te...
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li siguran da ti brojevi 1 i 2 ne znace zapravo ime SATA kanala, a ne SATA standard?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
SATA 3.0Gb/s 320GB ST3320820AS jesam siguran sam, to si trebo zaključiti po tome što sam maknuo jumper koji limitira na 1.5gbit/s i otvara 3gbit/s(to piše u prvom postu). A molim informaciju čisto iz razloga da naučim kako se to radi, pošto gugl nije pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle neznam kaj bi ti mi rekli na to, na mojoj ploči skineš jumper sa Baracude zaštekaš je u ploču i kad kresneš stroj disk ti je u SATA II modu nema čak veze niti dali si postavio IDE compatibility u BIOSu (osim za hotplug) svejedno će ti radit na SATAII - sa pravim driverima za čipset normalno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Ne kužiš domy te pita za burst rate onih 75 to je pravi rate, "konstantni" tj. "radni" a burst je da se vidi kolko ti je brza veza sa matičnom zato jer je na svakom moderno disku to 200ak mb/s i više i ako ti je na 150mb/s "zid" onda ti je SATA I mod u igri, a ako je preko toga tipa 200 i kusur onda je to SATA II mod...
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
Znaš kaj, ovako ti napravi da budemo sigurni - uzmi Everest i pokreni buffered read test u disk banchmarku, ako ti tu ne lupi preko 200mb/s nešto ne valja...
![]() |
#16 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
Nema ništa čudno takav je buffered mod i kod mene isto nazupčan, maxtor nema buffere takve pa nema niti ubrzanja zbog njih... Vidiš imaš Average 193MB/s što znači da ti SATA radi u SATA II modu prema tome problema nema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|