|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() znam da je bilo ovakvih tema mali milijun, ali ništa mi ne pomaže što ste pomagali drugim ljudima. Dakle u kući imam 4 kompa i jedan je prek žice povezan, a ostala tri preko kartice. Dva imaju Edimaxovu EW 731 karticu i sve odlično funkcionira. (samo priključim karticu i automatski se spaja) Na kompu u sobi imam Micronetovu SP907GK karticu i stavim ju u bilo koja od tri kompa (koja rade s edimaxovom) ali ova nikako da se spoji na net. :S :S idem i na refresh milijun puta, pa postavljam ip adrese, pa koristim windows zero conf. te ništa ne funkcionira. Router je namještren na početne t-com-ove postavke (nismo u zgradi pa nam niko nemree hvatati mrežu ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
jesi li u routeru unijela MAC adresu od micronetove kartice? jesi li postavila fiksne IP adrese? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Više stvari tu može biti. Kolizija drajvera (prvo uninstall drivera za Edimax karticu pa reset pa install za Micronetovu). Jesi li sigurna da ta Micronetova kartica ispravna (mada je možda novo kupljena). Što se tiće postavljanja mreže i parametara pročitaj (ponovo) Sticky - je Sve o Adsl - u i Umrežavanje računala. Tamo sve piše, između ostaloga zašto i kako postaviti fiksne IP adrese, adresu DNS - a, . . . Šta se same Micronetove kartice tiće vidi dali su izašli noviji drajveri od onih koje sada imaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
192.168.1.1 ![]() šifra 0000 (najvjerojatnije), ako nije probaj 1234 |
![]() |
![]() |
|
|